Modificări aduse PUZ-ului privind pasajul subteran, după dezbaterea publică. Pasajul va începe din fața hotelului ”Muntenia”

Actualitate (Categoria articolului)

În urma consultării și dezbaterii publice pe tema PUZ-ului privind pasajul subteran și zona aferentă, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-au centralizat toate propuenrile venite din partea oamenilor și agenților economici sau asociațiilor. Apoi, acestea au fost supuse atenției Comisiei Tehnice, care s-a întâlnit joi la sediul primăriei.

Conform legii, propunerile care îndeplineau condițiile tehnice și legale au fost introduse în PUZ-ul care va fi prezentat spre vot plenului Consiliului Local Câmpina. 
Cea mai importantă modificare adusă proiectului inițial a fost mutarea intrării în pasajul subteran, care nu va mai fi pe porțiunea dintre Colegiul Tehnic Forestier și blocul 7ABC, ci după intersecția cu Strada Republicii, urmând a începe coborârea în pasaj din zona hotelului ”Muntenia” (foto). S-a explicat că astfel se asigură accesul mai facil pentru Strada Mihail Kogălniceanu și mai departe spre cartierul Turnătoriei, în ambele sensuri. S-a discutat și despre pasajul subteran pietonal, care va fi amenajat în apropierea actualei reci din zona Colegiului Forestier, unde a avut loc cumplitul accident din această primăvară. De asemenea, s-au adus o serie de modificări la regimul actual de parcare a vehiculelor pe Bulevardul Carol I, prin noile reglementări parcarea urmând a se face paralel cu axul drumului și nu oblic, așa cum este în prezent. În același timp, documentația specifică faptul că urmează a fi adoptat un regulament pentru a stabili accesul în parcarea subterană, care ar urma să deservească doar riveranii, tocmai pentru a lăsa locurile din spatele blocurilor din zona Milia libere pentru celelalte vehicule. Totodată, vor fi mai multe piste de biciclete în zona reglementată de PUZ, lucru pe care aproape toate partidele îl clamau în campania electorală.
Sunt mai multe modificări, asupra cărora vom mai reveni atunci când proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local Câmpina. Important este - și s-a subliniat în mai multe rânduri în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de joi - că s-a ținut cont de toate propunerile care se puteau încadra în noul PUZ, din punct de vedere tehnic și juridic.

2543 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Magdalena Stan 23.09.2022 07:32 De un singur lucru văd că nu s- a ținut cont:55 la sută din campineni nu doresc acest pasaj !!!
  • ter 23.09.2022 11:38 chiar nu intelegeti ca pasajul nu are sens? e inutil. nu vrem nici concerte in centru, nici parcari subterane cu plata. daca parcarea subterana va fi pentru cei ce vin in oras, oamenii ce locuiesc in zona unde mai parcheaza? cum se castiga locuri de parcare? daca vreti sa faceti pasaje fara sens, mergeti undeva in camp sau pe muscel si faceti acolo un tunel sau ce doriti, un pod ceva, care o sa ajute la fel de mult, adica deloc.
  • Anonim 23.09.2022 15:35 Pentru Ter: NU e vorba de pasaj, e vorba de sifonare de fonduri. Cineva se va imbogati in urma acestui pasaj si campinenii vor ramane cu o groapa in centrul orasului cel putin 10 ani. Retineti: este vorba de bani!
  • ,Minerul 24.09.2022 09:48 @Anonim, ai dreptate. Uniunea Europeana le da fonduri fara a le plati inapoi pentru proiecte de inbunatatirea infrastructurii din oras. Pasajul subteran nu are nici-o valoare utilitara, nu avem trafic rutier sau de pietoni care poate fi amelioroat sau inbunatatit de ceea ce vrea ei sa construiasca. In plus, populatia Campinei se duce in jos, oamenii pleaca in occident, nu avem servicii iar traiul e din ce in ce mai greu, proiectul asta nu ne ajuta de loc. Ei vrea sa distruga centrul si sa stoarca banii de la Uniumea Europeana. Ganditi-va la asta: conducerea orasului nu e in stare sa asfalteze strazile sau sa construiasca canalizari de apa fara a distruge altceva. Acum imaginati-va ce va face ei din centrul orasului. Toti sunt niste hoti si mincinosi.
  • Miezu 24.09.2022 13:45 Acest pasaj este cu un scop. Momentan nu înțelegem ce și cum. Dar va avea legătură sigur cu ocolirea Dn1 prin Câmpina-Valea Doftanei centura ocolitoare spre Predeal. Atât primarul cât și consilierii nu știu nimic. Este un fel de Calea Dacia dar mai costisitoare. Unii dacă ar putea ar muta și munții. Jocul de putere este zona turistica Valea Doftanei, Câmpina va fi un reper. Moldoveanu nu știe în ce se baga!

Actualitate

730 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

1 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

1539 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

91 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

703 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.