Atleții câmpineni și-au reluat antrenamentele în arenă și se pregătesc pentru primele concursuri

Sport (Categoria articolului)

Măsurile severe impuse pe perioada pandemiei de coronavirus au afectat din plin activitatea sportivă, inclusiv la nivelul municipiului Câmpina. Acum, treptat-treptat, lucrurile revin mai aproape de normalitate, iar atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina s-au întors în sală și pe stadion, pregătindu-se cu gândul la primele competiții oficiale din sezonul de vară.

”După două luni de chin, în care ne-am pregătit online, folosind aplicația Zoom, fiecare de la el de acasă, din 15 mai am revenit la sală și pe stadion, respectând cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități. Astfel, am început cu sportivii de performanță și cei avansați, pe care i-am împărțit în grupe de câte trei, pe durata întregii zile, pentru a nu se suprapune antrenamentele lor. De asemenea, prin rotație, unii se pregătesc în sectorul de aruncări, alții pe stadionul de alergare, alții în sală, dar toți repectând regulile impuse. Ne-am străduit să asigurăm toate condițiile - am achiziționat biocide, cloramină, termometru digital, iar sportivilor li se măsoară temperatura la începutul fiecărui antrenament și au diverse puncte de dezinfectare și un set re reguli foarte clare de respectat. De la 1 iunie, conform metodologiei primite, am mărit la șase grupul sportivilor care se pot pregăti simultan. Este un adevărat chin, dar este mai bine decât perioada în care am stat în case și ne pregăteam online”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
În privința competițiilor oficiale, concursurile din sezonul de iarnă au fost anulate din cauza pandemiei, iar sezonul de vară va începe la 1 august, dar cu o serie de măsuri restrictive pe care le vor decide autoritățile. O noutate ar fi că o mare parte a competițiilor naționale din perioada august - septembrie se vor desfășură pe două stadioane noi, la Craiova și Buzău. Pe plan internațional, deocamdată s-au anunțat doar Balcaniadele pentru Juniori, programate în Turcia și Serbia, la care, în mod cert, din partea clubului câmpinean vor participa sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, campionii naționali en-titre ai probelor lor.

4410 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

116 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2095 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.