CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”Săptămâna altfel” la o clasă pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina

- Social -

”Săptămâna altfel” la o clasă pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina

Ultima săptămână de școală din anul 2023 a însemnat pentru unitățile de învățământ gimnazial din Câmpina ”Săptămâna altfel”, care cuprinde organizarea de activități educaționale din afara ariei curriculare, o modalitate prin care copiii pot deprinde și alte noțiuni, unele poate chiar mai utile în viață decât cele din materiile propriu-zise.

Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât această săptămână se transformă într-o adevărată joacă, dar una din care copiii pot asimila foarte multe noțiuni, fără a se afla sub stresul cotidian al unei zile de curs. Astfel, la una dintre clasele pregătitoare de la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” din Câmpina, cea a profesorului de învățământ primar Delia Moldoveanu, copiii au avut ocazia de-a lungul întregii săptămâni să experimenteze tot felul de lucruri, pe cele mai multe dintre ele privindu-le cu o curiozitate specifică acestei vârste.
Astfel, mai întâi au fost la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati”, unde copiii au putut lua contact cu o astfel de instituție, au aflat ce înseamnă o bibliotecă, care este rolul unei biblioteci publice într-o comunitate, cum funcționează sistemul de a împrumuta cărți, iar la final au avut posibilitatea să se joace într-un spațiu special amenajat în sala de lectură, ”joaca” însemnând accesul la cărți de colorat, cărți potrivite pentru vârsta lor.
Apoi, la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” a venit un reprezentant al Poliției municipiului Câmpina, inspectorul Cătălin Grancea, care - în cadrul unei activități interactive - le-a explicat copiilor, pe înțelesul lor, cum trebuie să se comporte ca participanți în trafic, fie că este vorba de statutul de pieton, fie de cel de pasager într-un autoturism. Copiii au fost încântați de partea practică, atunci când s-au putut urca într-o autospecială a Poliției Rutiere.
De asemenea, o altă zi a fost rezervată activităților copil - părinte. A fost prilejul ca fiecare copil, împreună cu unul sau ambii părinți, să desfășoare diverse activități, sub îndrumarea profesorului lor, Delia Moldoveanu. Spre bucuria copiilor, părinții s-au angrenat în această provocare, rezultând încă o zi frumoasă, din care copiii au avut ce învăța.
”Săptămâna altfel” s-a încheiat cu o serbare în care Moș Crăciun a fost eroul principal, acesta oferind daruri tuturor copiilor, care l-au ”recompensat” pe Moș cu câte o poezioară sau chiar un cântecel.
Activitățile desfășurate de-a lungul săptămânii la această clasă pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” demonstrează că acolo unde există implicare se pot crea lucruri frumoase, amintiri dragi pentru copii și părinții lor.


22 Dec 2023 07:20 3391 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
2544 vizualizari 15 Jun 2024 23:47 Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, sâmbătă seara, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, descarcerarea și acordarea asistenței medicale de urgență în cazul producerii unui accident rutier în municipiul Câmpina, pe Calea Doftanei.

citeste mai mult
1050 vizualizari 15 Jun 2024 22:36 Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

"The Magical World of Trees and Agriculture" este denumirea celui de-al treilea proiect eTwinning în care a fost implicată Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", de această dată partenerii săi fiind din Turcia și Republica Moldova.

citeste mai mult
329 vizualizari 14 Jun 2024 23:08 Școala “Al.I. Cuza” din Câmpina, parte a unui proiect internațional bazat pe educația STEM

Școala “Al.I. Cuza” din Câmpina, parte a unui proiect internațional bazat pe educația STEM

Proiectul s-a intitulat "Our Future Home", adică "Viitorul nostru cămin", și s-a desfășurat pe platforma eTwinning, cu participarea unor unități de învățământ și cadre didactice din cinci țări: România, Turcia, Lituania, Bulgaria și Grecia.

citeste mai mult
1049 vizualizari 14 Jun 2024 08:31 Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Vineri dimineață, la ora 6.00, 7.034 gospodării din mai multe localități ale județului Prahova nu erau alimentate cu energie electrică după furtuna din timpul nopții.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV