Din luna mai a anului 2016, Clubul Sportiv Câmpina a preluat în administrare, pe baza unui contract, terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, cu vestiarele aferente. Și de când are terenul în administrare, CS Câmpina, clubul municipalității, cel la care administrația locală dă bani pentru salarii și utilități, nu a plătit niciun leu pentru consumul de apă. Iar acum riscă debranșarea. O situație incredibilă și cât se poate de rușinoasă pentru conducerea acestui club.
Titularul întregii baze sportive de la Căminul Petrol este Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”. Doar terenul sintetic se află în administrarea CS Câmpina, așa cum a decis Consiliul Local Câmpina. Și tot Consiliul Local a decis că CS Câmpina trebuie să întrețină terenul și să plătească utilitățile, exact ca în cazul bazinului de înot pe care tot Clubul Sportiv îl are în administrare. Mai mult decât atât, Consiliul Local dă și bani clubului pentru activitate, salarii, întreținerea bazelor sportive, utilități etc. Numai că, în ceea ce privește terenul sintetic, CS Câmpina a “uitat” să plătească apa. A plătit-o Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, care nu reușește să-și mai recupereze banii de la CS Câmpina.
O situaţie incredibilă, cunoscută şi la nivelul Primăriei Câmpina, instituție care a primit numeroase solicitări pentru a găsi o rezolvare la această problemă. În condiţiile în care există apometru separat pentru teren, lucrurile sunt extrem de simple. Până acum, în contul acestei datorii s-au strâns aproape 8.000 de lei. CS Câmpina a primit deja notificare că, dacă nu-și achită datoria pentru consumul de apă, vestiarele vor fi debranșate de la rețea.
Și pentru că este vorba despre bani, vă reamintim că în 2016, anul în care a fost înființat efectiv, CS Câmpina a primit 300.000 lei de la bugetul local, din care 200.000 lei pentru cheltuieli de personal și 100.000 lei pentru întreținere și funcționare. În 2017, subvenția de la bugetul local a fost de 708.000 lei, iar în 2018 - 962.000 lei. Să nu uităm și faptul că terenul se închiriază, iar banii din închiriere se încasează la bugetul clubului.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.