Incendiu de proporții la o hală de depozitare saltele din Urlați. Intervenția pompierilor a durat aproape 12 ore

Social (Categoria articolului)

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit marți seară, în jurul orei 22.30, la o hală de depozitare și producție saltele a societății SaltConfort din Urlați. Incendiul s-a manifestat generalizat la întreaga construcție, iar pentru localizarea și lichidarea flăcărilor pompierii militari din cadrul ISU Prahova au intervenit cu opt mașini de stingere, o autospecială cu autoscară și două autospeciale de descarcerare. De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, la fața locului au fost trimise și două echipaje de prim-ajutor, iar populația a fost înștiințată de acest incendiu puternic prin sistemul RO-ALERT. 

Din fericire, nu au existat victime. Ca măsură preventivă, în timpul nopții, din cauza propagării fumului dens, s-a luat decizia evacuării a aproximativ 50 de persoane de la un bloc și mai multe case din apropierea halei. Pompierii militari s-au luptat toată noaptea de marți spre miercuri cu flăcările. A fost o intervenție extrem de dificilă din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelină, utilaje, saltele, bureți, lemne, butoaie cu diluanți și adezivi, plus două TIR-uri și alte două autoutilitare aflate în zona halei). De asemenea, fumul dens și gazele toxice degajate au îngreunat misiunea și așa dificilă a pompierilor. Focul s-a manifestat pe o suprafață de aproape 1.500 mp. După o noapte întreagă de intervenție, miercuri dimineața, în jurul orei 7.30, s-a reușit izolarea incendiului, mai exact înlăturarea pericolului de propagare a focului, iar în jurul orei 10.00 incendiul a fost lichidat și la fața locului au rămas patru echipaje de stingere pentru înlăturarea efectelor negative și supravegherea zonei astfel încât să existe siguranța că nu mai apare niciun focar. Urmează să se stabilească și cauza izbucnirii acestui incendiu extrem de puternic.
(Foto și video - ISU Prahova)

5555 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

11 vizualizari
28 mai 2020 10:13

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2542 vizualizari
27 mai 2020 09:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 mai

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1326 vizualizari
27 mai 2020 20:11

La Poiana Câmpina continuă dezinfecția scărilor de bloc și a platformelor de gunoi

În comuna Poiana Câmpina a avut loc marți seară o nouă acțiune de dezinfecție la cele 21 de scări de la blocurile din localitate și la platformele de gunoi din vecinătatea blocurilor. De această dată, dezinfecția a fost realizată de viceprimarul Sergiu Constanda și consilierul local Aurel Pătrănoiu, acțiunea fiind coordonată de șefa Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Poiana, Ana Maria Goran.

2014 vizualizari
27 mai 2020 17:02

Reacție extrem de dură a PSD Câmpina la acuzele aduse de PNL și PMP în legătură cu proiectul privind locuințele sociale pentru romi

5 comentarii

Organizațiile locale ale PNL și PMP au transmis presei, marți, un comunicat comun prin care îi acuză pe consilierii PSD Câmpina de boicot, având în vedere absența acestora de la ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 18 mai 2020. Pe ordinea de zi a ședinței respective se afla un proiect privind un teren de pe Strada Petrolistului, acolo unde Primăria dorește să construiască, după accesarea unor fonduri europene, un bloc pentru familiile de romi din zonele considerate marginalizate. Detalii - Cum a ajuns proiectul privind blocurile pentru romi o miză politică atât de mare, încât să scoată PNL și PMP Câmpina din "izolare"