CONTACT

Consultare pentru... amânare. Amânarea intrării în vigoare a noilor zone de impozitare din municipiul Câmpina

- Actualitate -

Consultare pentru... amânare. Amânarea intrării în vigoare a noilor zone de impozitare din municipiul Câmpina

Consiliul Local Câmpina a aprobat, în septembrie 2022, noua zonificare și încadrare fiscală a proprietăților din intravilanul municipiului, fiind vorba, practic, despre o hartă de impozitare care ar  trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024. Pe site-ul Primăriei Câmpina se află în consultare publică un proiect de hotărâre, inițiat de consilierul Valentin Crețu, și prin care se propune amânarea până la 1 ianuarie 2025 a intrării în vigoare a noii hărți de impozitare.

Nu s-a mai întâmplat până acum ca un proiect privind amânarea intrării în vigoare a unei hotărâri a Consiliului Local să fie supus consultării publice. Proiectul poate fi obținut în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Primăriei. Cetățenii pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare până la 20 noiembrie 2023, fie prin formularul online disponibil în secțiunea Transparență/Formulare transparență decizională, fie pe mail la adresa web@primariacampina.ro, prin poștă sau direct la Registratura Primăriei.
Este o situație foarte interesantă cu acest proiect și, probabil, unică în administrația câmpineană. În septembrie 2022, Consiliul Local a aprobat noua zonificare 
doar pentru a se putea încheia o etapă și pentru a putea fi plătită firma care efectuase documentația în anul 2019, adică în mandatul trecut. Acea hartă de impozitare include 95% dintre proprietățile din Câmpina în zona A de impozitare. În aceeași ședință, din septembrie 2022, Consiliul Local a aprobat și noile criterii de încadrare fiscală și s-a stabilit ca după refacerea tuturor calculelor cu noile criterii, să se vinăi în plenul Consiliului Local cu o nouă hartă a zonelor de impozitare. 
După cum se explică în referatele proiectului aflat pe site-ul Primăriei în consultare publică, în vederea întocmirii documentației tehnice pentru noua hartă de impozitare, în iunie 2023 a fost încheiat un contract cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă URBAN-ÎNCERC. Documentația tehnică a fost predată la Primărie, iar prin dispoziție a primarului s-a constituit o comisie de analiză care, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Local, vor verifica această nouă hartă de impozitare. Cum a rămas foarte puțin timp până la finalul anului, se propune amânarea intrării în vigoare a noii hărți de impozitare până la 1 ianuarie 2025.


15 Nov 2023 20:46 2271 vizualizari


Comentarii






  • 17.11.2023 16:54 Catalin Eu zic sa faca nea Valentin o propunere sa se micsoreze salariul primarului si consilierii sa vina neplatiti la sedinte, ca oricum nu produc nimic bun. Consuma resursele orasului degeaba.
  • 17.11.2023 12:51 diss Propun ca 105% dintre proprietățile din Cămpina să fie trecute în zona ” lux A+++”; iar impozitul să se mărească în fiecare lună cu...cu căt vrea primăria. ” Super” oraș, super taxe, pâi nu?
2106 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
2991 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
3934 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
3469 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, a rămas vacant.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV