Aproximativ 3.000 de reprezentanți ai forțelor de ordine, mobilizați în Prahova pentru alegerile din 26 mai

Actualitate (Categoria articolului)

Duminică, 26 mai, au loc alegerile pentru Parlamentul European și referendumul convocat de președintele Iohannis. În județul Prahova sunt 623 de secții de votare, iar toate structurile din cadrul MAI au fost mobilizate pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru paza și protecția secțiilor de votare.

Astfel, în perioada 25 mai, ora 18.00 - 26 mai, ora 6.00, 639 de efective, dintre care 181 de polițiști, 204 jandarmi, 130 de reprezentanți ai ISU Prahova și 124 de la alte stucturi MAI, vor asigura paza și protecția secțiilor de votare din Prahova. Duminică, în timpul procesului de votare, 362 de polițiști, alături de 408 jandarmi și 488 de efective din cadrul altor structuri vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, acționând pentru prevenirea oricăror fapte antisociale în zona secțiilor de votare. De asemenea, 265 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, alături de luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. Alți 129 de polițiști, formând efectivele de rezervă, sunt pregătiți să intervină în situații deosebite. 
Premergător procesului electoral, pompierii au verificat obiectivele care găzduiesc secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile constatate pe linia apărării împotriva incendiilor. În ziua alegerilor, 130 de pompieri vor asigura intervenția în caz de incendiu.
De asemenea, la Câmpina și reprezentanții Poliției Locale vor fi în alertă, chiar dacă nu au atribuții directe privind procesul electoral, totuși, vor supraveghea cu atenție respectarea liniștii și ordinii publice.
Vă reamintim că în municipiul Câmpina sunt 23 de secții de votare, iar pe listele electorale permanente sunt înscriși și așteptați la vot 31.329 alegători.

3055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

780 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.

889 vizualizari
02 mar. 2024 17:57

Primim de la cititori. Șobolani, ziua în amiaza mare, pe bulevardul principal al Câmpinei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, la orele prânzului, pe Bulevardul Carol I, pe trotuarul cuprins între intersecțiile cu străzile Sondei și Maramureș.

Alte stiri recente

1484 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

980 vizualizari
02 mar. 2024 17:16

Liga A Prahova. CS Brazi - CS Câmpina 1-1

Prima rundă a returului Ligii A Prahova a însemnat pentru CS Câmpina un meci dificil în deplasare, la Negoiești, în fața echipei CS Brazi.