Incendiu de proporții la o hală de depozitare saltele din Urlați. Intervenția pompierilor a durat aproape 12 ore

Social (Categoria articolului)

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit marți seară, în jurul orei 22.30, la o hală de depozitare și producție saltele a societății SaltConfort din Urlați. Incendiul s-a manifestat generalizat la întreaga construcție, iar pentru localizarea și lichidarea flăcărilor pompierii militari din cadrul ISU Prahova au intervenit cu opt mașini de stingere, o autospecială cu autoscară și două autospeciale de descarcerare. De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, la fața locului au fost trimise și două echipaje de prim-ajutor, iar populația a fost înștiințată de acest incendiu puternic prin sistemul RO-ALERT. 

Din fericire, nu au existat victime. Ca măsură preventivă, în timpul nopții, din cauza propagării fumului dens, s-a luat decizia evacuării a aproximativ 50 de persoane de la un bloc și mai multe case din apropierea halei. Pompierii militari s-au luptat toată noaptea de marți spre miercuri cu flăcările. A fost o intervenție extrem de dificilă din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelină, utilaje, saltele, bureți, lemne, butoaie cu diluanți și adezivi, plus două TIR-uri și alte două autoutilitare aflate în zona halei). De asemenea, fumul dens și gazele toxice degajate au îngreunat misiunea și așa dificilă a pompierilor. Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproape 1.500 mp. După o noapte întreagă de intervenție, miercuri dimineața, în jurul orei 7.30, s-a reușit izolarea incendiului, mai exact înlăturarea pericolului de propagare a focului, iar în jurul orei 10.00 incendiul a fost lichidat și la fața locului au rămas patru echipaje de stingere pentru înlăturarea efectelor negative și supravegherea zonei astfel încât să existe siguranța că nu mai apare niciun focar. Urmează să se stabilească și cauza izbucnirii acestui incendiu extrem de puternic.
(Foto și video - ISU Prahova)

4856 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3040 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

9254 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

2 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

Alte stiri recente

3424 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5272 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.