Câmpina, România 100. Farmacia Voiculescu de ieri, Parcul Regele Mihai I de azi

Social (Categoria articolului)

Una dintre clădirile impozante situate pe bulevardul central al Câmpinai şi datând încă din perioada interbelică era Farmacia Voiculescu. Astăzi, întreaga latură a bulevardului de atunci a devenit una dintre laturile Parcului Regele Mihai I.

Farmacia Voiculescu era una dintre cele mai cunoscute din oraş, rivalizând cu cea a lui Kessler. Din punct de vedere arhitectural, clădirea creată de arhitectul Toma T. Socolescu se distingea prin liniile sale aparte, unice în peisajul urbanistic al vremii. Câmpinenii mai în vârstă poate își mai amintesc clădirea aceea elegantă, care avea în interior mobilier și lambriuri din lemn de stejar. Era un așa-numit imobil de raport, adică un imobil constuit pentru a fi închiriat, parterul fiind ocupat de spații comerciale. După sistematizarea de la începutul anilor '80, toată latura aceea a bulevardului central a dispărut, perspectiva fiind lărgită şi apărând astfel parcul, cunoscut multă vreme sub numele "Milia", dar de câteva luni purtând oficial numele "Regele Mihai I", așa cum a aprobat Consiliul Local Câmpina. Faţă de arhitectura de azi a zonei, Farmacia Voiculescu se afla puţin mai sus de actuala fântână arteziană din parc, realizată, la rândul ei, pe locul pe care s-a aflat bustul savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu.

 "Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Direcția Tehnică "Astra Română" de ieri, Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice de astăzi
Câmpina, România 100. Podurile dintre Câmpina și Poiana Câmpina, în perioada interbelică și în zilele noastre
Câmpina, România 100. Bulevardul Elisabeta de ieri, Bulevardul Culturii de azi

 

2359 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2024 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1898 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1289 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2525 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.