Conducerea Spitalului Municipal Câmpina face demersuri la DSP pentru reluarea serviciilor medicale către toate categoriile de pacienți

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina a transmis luni, 7 iunie 2021, o adresă Direcției de Sănătate Publică Prahova prin care solicită ridicarea statutului “COVID” pentru Secția ATI a instituției. Dacă solicitarea va fi aprobată, celelalte secții ale spitalului vor putea fi pregătite în așa fel încât să primească atât pacienți infectați cu SARS-CoV-2, cât și pacienți non-COVID.

După cum ne-a precizat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu, la Secția ATI există doar trei medici, motiv pentru care această secție nu poate fi organizată pe două circuite separate, unul pentru pacienți COVID și unul pentru pacienți non-COVID. Iar atâta timp cât Secția ATI rămâne pentru pacienții cu COVID, nu se poate relua activitatea normală la celelalte secții: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Chirurgie, Ortopedie etc. În prezent, la Spitalul Municipal Câmpina sunt internați 34 pacienți cu COVID-19, dintre care unul la ATI.
În demersul făcut către DSP Prahova, conducerea Spitalului Municipal are susținerea Primăriei, redeschiderea spitalului pentru toate categoriile de pacienți fiind un lucru extrem de important și necesar pentru comunitatea locală. Spitalul Municipal a devenit unitate suport COVID-19 în martie 2020, deci a trecut mai bine de un an de când populația Câmpinei și a localităților din jur nu mai beneficiază de serviciile acestei instituții, aici fiind internați doar pacienții cu COVID-19 și care suferă și de alte afecțiuni.

Precizăm faptul că, în Monitorul Oficial nr. 554 din 28 mai 2021 a fost publicat Ordinul nr. 753 al Ministerului Sănătății, care modifică și completează Ordinul 434 privind Planul de măsuri pentru organizarea spitalelor în contextul pandemiei de COVID-19. Acest nou ordin permite conducerilor spitalelor să solicite DSP modificarea structurii unităților medicale în sensul reducerii numărului de paturi destinate pacienților cu COVID-19 și creșterea corespunzătoare a numărului de paturi pentru pacienții non-COVID. Asta, în anumite condiții referitoare la evoluția situației pandemice (rata incidenței COVID în județ, în localitate, rata de ocupare a paturilor avizate de DSP pentru pacienții COVID etc). În cazul unui nou val de infectări cu COVID-19, spitalul ar reveni la statutul de spital COVID sau suport COVID, după caz.

4854 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flavia 07.06.2021 22:04 Si Voila cand?
  • Magdalena Stan 08.06.2021 18:50 Doamne ajută!!!De prea mult timp se așteaptă acest lucru

Actualitate

1667 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1275 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1782 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.