Asociația "Câmpina Civică" a prezentat administrației locale o serie de propuneri privind bugetul acestui an

Actualitate (Categoria articolului)

La sediul Primăriei Câmpina va avea loc vineri, 12 aprilie, dezbaterea publică privind bugetul local pe 2019, o dezbatere care pleacă de la... un draft de buget postat pe site-ul Primăriei și care nu cuprinde nici măcar o schiță a investițiilor sau lucrărilor de reparații propuse pentru acest an. Dar aflăm din acest draft că excedentul bugetar al anului 2018 este de 8.789.000 lei. Aceștia sunt banii necheltuiți anul trecut și care vor fi incluși în bugetul din acest an.

Trecând peste această atitudine nu tocmai corectă a Primăriei Câmpina legată de proiectul de buget, precizăm că printre cei care au transmis administrației locale propuneri privind lucrările care ar trebui realizate în municipiu s-a numărat și Asociația "Câmpina Civică". Dintre propunerile formulate de această asociație civică menționăm:
- efectuarea în regim de urgență și cu maximă responsabilitate a reparării sau modernizării următoarelor străzi - Calea Doftanei, Orizontului, Alexandru Vlahuță, Voila, Tineretului, Golești, Drumul Taberei, Muscelului, Dealului, Salcâmului, Siretului;
- identificarea unor spații pentru amenajarea de parcări de tip alveole, laterale, cu decupaje în trotuar, acolo unde este posibil;
- proiect de conservare a mediului, care să cuprindă conservarea masei verzi de pe domeniul public, plantarea de puieți chiar în spațiile unde în ultimii ani s-au efectuat mai multe tăieri și în zonele cu risc de alunecări de teren (zona IREP, Voila, Drumul Taberei, Parcul Istrati, pe marginea Străzii Ion Câmpineanu etc);
- conservarea și reabilitarea Capelei Hernia, în vederea introducerii sale în circuitul turistic;
- amenajarea sau realizarea unui ștrand pentru petrecerea timpului liber și pentru activități sportive și recreative;
- continuarea și extinderea proiectului de cercetare arheologică de la vechea Vamă, punerea în valoare a vestigiilor de aici și includerea lor în circuitul turistic;
- realizarea unei piste de motocros, sport cu o bogată tradiție în Câmpina;
- amplasarea de oglinzi rutiere de asigurare în intersecțiile cu risc major de obturare a vizibilității (exemplu - intersecția de la Cotul Donului);
- implementarea unui sistem de monitorizare eficient pe întreg teritoriul municipiului cu rolul de a preveni și combate infracționalitatea și nerespectarea legislației.
Sunt numai o parte dintre propunerile Asociației "Câmpina Civică", reprezentanții acesteia urmând a participa la dezbaterea publică pe tema bugetului, organizată la Primăria Câmpina vineri, 12 aprilie, de la ora 14.00, acolo unde vom fi și noi și de unde vom reveni cu cele mai interesante informații și detalii.

4072 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 16.04.2019 14:45 Ii doare la basca pe cei din primarie de propunerile acestei asociati.Salariul(baban) si ticketele de vacanta sa vina la timp!

Actualitate

824 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

976 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

29 vizualizari
24 apr. 2024 19:06

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

1823 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.