Din 10 aprilie 2020, purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate localitățile din Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, în ședința de marți, 7 aprilie, ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în toate spațiile publice din toate localitățile județului Prahova. Această măsură va intra în vigoare din 10 aprilie 2020. Sancțiunile pentru nerespectarea deciziei CJSU sunt cuprinse între 2.000 lei și 20.000 lei, conform articolului 28 din OUG 34/2020.

Hotărârea de astăzi a CJSU a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).
În comunicatul remis de Prefectura Prahova se precizează faptul că, pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.
Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situații:
- se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun;
- se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.);
- în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.
Decizia luată astăzi va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie 2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.

(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)

7249 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

36 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

763 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.