S-au pus la punct ultimele detalii pentru mutarea elevilor de la Școala ”Hasdeu” la alte unități de învățământ din Câmpina

Social (Categoria articolului)

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc joi, 3 februarie, o întâlnire pentru perfectarea ultimelor detalii înainte de mutarea elevilor de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, pe perioada în care aici se vor desfășura lucrări de reabilitare și modernizare a corpului de școală existent și în construirea unei săli de sport în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 16,26 milioane lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai mai multor instituții de învățământ, de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” - directorul Virgil Tudorache și directorul adjunct Cătălin Bercăroiu, dar și reprezentanți ai asociațiilor de părinți, precum și conducători de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Liceul Tehnologic Energetic și Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”. Sigur, gazde au fost primarul Alin Moldoveanu și mai mulți reprezentanți ai administrațeii locale.
S-au pus la punct ultimele detalii pentru mutarea elevilor de la Școala ”B.P. Hasdeu”. Copiii din cele 14 clase din ciclul primar vor învăța la Școala Gimnazială Centrală, cursurile urmând a începe la ora 13.00, în vreme ce elevii din cele 11 clase din ciclul gimnazial vor avea cursuri la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, cu începere de la ora 13.30. Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 septembrie 2023.
În zilele următoare va mai avea loc o întâlnire, la care vor participa și reprezentanți ai constructorului, prilej cu care se va stabili exact data mutării, cel mai probabil acest urmând a se materializa până la jumătatea lunii martie, când ar trebui să înceapă lucrările efectiv.
Dincolo de toate detalii organizatorice, care vor fi perfectate prin protocoale încheiate între cele trei școli implicate, cu acordul Primăriei Câmpina, dar și al Inspectoratului Școlar Județean, cea mai importantă concluzie a fost solidaritatea de care au dat dovadă conducerile tuturor unităților de învățământ din Câmpina pentru rezolvarea acestei situații și pentru a se găsi cele mai bune soluții pentru cei peste 600 de elevi ai Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” Câmpina.

5328 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1256 vizualizari
05 feb. 2023 20:01

Numărul salariaților din Câmpina a scăzut în perioada 2016-2020

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiului Câmpina se află în consultare publică până pe 13 februarie 2023. Așa cum v-am promis, revenim asupra unora dintre datele pe care le-am considerat interesante din acest document, care urmează a fi supus dezbaterii și votului Consiliului Local, cel mai probabil chiar la finalul acestei luni.

2592 vizualizari
03 feb. 2023 08:24

Despre nonviolență în școli. Primarul Alin Moldoveanu s-a întâlnit cu copiii din ciclul primar de la ”Grigorescu”

De-a lungul acestei săptămâni, în majoritatea unităților de învățământ au avut loc acțiuni prin care să fie marcată Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală. Copiii de la ciclul primar din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” s-au întâlnit, în cadrul acestui șir de acțiuni, cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

1388 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1588 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.