Judecătoria Câmpina își suspendă activitatea. Magistrații protestează din cauza eliminării pensiilor de serviciu

Actualitate (Categoria articolului)

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Câmpina s-a întrunit astăzi și a decis suspendarea activității instituției, cu începere din 23 ianuarie 2020 și până la retragerea sau respingerea propunerii legislative privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Judecătoriei Câmpina, în perioada în care activitatea va fi suspendată se vor judeca doar anumite cauze:
- în materie penală - cauzele penale care intră în competența de judecată a judecătorului de drepturi și libertăți, măsurile preventive în toate fazele procesuale și contestațiile la măsurile preventive;
- în materie civilă - ordinele de protecție, ordonanțele președințiale, cererile de suspendare provizorie a executării, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, cererile de încuviințare a executării silite, cererile de internare nevoluntară și cele de încetare a internării nevoluntare, cererile de delegare temporară a autorității părintești.
O decizie similară a fost luată astăzi și de Adunarea Generală a Judecătorilor din Cadrul Judecătoriei Ploiești. Din 23 ianuarie 2020, aici se vor judeca doar cauzele urgente și anume:
- în materie penală - dosarele cu măsuri preventive, cauzele care intră în competența judecătorului de drepturi și libertăți, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripție ori urmează a se împlini în următoarele șase luni și cererile de eliberare condiționată;
- în materie civilă - ordinele de protecție, ordonanțele președințiale, delegarea autorității părintești, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura specială instituită de art. 1034-1049 din Codul de Procedură Civilă, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, asigurarea dovezilor și încuviințările de executare silită.

Magistrații de la mai multe tribunale și curți de apel din țară au decis, de asemenea, să-și suspende activitatea, o decizie prin care se protestează față de eliminarea pensiilor de serviciu. Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la vot în Camera Deputaților pe 28 ianuarie 2020. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pe 17 decembrie 2019 pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mențin aceste pensii sunt militarii și polițiștii. Magistrații își pierd pensiile speciale, în cazul în care legea va fi adoptată, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

4890 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • valentin radu 23.01.2020 20:14 Sa-i schimbe pe toți cu tineri ieșiți din facultăți, și-așa nu au locuri de munca....

Actualitate

1253 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2461 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.

Alte stiri recente

1231 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1550 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.