Gercom Business și-a prezentat raportul de activitate pentru cei cinci ani în care a administrat bazinul de înot

Social (Categoria articolului)

Luna viitoare expiră contractul de administrare a bazinului de înot didactic, încheiat între Primăria Câmpina și Gercom Business. Patronul firmei, George Armașu, a trimis administrației locale un raport de activitate pentru perioada iulie 2011 - mai 2016, raport care va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local Câmpina.  

În acest raport de activitate, pe care vi-l prezentăm integral în facsimil, sunt menționate, printre altele, evenimentele organizate la bazin, informații despre cele trei cluburi de înot înființate în municipiu, rezultatele obținute de înotătorii câmpineni, programele sociale derulate la bazin. În același timp, se vorbește despre prezența redusă a elevilor, în timpul anului școlar, în intervalul în care se beneficiază de gratuitate. Cu alte cuvinte, cu mici excepții (Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" și ocazional Școala Centrală) orele de sport ale elevilor de la unitățile de învățământ câmpinene nu se fac la bazinul de înot. Lucru explicabil, de altfel, având în vedere faptul că școlile din Câmpina nu au profesori de specialitate, în multe cazuri orele de educație fizică sunt intercalate și nu la finalul programului, nu există microbuze pentru transportul elevilor la bazin și de la bazin înapoi la școală, ba mai mult, înotul nici măcar nu este inclus în programa școlară. În aceste condiții, cum să-și atingă scopul pentru care a fost construit acest bazin de înot DIDACTIC?
Copiii din Câmpina învață să înoate pe banii părinților, plătesc instructor, închiriază culoare, asta în funcție de programul fiecăruia. Partea cu gratuitatea e doar pe hârtie, pentru că, din păcate, nu se poate aplica. Un sistem gândit prost de la început, deoarece, iată, copiii nu pot fi duși cu clasa.

Referitor la partea financiară, după cum poate știți, conform contractului (aprobat de Consiliul Local Câmpina), firma Gercom plătește 20% din cheltuielile cu utilitățile, iar de la bugetul local se plătește diferența de 80%. Ca o paranteză, cheltuielile cu utilitățile și curățarea bazinului înseamnă în medie 200.000 lei pe an, adică în jur de 2 miliarde lei vechi. Cât privește profitul, aici 40% merge la bugetul local, iar 60% rămâne la firma care administrează bazinul. Ce a însemnat asta în ultimii ani acest profit? După cum reiese din raportul de activitate al Gercom Business, la bugetul local s-au virat următoarele sume:
- anul 2011 - 2.716 lei (profit total 6.790 lei)
- anul 2012 - 7.840 lei (profit total 19.600 lei)
- anul 2013 - 9.855 lei (profit total 24.637 lei)
- anul 2014 - 14.319 lei (profit total 35.797 lei)
Pentru 2015 nu s-a depus încă bilanțul contabil.

Citiți și Luna aceasta se încheie perioada de garanție pentru bazinul de înot. Luna viitoare expiră și contractul de administrare

5148 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.