Atleții câmpineni și-au reluat antrenamentele în arenă și se pregătesc pentru primele concursuri

Sport (Categoria articolului)

Măsurile severe impuse pe perioada pandemiei de coronavirus au afectat din plin activitatea sportivă, inclusiv la nivelul municipiului Câmpina. Acum, treptat-treptat, lucrurile revin mai aproape de normalitate, iar atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina s-au întors în sală și pe stadion, pregătindu-se cu gândul la primele competiții oficiale din sezonul de vară.

”După două luni de chin, în care ne-am pregătit online, folosind aplicația Zoom, fiecare de la el de acasă, din 15 mai am revenit la sală și pe stadion, respectând cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități. Astfel, am început cu sportivii de performanță și cei avansați, pe care i-am împărțit în grupe de câte trei, pe durata întregii zile, pentru a nu se suprapune antrenamentele lor. De asemenea, prin rotație, unii se pregătesc în sectorul de aruncări, alții pe stadionul de alergare, alții în sală, dar toți repectând regulile impuse. Ne-am străduit să asigurăm toate condițiile - am achiziționat biocide, cloramină, termometru digital, iar sportivilor li se măsoară temperatura la începutul fiecărui antrenament și au diverse puncte de dezinfectare și un set re reguli foarte clare de respectat. De la 1 iunie, conform metodologiei primite, am mărit la șase grupul sportivilor care se pot pregăti simultan. Este un adevărat chin, dar este mai bine decât perioada în care am stat în case și ne pregăteam online”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
În privința competițiilor oficiale, concursurile din sezonul de iarnă au fost anulate din cauza pandemiei, iar sezonul de vară va începe la 1 august, dar cu o serie de măsuri restrictive pe care le vor decide autoritățile. O noutate ar fi că o mare parte a competițiilor naționale din perioada august - septembrie se vor desfășură pe două stadioane noi, la Craiova și Buzău. Pe plan internațional, deocamdată s-au anunțat doar Balcaniadele pentru Juniori, programate în Turcia și Serbia, la care, în mod cert, din partea clubului câmpinean vor participa sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, campionii naționali en-titre ai probelor lor.

2749 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3537 vizualizari
03 iul. 2020 21:03

Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

3447 vizualizari
26 iun. 2020 11:46

Centenarul fotbalului câmpinean. Nicolae Achim: ”L-am avut ca adversar direct pe Dobrin, un jucător cu adevărat fabulos!”

CâmpinaTV.ro continuă seria interviurilor eveniment dedicate centenarului fotbalului câmpinean, invitat de această dată fiind fostul jucător al echipei FC Poiana Câmpina, Nicolae Achim, acum în vârstă de 74 de ani, pe care îi va împlini chiar duminică, 28 iunie 2020. Nicolae Achim a jucat 12 sezoane pentru FC Poiana Câmpina, atât în Divizia C, cât și în Divizia B, fiind mai mulți ani chiar căpitanul echipei.

Alte stiri recente

349 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

709 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.