Judecătoria Câmpina își suspendă activitatea. Magistrații protestează din cauza eliminării pensiilor de serviciu

Actualitate (Categoria articolului)

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Câmpina s-a întrunit astăzi și a decis suspendarea activității instituției, cu începere din 23 ianuarie 2020 și până la retragerea sau respingerea propunerii legislative privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Judecătoriei Câmpina, în perioada în care activitatea va fi suspendată se vor judeca doar anumite cauze:
- în materie penală - cauzele penale care intră în competența de judecată a judecătorului de drepturi și libertăți, măsurile preventive în toate fazele procesuale și contestațiile la măsurile preventive;
- în materie civilă - ordinele de protecție, ordonanțele președințiale, cererile de suspendare provizorie a executării, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, cererile de încuviințare a executării silite, cererile de internare nevoluntară și cele de încetare a internării nevoluntare, cererile de delegare temporară a autorității părintești.
O decizie similară a fost luată astăzi și de Adunarea Generală a Judecătorilor din Cadrul Judecătoriei Ploiești. Din 23 ianuarie 2020, aici se vor judeca doar cauzele urgente și anume:
- în materie penală - dosarele cu măsuri preventive, cauzele care intră în competența judecătorului de drepturi și libertăți, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripție ori urmează a se împlini în următoarele șase luni și cererile de eliberare condiționată;
- în materie civilă - ordinele de protecție, ordonanțele președințiale, delegarea autorității părintești, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura specială instituită de art. 1034-1049 din Codul de Procedură Civilă, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, asigurarea dovezilor și încuviințările de executare silită.

Magistrații de la mai multe tribunale și curți de apel din țară au decis, de asemenea, să-și suspende activitatea, o decizie prin care se protestează față de eliminarea pensiilor de serviciu. Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la vot în Camera Deputaților pe 28 ianuarie 2020. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pe 17 decembrie 2019 pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mențin aceste pensii sunt militarii și polițiștii. Magistrații își pierd pensiile speciale, în cazul în care legea va fi adoptată, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

4357 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • valentin radu 23.01.2020 20:14 Sa-i schimbe pe toți cu tineri ieșiți din facultăți, și-așa nu au locuri de munca....

Actualitate

158 vizualizari
17 feb. 2020 11:46

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

5236 vizualizari
15 feb. 2020 20:45

Anunț de utilitate publică. Farmacia Medimfarm de lângă Spitalul Municipal Câmpina va funcționa non-stop până luni dimineață

Din această seară (sâmbătă, 15 februarie 2020), până luni dimineață, Farmacia Medimfarm din centrul municipiului Câmpina, din pasajul de la Ceas, nu va funcționa în regim non-stop, așa cum se întâmplă de obicei. Va avea program non-stop, adică va funcționa în regim de gardă, Farmacia Medimfarm de pe Bulevardul Carol I, de lângă Spitalul Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

115 vizualizari
17 feb. 2020 12:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 17 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1392 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.