Vântul schimbării directorilor de școli nu afectează Câmpina

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 1.000 de directori de grădinițe, școli gimnaziale și licee din țară au fost schimbați în luna ianuarie 2021 în mai multe județe ale țării, inclusiv în Prahova, demers care a creat numeroase nemulțumiri în teritoriu. După cum a anunțat Ministerul Educației, este vorba despre directori numiți pe post cu detașare, iar inspectoratele școlare din județele respective i-au schimbat din funcții pentru că le-a încetat detașarea. Au fost înlocuiți cu alte persoane până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

Schimbarea directorilor este criticată de sindicatele din învățământ, precum și de organizațiile neguvernamentale din domeniul educației, considerându-se important ca școlile să aibă continuitate mai ales în contextul actual, al problemelor generate de pandemia de coronavirus. Se acuză faptul că li s-a dat mână liberă inspectoratelor școlare, iar în multe cazuri schimbările făcute au fost pe criterii politice. 
În Prahova, opt directori au fost schimbați din funcții luna aceasta la: Colegiul Economic Virgil Madgearu” din Ploiești, Liceul Tehnologic Constantin Cantacuzino” din Băicoi, Liceul Tehnologic Theodor Diamant” din Boldești Scăeni, Școala Profesională din comuna Cerașu, Școala Gimnazială Prof. Oprea Mihail” din comuna Brazi, Școala Gimnazială Râfov, Grădinița Dumbrava Minunată” din Ploiești și Școala Gimnazială Măgurele (aici fostul director a fost numit inspector general adjunct).
În privința Câmpinei, lucrurile sunt calme. Niciun director de instituție de învățământ nu a fost schimbat și nici nu se va pune această problemă în următoarele șase luni pentru că directorilor cărora le-a încetat detașarea în ianuarie le-a fost prelungit contractul până la începutul lunii iulie 2021.

3840 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 21.01.2021 19:47 Oricum nu mai au obiectul muncii...scoala fără copii,fără educatori, fără ore live,fara tigari in wc uri,fara etnobotanice,...nu mai are niciun farmec...

Social

1433 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

682 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

304 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

434 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.