Pe 15 ianuarie a fost prima ședință din acest an a Consiliului Local Câmpina, o ședință extraordinară cu numai trei puncte pe ordinea de zi.
Spre surpriza multora, prezența la această ședință a fost 100%! În condițiile în care mulți consilieri locali s-au plâns de numărul mare al ședințelor extraordinare convocate de primarul Alin Moldoveanu și în condițiile în care subiectele nu erau, totuși, de cea mai mare importanță, acest procent surprinde... Chiar dacă am scris despre absenteismul îngrijorător al aleșilor locali de la aceste ședințe, pe parcursul anului trecut, totuși, o prezență de 100% la o astfel de ședință nu poate să nu ridice semne de întrebare. Ce s-a întâmplat?
Așadar, pe ordinea de zi au fost trei proiecte - aprobarea rețelei școlare pentru anul 2024-2025 (o formalitate), un acord de principiu asupra listei provizorii de investiții (doar un prilej pentru unii de a ataca și de a ieși în evidență, fără să se întrebe și să întrebe de ce era nevoie de o listă provizorie cu mai puțin de o lună înainte de adoptarea bugetului local) și însușirea unui punct de vedere ca răspuns la o plângere prealabilă (lucru total neinteresant pentru cei mai mulți dintre consilieri). Și atunci, de unde această prezență de 100%?! Să fie o explicație faptul că este an electoral? Să fie oare efectul hotărârii aprobate la inițiativa consilierului Cosmin Raț privind plata indemnizațiilor consilierilor locali proporțional, în funcția de prezența la ședințe? Să fie un alt motiv?
Vom urmări la viitoarele ședințe dacă această prezență este doar ”efectul Raț”, dacă a fost o întâmplare sau dacă odată intrați în anul electoral consilierii locali s-au apucat, în sfârșit, de treabă!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.