Atleții câmpineni și-au reluat antrenamentele în arenă și se pregătesc pentru primele concursuri

Sport (Categoria articolului)

Măsurile severe impuse pe perioada pandemiei de coronavirus au afectat din plin activitatea sportivă, inclusiv la nivelul municipiului Câmpina. Acum, treptat-treptat, lucrurile revin mai aproape de normalitate, iar atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina s-au întors în sală și pe stadion, pregătindu-se cu gândul la primele competiții oficiale din sezonul de vară.

”După două luni de chin, în care ne-am pregătit online, folosind aplicația Zoom, fiecare de la el de acasă, din 15 mai am revenit la sală și pe stadion, respectând cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități. Astfel, am început cu sportivii de performanță și cei avansați, pe care i-am împărțit în grupe de câte trei, pe durata întregii zile, pentru a nu se suprapune antrenamentele lor. De asemenea, prin rotație, unii se pregătesc în sectorul de aruncări, alții pe stadionul de alergare, alții în sală, dar toți repectând regulile impuse. Ne-am străduit să asigurăm toate condițiile - am achiziționat biocide, cloramină, termometru digital, iar sportivilor li se măsoară temperatura la începutul fiecărui antrenament și au diverse puncte de dezinfectare și un set re reguli foarte clare de respectat. De la 1 iunie, conform metodologiei primite, am mărit la șase grupul sportivilor care se pot pregăti simultan. Este un adevărat chin, dar este mai bine decât perioada în care am stat în case și ne pregăteam online”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
În privința competițiilor oficiale, concursurile din sezonul de iarnă au fost anulate din cauza pandemiei, iar sezonul de vară va începe la 1 august, dar cu o serie de măsuri restrictive pe care le vor decide autoritățile. O noutate ar fi că o mare parte a competițiilor naționale din perioada august - septembrie se vor desfășură pe două stadioane noi, la Craiova și Buzău. Pe plan internațional, deocamdată s-au anunțat doar Balcaniadele pentru Juniori, programate în Turcia și Serbia, la care, în mod cert, din partea clubului câmpinean vor participa sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, campionii naționali en-titre ai probelor lor.

4028 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

37 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

2181 vizualizari
22 nov. 2021 20:31

Echipa de baschet feminin a CS Câmpina a câștigat a doua etapă a grupei de calificare la turneul final sub 13 ani

Echipa de baschet feminin a CS Câmpina a câștigat a doua etapă a grupei de calificare la turneul final sub 13 ani, etapă care a avut loc la Ploiești, în perioada 20-21 noiembrie,

Alte stiri recente

480 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

737 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului.