Conducerea Spitalului Municipal Câmpina face demersuri la DSP pentru reluarea serviciilor medicale către toate categoriile de pacienți

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina a transmis luni, 7 iunie 2021, o adresă Direcției de Sănătate Publică Prahova prin care solicită ridicarea statutului “COVID” pentru Secția ATI a instituției. Dacă solicitarea va fi aprobată, celelalte secții ale spitalului vor putea fi pregătite în așa fel încât să primească atât pacienți infectați cu SARS-CoV-2, cât și pacienți non-COVID.

După cum ne-a precizat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, la Secția ATI există doar trei medici, motiv pentru care această secție nu poate fi organizată pe două circuite separate, unul pentru pacienți COVID și unul pentru pacienți non-COVID. Iar atâta timp cât Secția ATI rămâne pentru pacienții cu COVID, nu se poate relua activitatea normală la celelalte secții: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie, Ortopedie etc. În prezent, la Spitalul Municipal Câmpina sunt internați 34 pacienți cu COVID-19, dintre care unul la ATI.
În demersul făcut către DSP Prahova, conducerea Spitalului Municipal are susținerea Primăriei, redeschiderea spitalului pentru toate categoriile de pacienți fiind un lucru extrem de important și necesar pentru comunitatea locală. Spitalul Municipal a devenit unitate suport COVID-19 în martie 2020, deci a trecut mai bine de un an de când populația Câmpinei și a localităților din jur nu mai beneficiază de serviciile acestei instituții, aici fiind internați doar pacienții cu COVID-19 și care suferă și de alte afecțiuni.

Precizăm faptul că, în Monitorul Oficial nr. 554 din 28 mai 2021 a fost publicat Ordinul nr. 753 al Ministerului Sănătății, care modifică și completează Ordinul 434 privind Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19. Acest nou ordin permite conducerilor spitalelor să solicite DSP modificarea structurii unităților medicale în sensul reducerii numărului de paturi destinate pacienților cu COVID-19 și creșterea corespunzătoare a numărului de paturi pentru pacienții non-COVID. Asta, în anumite condiții referitoare la evoluția situației pandemice (rata incidenței COVID în județ, în localitate, rata de ocupare a paturilor avizate de DSP pentru pacienții COVID etc). În cazul unui nou val de infectări cu COVID-19, spitalul ar reveni la statutul de spital COVID sau suport COVID, după caz.

5130 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flavia 07.06.2021 22:04 Si Voila cand?
  • Magdalena Stan 08.06.2021 18:50 Doamne ajută!!!De prea mult timp se așteaptă acest lucru

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.