Consultare pentru... amânare. Amânarea intrării în vigoare a noilor zone de impozitare din municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în septembrie 2022, noua zonificare și încadrare fiscală a proprietăților din intravilanul municipiului, fiind vorba, practic, despre o hartă de impozitare care ar  trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024. Pe site-ul Primăriei Câmpina se află în consultare publică un proiect de hotărâre, inițiat de consilierul Valentin Crețu, și prin care se propune amânarea până la 1 ianuarie 2025 a intrării în vigoare a noii hărți de impozitare.

Nu s-a mai întâmplat până acum ca un proiect privind amânarea intrării în vigoare a unei hotărâri a Consiliului Local să fie supus consultării publice. Proiectul poate fi obținut în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Primăriei. Cetățenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare până la 20 noiembrie 2023, fie prin formularul online disponibil în secțiunea Transparență/Formulare transparență decizională, fie pe mail la adresa web@primariacampina.ro, prin poștă sau direct la Registratura Primăriei.
Este o situație foarte interesantă cu acest proiect și, probabil, unică în administrația câmpineană. În septembrie 2022, Consiliul Local a aprobat noua zonificare 
doar pentru a se putea încheia o etapă și pentru a putea fi plătită firma care efectuase documentația în anul 2019, adică în mandatul trecut. Acea hartă de impozitare include 95% dintre proprietățile din Câmpina în zona A de impozitare. În aceeași ședință, din septembrie 2022, Consiliul Local a aprobat și noile criterii de încadrare fiscală și s-a stabilit ca după refacerea tuturor calculelor cu noile criterii, să se vinăi în plenul Consiliului Local cu o nouă hartă a zonelor de impozitare. 
După cum se explică în referatele proiectului aflat pe site-ul Primăriei în consultare publică, în vederea întocmirii documentației tehnice pentru noua hartă de impozitare, în iunie 2023 a fost încheiat un contract cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-ÎNCERC. Documentația tehnică a fost predată la Primărie, iar prin dispoziție a primarului s-a constituit o comisie de analiză care, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Local, vor verifica această nouă hartă de impozitare. Cum a rămas foarte puțin timp până la finalul anului, se propune amânarea intrării în vigoare a noii hărți de impozitare până la 1 ianuarie 2025.

2216 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 17.11.2023 12:51 Propun ca 105% dintre proprietățile din Cămpina să fie trecute în zona ” lux A+++”; iar impozitul să se mărească în fiecare lună cu...cu căt vrea primăria. ” Super” oraș, super taxe, pâi nu?
  • Catalin 17.11.2023 16:54 Eu zic sa faca nea Valentin o propunere sa se micsoreze salariul primarului si consilierii sa vina neplatiti la sedinte, ca oricum nu produc nimic bun. Consuma resursele orasului degeaba.

Actualitate

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

522 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

630 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.