Atleții câmpineni și-au reluat antrenamentele în arenă și se pregătesc pentru primele concursuri

Sport (Categoria articolului)

Măsurile severe impuse pe perioada pandemiei de coronavirus au afectat din plin activitatea sportivă, inclusiv la nivelul municipiului Câmpina. Acum, treptat-treptat, lucrurile revin mai aproape de normalitate, iar atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina s-au întors în sală și pe stadion, pregătindu-se cu gândul la primele competiții oficiale din sezonul de vară.

”După două luni de chin, în care ne-am pregătit online, folosind aplicația Zoom, fiecare de la el de acasă, din 15 mai am revenit la sală și pe stadion, respectând cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități. Astfel, am început cu sportivii de performanță și cei avansați, pe care i-am împărțit în grupe de câte trei, pe durata întregii zile, pentru a nu se suprapune antrenamentele lor. De asemenea, prin rotație, unii se pregătesc în sectorul de aruncări, alții pe stadionul de alergare, alții în sală, dar toți repectând regulile impuse. Ne-am străduit să asigurăm toate condițiile - am achiziționat biocide, cloramină, termometru digital, iar sportivilor li se măsoară temperatura la începutul fiecărui antrenament și au diverse puncte de dezinfectare și un set re reguli foarte clare de respectat. De la 1 iunie, conform metodologiei primite, am mărit la șase grupul sportivilor care se pot pregăti simultan. Este un adevărat chin, dar este mai bine decât perioada în care am stat în case și ne pregăteam online”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
În privința competițiilor oficiale, concursurile din sezonul de iarnă au fost anulate din cauza pandemiei, iar sezonul de vară va începe la 1 august, dar cu o serie de măsuri restrictive pe care le vor decide autoritățile. O noutate ar fi că o mare parte a competițiilor naționale din perioada august - septembrie se vor desfășură pe două stadioane noi, la Craiova și Buzău. Pe plan internațional, deocamdată s-au anunțat doar Balcaniadele pentru Juniori, programate în Turcia și Serbia, la care, în mod cert, din partea clubului câmpinean vor participa sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, campionii naționali en-titre ai probelor lor.

3553 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2736 vizualizari
01 mar. 2021 19:42

Șapte secții noi la CS Câmpina. Clubul ajunge, astfel, la 15 secții, dar unele sunt doar pe hârtie

1 comentarii

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în ședința din 25 februarie 2021, înființarea de noi secții la Clubul Sportiv Câmpina, club care aparține municipalității.

2762 vizualizari
01 mar. 2021 19:25

Pledoarie pentru rugby în plenul Consiliului Local Câmpina

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 februarie 2021 s-a referit la înființarea, în cadrul Clubul Sportiv Câmpina, a unor noi secții, printre care și cea de rugby. În acest sens, la ședința Consiliului Local a fost prezentă o delegație din partea Federației Române de Rugby, formată din Marius Tincu (antrenor federal), Florin Bonea (director regional de dezvoltare), Constantin Bonea (președintele Comisiei de Citare și Observatori), precum și profesorii câmpineni Ioan Cristea și Bogdan Radu.

Alte stiri recente

568 vizualizari
04 mar. 2021 22:20

Bursele elevilor și lucrările de reparații, principalele subiecte de discuție între reprezentanții Primăriei Câmpina și conducerile unităților de învățământ

La Casa Tineretului a avut loc joi, 4 martie 2021, o întâlnire a conducerii Primăriei Câmpina cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu, fiind invitați atât directorii școlilor, cât și reprezentanți ai asociației de părinți de la fiecare instituție de învățământ în parte. Subiectele principale de discuție au vizat au fost bursele elevilor și lucrările de reparații necesare la școli.

1667 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.