Judecătoria Câmpina își suspendă activitatea. Magistrații protestează din cauza eliminării pensiilor de serviciu

Actualitate (Categoria articolului)

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Câmpina s-a întrunit astăzi și a decis suspendarea activității instituției, cu începere din 23 ianuarie 2020 și până la retragerea sau respingerea propunerii legislative privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Judecătoriei Câmpina, în perioada în care activitatea va fi suspendată se vor judeca doar anumite cauze:
- în materie penală - cauzele penale care intră în competența de judecată a judecătorului de drepturi și libertăți, măsurile preventive în toate fazele procesuale și contestațiile la măsurile preventive;
- în materie civilă - ordinele de protecție, ordonanțele președințiale, cererile de suspendare provizorie a executării, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, cererile de încuviințare a executării silite, cererile de internare nevoluntară și cele de încetare a internării nevoluntare, cererile de delegare temporară a autorității părintești.
O decizie similară a fost luată astăzi și de Adunarea Generală a Judecătorilor din Cadrul Judecătoriei Ploiești. Din 23 ianuarie 2020, aici se vor judeca doar cauzele urgente și anume:
- în materie penală - dosarele cu măsuri preventive, cauzele care intră în competența judecătorului de drepturi și libertăți, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripție ori urmează a se împlini în următoarele șase luni și cererile de eliberare condiționată;
- în materie civilă - ordinele de protecție, ordonanțele președințiale, delegarea autorității părintești, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura specială instituită de art. 1034-1049 din Codul de Procedură Civilă, cererile având ca obiect măsuri asiguratorii, asigurarea dovezilor și încuviințările de executare silită.

Magistrații de la mai multe tribunale și curți de apel din țară au decis, de asemenea, să-și suspende activitatea, o decizie prin care se protestează față de eliminarea pensiilor de serviciu. Legea privind eliminarea pensiilor speciale va intra la vot în Camera Deputaților pe 28 ianuarie 2020. Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a dat raport favorabil pe 17 decembrie 2019 pentru abrogarea pensiilor speciale. Singurii care își mențin aceste pensii sunt militarii și polițiștii. Magistrații își pierd pensiile speciale, în cazul în care legea va fi adoptată, deși au de partea lor o decizie a Curții Constituționale care spune că modificarea acestora este neconstituțională.

5653 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • valentin radu 23.01.2020 20:14 Sa-i schimbe pe toți cu tineri ieșiți din facultăți, și-așa nu au locuri de munca....

Actualitate

1095 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1138 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1209 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

862 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.