Atleții câmpineni și-au reluat antrenamentele în arenă și se pregătesc pentru primele concursuri

Sport (Categoria articolului)

Măsurile severe impuse pe perioada pandemiei de coronavirus au afectat din plin activitatea sportivă, inclusiv la nivelul municipiului Câmpina. Acum, treptat-treptat, lucrurile revin mai aproape de normalitate, iar atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina s-au întors în sală și pe stadion, pregătindu-se cu gândul la primele competiții oficiale din sezonul de vară.

”După două luni de chin, în care ne-am pregătit online, folosind aplicația Zoom, fiecare de la el de acasă, din 15 mai am revenit la sală și pe stadion, respectând cu strictețe măsurile de siguranță impuse de autorități. Astfel, am început cu sportivii de performanță și cei avansați, pe care i-am împărțit în grupe de câte trei, pe durata întregii zile, pentru a nu se suprapune antrenamentele lor. De asemenea, prin rotație, unii se pregătesc în sectorul de aruncări, alții pe stadionul de alergare, alții în sală, dar toți repectând regulile impuse. Ne-am străduit să asigurăm toate condițiile - am achiziționat biocide, cloramină, termometru digital, iar sportivilor li se măsoară temperatura la începutul fiecărui antrenament și au diverse puncte de dezinfectare și un set re reguli foarte clare de respectat. De la 1 iunie, conform metodologiei primite, am mărit la șase grupul sportivilor care se pot pregăti simultan. Este un adevărat chin, dar este mai bine decât perioada în care am stat în case și ne pregăteam online”, ne-a declarat Mihaela Marin, profesor coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.
În privința competițiilor oficiale, concursurile din sezonul de iarnă au fost anulate din cauza pandemiei, iar sezonul de vară va începe la 1 august, dar cu o serie de măsuri restrictive pe care le vor decide autoritățile. O noutate ar fi că o mare parte a competițiilor naționale din perioada august - septembrie se vor desfășură pe două stadioane noi, la Craiova și Buzău. Pe plan internațional, deocamdată s-au anunțat doar Balcaniadele pentru Juniori, programate în Turcia și Serbia, la care, în mod cert, din partea clubului câmpinean vor participa sportivii Andreea Lungu și Marius Vasile, campionii naționali en-titre ai probelor lor.

4428 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

728 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1583 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

210 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

352 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.