Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

Schimbarea directorilor este criticată de sindicatele din învățământ, precum și de organizațiile neguvernamentale din domeniul educației, considerându-se important ca școlile să aibă continuitate mai ales în contextul actual, al problemelor generate de pandemia de coronavirus. Se acuză faptul că li s-a dat mână liberă inspectoratelor școlare, iar în multe cazuri schimbările făcute au fost pe criterii politice. 
În Prahova, opt directori au fost schimbați din funcții luna aceasta la: Colegiul Economic Virgil Madgearu” din Ploiești, Liceul Tehnologic Constantin Cantacuzino” din Băicoi, Liceul Tehnologic Theodor Diamant” din Boldești Scăeni, Școala Profesională din comuna Cerașu, Școala Gimnazială Prof. Oprea Mihail” din comuna Brazi, Școala Gimnazială Râfov, Grădinița Dumbrava Minunată” din Ploiești și Școala Gimnazială Măgurele (aici fostul director a fost numit inspector general adjunct).
În privința Câmpinei, lucrurile sunt calme. Niciun director de instituție de învățământ nu a fost schimbat și nici nu se va pune această problemă în următoarele șase luni pentru că directorilor cărora le-a încetat detașarea în ianuarie le-a fost prelungit contractul până la începutul lunii iulie 2021.

3070 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 21.01.2021 19:47 Oricum nu mai au obiectul muncii...scoala fără copii,fără educatori, fără ore live,fara tigari in wc uri,fara etnobotanice,...nu mai are niciun farmec...

Social

0 vizualizari
27 feb. 2021 10:56

Peste 500 de câmpineni vor beneficia de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local în acest an

Consiliul Local Câmpina a aprobat în ședința ordinară de joi, 25 februarie, un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind acordarea de bilete gratuite de călătorie pentru transportul local pentru o serie de categorii sociale defavorizate.

2764 vizualizari
26 feb. 2021 21:29

De ”Ziua meseriilor”, elevi de la școlile gimnaziale din Câmpina au vizitat Liceul Tehnologic Energetic

Pe 11 martie se sărbătorește ”Ziua meseriilor”, iar până atunci, prin inspectoratele școlare județene, în diverse licee din țară au loc acțiuni de promovare a învățământului profesional în rândul elevilor din clasa a VIII-a. O astfel de acțiune a avut loc vineri, 26 februarie 2021, la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, elevilor de la școlile gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, ”B.P. Hasdeu” și Școala Centrală, însoțiți de diriginții lor, fiindu-le prezentate avantajele învățământului tehnic și profesional.

Alte stiri recente

1759 vizualizari
26 feb. 2021 21:35

Agenții Poliției Locale Câmpina au continuat activitățile de fluidizare a traficului în zona centrală, la finalul săptămânii

Pentru a doua săptămână consecutiv, vineri, 26 februarie 2021, agenții Poliției Locale, în colaborare cu cei de la Poliția Municipiului Câmpina, au acționat pentru fluidizarea traficului rutier pe Strada Republicii, în zona Pieței Centrale, o zonă aglomerată în special la sfârșit de săptămână.

2318 vizualizari
26 feb. 2021 21:18

Marius Vasile (CSS ”Istrati” Câmpina), campion național la aruncarea greutății, categoria sub 20 ani, cu un nou record personal

După ce a participat la Sofia, la Balcaniada pentru sportivi sub 20 ani, unde s-a clasat pe un meritoriu loc 4, cu un nou record personal, Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel), legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, a obținut vineri după-amiază titlul național în proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani. Marius Vasile și-a depășit din nou propriul record cu zece centimetri, aruncând de această dată la 17,35m, cu peste doi metri față de ceilalți ocupanți ai podiumului.