Joi, 16 iunie 2022, ultima etapă din cadrul campaniei #9nePASĂ. ÎMPREUNĂ PENTRU CÂMPINA CURATĂ

Social (Categoria articolului)

După cum știți, în anul 2021 s-au desfășurat mai multe etape ale campaniei CÂMPINA CURATĂ, inițiată de mai multe organizații neguvernamentale din municipiu și desfășurată cu sprijinul administrației locale și unităților de învățământ. Joi, 16 iunie 2022, în intervalul orar 13.00-16.00, are loc ultima etapă a acestei campanii, care se va desfășura în parteneriat cu autoritățile locale și Fundația AUTONOM, pe principalele artere rutiere ale localității.

Principalul inițiator al acestei etape este Asociația Părinților Elevilor de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”, care a încheiat un contract de sponsorizare cu Fundația AUTONOM, o organizație care are aproape zece ani de activitate și 700 de proiecte educaționale derulate în toată țara. Fundația AUTONOM sprijină campania CÂMPINA CURATĂ prin materialele necesare și prin participarea la acțiunea din 16 iunie 2022 cu o echipă de voluntari, de fapt angajați ai grupului de firme AUTONOM.
“Conștientizarea importanței păstrării curățeniei orașului se va realiza prin intermediul imprimării unor mesaje pe asfalt, prin distribuirea unor afișe pentru blocuri și case, privind colectarea selectivă. În aceasta etapă va începe și amplasarea de autocolante cu mesajul Strada nu e scrumieră. Nu arunca chiștoace!, realizate după formatul oficial și folosite cu acordul inițiatorilor campaniei naționale cu aceeași denumire. Mesajele pe asfalt vor fi inscripționate cu vopsele ecologice, pe bază de apă. Acțiunea se va desfășura în zonele principale ale orașului. Marcajele din jurul coșurilor de gunoi stradale, cu mesajul Fii sportiv! Aruncă la coș!, se vor imprima în zona unităților de învățământ și parcurilor. Acțiunea va fi continuată de către partenerii din cadrul CÂMPINA CURATĂ, până se vor acoperi toate zonele de interes și până ce toți locuitorii de la blocuri și case vor fi informați cu privire la colectarea selectivă. Această acțiunea de voluntariat din cadrul campaniei CÂMPINA CURATĂ reprezintă un manifest de susținere a curățeniei municipiului Câmpina, precum și a împrejurimilor. Prin această acțiune se urmărește responsabilizarea locuitorilor și conștientizarea populației asupra necesității păstrării curățeniei orașului și a colectării selective a deșeurilor”, se precizează în comunicatul de presă al organizatorilor campaniei.

Programul acțiunii din data de 16 iunie 2022 va fi următorul: ora 12.30 – întâlnire de informare, ședința tehnică și împărțire pe echipe, la Primăria Câmpina; ora 13.00 – start acțiune conștientizare și responsabilizare; ora 16.00 – încheiere acțiune. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, acțiunea va fi amânată pentru data de 21-22 iunie 2022.
Campania CÂMPINA CURATĂ își propune să trezească simțul civic în rândul câmpinenilor, precum și dorința de a locui într-un oraș civilizat și curat.

1774 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2350 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3104 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

80 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

178 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.