În Noaptea Muzeelor (20/21 mai 2017) vă invităm la Castelul Hasdeu din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina își deschide porțile și în acest an la evenimentul "Noaptea Muzeelor", aflat la cea de-a XIII-a ediție. Sâmbătă, 20 mai, Castelul Iuliei va fi deschis, în afara programului obișnuit, între orele 17.00 și 2.00 (noaptea spre duminică), intrarea fiind liberă.

Cu această ocazie, conducerea Muzeului Hasdeu a pregătit un program special, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Prahoveni și Editura "Detectiv literar" din București. Va avea loc lansarea volumului "Măștile vii" de Denisa Udroiu (prezintă scriitorii Florin Dochia și Firiță Carp). De asemenea, se vor desfășura un Atelier de scriere creativă și un recital de poezie: Cristina Lascu va recita din poezia Iuliei Hasdeu, iar Florin Dochia din volumul "Nopți cu Inanna Lee", al cărui autor este.
"Noaptea Muzeelor" este un eveniment patronat de Consiliul Europei și UNESCO și la care participă peste 3.000 de muzee din Europa. Ca în fiecare an, printre acestea se numără și Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina. Anul trecut, 600 de persoane au vizitat Castelul Hasdeu în "Noaptea Muzeelor". 

9542 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2995 vizualizari
27 nov. 2023 18:03

La Câmpina, Ziua Națională a României va fi sărbătorită printr-un ceremonial militar și religios

Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, va fi sărbătorită la Câmpina printr-un ceremonial militar și religios, care va avea loc începând cu ora 13.30, în Parcul Trandafirilor, la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire a României.

3363 vizualizari
26 nov. 2023 17:45

Târg de Crăciun la Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina

3 comentarii

Dezamăgirea de a nu avea nici anul acesta un târg de Crăciun la Câmpina, organizat de municipalitate pentru bucuria celor mici și celor mari, este estompată, iată, de inițiativa conducerii Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" de a organiza un astfel de târg chiar în grădina Castelului, în primele trei week-end-uri din luna decembrie. Este primul târg de Crăciun de la Castelul Hasdeu și va reuni artizani din zona Câmpinei și din alte localități din județul Prahova.

Alte stiri recente

517 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

855 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.