De ce țin unii consilieri locali cu dinții de posturile din Comitetul Director al Clubului Sportiv Câmpina?

Actualitate (Categoria articolului)

Am scris îniantea ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie despre proiectul consilierul Cosmin Raț privind depolitizarea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina. Vă remintim că proiectul propunea, în esență, înlocuirea consilierilor locali din Comitetul Director al CSC cu oameni de sport, care să se priceapă efectiv la ceea ce înseamnă activitatea unui club sportiv.

Articolul nostru i-a deranjat pe unii consilieri locali, chiar dacă nu au avut tăria s-o spună cu subiect și predicat. N-ar fi prima oară, iar noi credem că nici ultima oară...
Discuțiile au fost extrem de aprinse, uneori chiar sub nivelul de demnitate al unui Legislativ local. Și vom relata doar o parte dintre luările de poziție, încercând să deslușim ce se sflă în spatele unor vorbe mai elegante sau mai puțin elegante.
”Folosirea sintagmei depolitizare este desuetă, depășită. Noi toți, cu excepția consilierului independent Filip, am fost aleși politic, pe listele unor partide. Din moment ce noi îi alegem pe acești omeni, unde este depolitizarea?”, a spus Livia Lupu.
”Bănuiesc că v-ați documentat pentru realizarea acestui proiect. Știți câți copii sunt la Clubul Sportiv?”, a încercat să fie ironic Liviu Dumitrache, care atunci când a fost întrebat de inițiatorul proiectului, Cosmin Raț, ”de ce vreți să mergeți în Comitetul Director?” s-a mulțumit să spună că ”nu mai am nimic de adăugat”.
Cel mai vehement a fost Andrei Duran, care nu s-a sfiit chiar să jignească: ”Cum vor putea niște oameni, unii poate chiar fără studii superioare, a căror singură pregătire este sportul, să îndeplinescă atribuțiile Comitetului Director? Este legal ca un sponsor, persoană privată, să controleze o instituție subordonată Consiliului Local? Proiectul ăsta este băgat că creeze discordie și să adâncescă prăpastia existentă între Consiliul Local, Executiv și instituțiile subordonate”. Poate că un expert în comunicare, așa cum este consilierul Andrei Duran, ar fi știut că în momentul în care vii cu astfel de argumente, unele absolut puerile, și ții cu dinții de un post pe care l-ai ignorat aproape un an întreg, este firesc să apară semne de întrebare și lumea să caute alte motive pentru care unii țin cu tot dinadinsul să fie în acest comitet director, despre care noi am spus în repetate rânduri că ar trebui desființat, pentru că nu are absolut nicio utilitate.
Foarte colorată a fost și poziția consilierului Liviu Briciu: ”Este evident că încercare asta de depolitizare nu vă place. În general, consilierii mai vechi își doresc foarte tare, cu sau fără avantaje, să fie un fel de guru al societății. Dar un consilier nu este un cunoscător perfect al tuturor domeniilor. Oamenii fac, nu consilierii locali fac lucruri. Și eu fac parte din Comitetul Director și pot să vă spun că nu are nicio relevanță activitatea acestui comitet. Pot să vă spun pentru că sunt acolo. Domnul Duran, spre exemplu, a fost o singură dată, pe la început... În rest, nu a mai fost. Întâlniirile au devenit tot mai rare. La fel și domnul viceprimar care nu a mai venit... Nu e vorba de o importanță deosebită, cum încearcă domnul Duran să arunce pe aici, că ce decizii s-ar lua...”
Concluzia a venit chiar din partea inițiatorului, Cosmin Raț: ”Eu am nevoie de un comitet director care să creeze strategii, să ne spună ce se va întâmpla în anii următori cu sportul câmpinean și noi să vedem dacă acele obiective se îndeplinesc sau nu. Eu nu am nevoie de un comitet director la care să meargă cineva care să facă ce în acest moment, nimic!”
Și, totuși, de ce țin unii consilieri locali cu dinții de posturile din acest Comitet Director?! În condițiile în care cel care este cel mai vehement a fost la o singură ședință a Comitetului Director într-un an, de unde atâta vehemență?! Tocmai această atitudine dă naștere la suspiciuni. Spre cinstea lor, doi consilieri membri ai Comitetului Director, Roxana Gheorghe și Liviu Briciu, au votat în favoarea acestui proiect. Nu a fost suficient...
Din informațiile noastre, Cosmin Raț va reveni cu acest proiect, ușor modificat, și într-o viitoare ședință a Consiliului Local. Poate măcar atunci, consilierii care fac parte din Comitetul Director și care țin cu dinții de aceste posturi, ne vor explica tuturor de ce sunt atât de vehemenți într-o activitate pe care nu o cunosc, la care au demonstrat că nu se pricep și pe care au ignorat-o aproape un an întreg! Dacă vor respinge din nou acest proeict fără argumente, orice om de bună credință poate crede că, de fapt, consilierii care se opun sunt unelte ale unui sistem ocult, care are cu totul și cu totul alte interese decât binele comunității locale, al câmpinenilor, al sportului câmpinean!

4416 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2966 vizualizari
23 ian. 2022 09:02

La solicitarea ISU, la Spitalul Municipal Câmpina a fost amenajată o nouă cale de acces pentru intervenții

În spatele Spitalului Municipal Câmpina, spre clădirea dezafectată a fostului cinematograf, a apărut o alee, o nouă cale de acces în curtea unității medicale.

4673 vizualizari
22 ian. 2022 15:33

Incredibil. Ce a putut face un tânăr din Cornu, noaptea trecută, într-o scară de bloc din Ploiești?

În noaptea de 20 spre 21 ianuarie, în jurul orei 5, polițiștii din Ploiești au observat pe stradă un tânăr care avea în mână un obiect din lemn și care evita contactul vizual cu polițiștii, comportamentul său fiind unul care a ridicat semne de întrebare.

Alte stiri recente

175 vizualizari
23 ian. 2022 22:16

Societatea Sofprest Protect Security angajează agenți de securitate pentru Câmpina

Societatea Sofprest Proiect Security SRL din Câmpina anunță că angajează agenți de securitate pentru Câmpina.

1274 vizualizari
23 ian. 2022 21:14

Prima competiție din 2022 a adus primele medalii pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

În acest week-end s-a desfășurat la București primul concurs de atletism din sezonul de iarnă 2022, Cupa ”Romanian Masters Athletics", concurs destinat categoriilor de sportivi sub 20 de ani, sub 18 ani și sub 16 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de profesor Mihaela Marin, a participat cu opt sportivi, cu care au obținut trei locuri I, patru locuri II, un loc III, două locuri 4 și un loc 5. Toți sportivii și-au realizat recorduri personale ca urmare a pregătirii de iarnă intense.