Luna viitoare expiră contractul de administrare a bazinului de înot didactic, încheiat între Primăria Câmpina și Gercom Business. Patronul firmei, George Armașu, a trimis administrației locale un raport de activitate pentru perioada iulie 2011 - mai 2016, raport care va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local Câmpina.
În acest raport de activitate, pe care vi-l prezentăm integral în facsimil, sunt menționate, printre altele, evenimentele organizate la bazin, informații despre cele trei cluburi de înot înființate în municipiu, rezultatele obținute de înotătorii câmpineni, programele sociale derulate la bazin. În același timp, se vorbește despre prezența redusă a elevilor, în timpul anului școlar, în intervalul în care se beneficiază de gratuitate. Cu alte cuvinte, cu mici excepții (Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" și ocazional Școala Centrală) orele de sport ale elevilor de la unitățile de învățământ câmpinene nu se fac la bazinul de înot. Lucru explicabil, de altfel, având în vedere faptul că școlile din Câmpina nu au profesori de specialitate, în multe cazuri orele de educație fizică sunt intercalate și nu la finalul programului, nu există microbuze pentru transportul elevilor la bazin și de la bazin înapoi la școală, ba mai mult, înotul nici măcar nu este inclus în programa școlară. În aceste condiții, cum să-și atingă scopul pentru care a fost construit acest bazin de înot DIDACTIC?
Copiii din Câmpina învață să înoate pe banii părinților, plătesc instructor, închiriază culoare, asta în funcție de programul fiecăruia. Partea cu gratuitatea e doar pe hârtie, pentru că, din păcate, nu se poate aplica. Un sistem gândit prost de la început, deoarece, iată, copiii nu pot fi duși cu clasa.
Referitor la partea financiară, după cum poate știți, conform contractului (aprobat de Consiliul Local Câmpina), firma Gercom plătește 20% din cheltuielile cu utilitățile, iar de la bugetul local se plătește diferența de 80%. Ca o paranteză, cheltuielile cu utilitățile și curățarea bazinului înseamnă în medie 200.000 lei pe an, adică în jur de 2 miliarde lei vechi. Cât privește profitul, aici 40% merge la bugetul local, iar 60% rămâne la firma care administrează bazinul. Ce a însemnat asta în ultimii ani acest profit? După cum reiese din raportul de activitate al Gercom Business, la bugetul local s-au virat următoarele sume:
- anul 2011 - 2.716 lei (profit total 6.790 lei)
- anul 2012 - 7.840 lei (profit total 19.600 lei)
- anul 2013 - 9.855 lei (profit total 24.637 lei)
- anul 2014 - 14.319 lei (profit total 35.797 lei)
Pentru 2015 nu s-a depus încă bilanțul contabil.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai – 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundației Zamolxes a organizat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați să oferiți un cadou deosebit unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis din centrul municipiului Câmpina cea mai mare parte a problemei este rezolvată.