Modificări aduse PUZ-ului privind pasajul subteran, după dezbaterea publică. Pasajul va începe din fața hotelului ”Muntenia”

Actualitate (Categoria articolului)

În urma consultării și dezbaterii publice pe tema PUZ-ului privind pasajul subteran și zona aferentă, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-au centralizat toate propuenrile venite din partea oamenilor și agenților economici sau asociațiilor. Apoi, acestea au fost supuse atenției Comisiei Tehnice, care s-a întâlnit joi la sediul primăriei.

Conform legii, propunerile care îndeplineau condițiile tehnice și legale au fost introduse în PUZ-ul care va fi prezentat spre vot plenului Consiliului Local Câmpina. 
Cea mai importantă modificare adusă proiectului inițial a fost mutarea intrării în pasajul subteran, care nu va mai fi pe porțiunea dintre Colegiul Tehnic Forestier și blocul 7ABC, ci după intersecția cu Strada Republicii, urmând a începe coborârea în pasaj din zona hotelului ”Muntenia” (foto). S-a explicat că astfel se asigură accesul mai facil pentru Strada Mihail Kogălniceanu și mai departe spre cartierul Turnătoriei, în ambele sensuri. S-a discutat și despre pasajul subteran pietonal, care va fi amenajat în apropierea actualei reci din zona Colegiului Forestier, unde a avut loc cumplitul accident din această primăvară. De asemenea, s-au adus o serie de modificări la regimul actual de parcare a vehiculelor pe Bulevardul Carol I, prin noile reglementări parcarea urmând a se face paralel cu axul drumului și nu oblic, așa cum este în prezent. În același timp, documentația specifică faptul că urmează a fi adoptat un regulament pentru a stabili accesul în parcarea subterană, care ar urma să deservească doar riveranii, tocmai pentru a lăsa locurile din spatele blocurilor din zona Milia libere pentru celelalte vehicule. Totodată, vor fi mai multe piste de biciclete în zona reglementată de PUZ, lucru pe care aproape toate partidele îl clamau în campania electorală.
Sunt mai multe modificări, asupra cărora vom mai reveni atunci când proiectul va ajunge pe masa Consiliului Local Câmpina. Important este - și s-a subliniat în mai multe rânduri în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de joi - că s-a ținut cont de toate propunerile care se puteau încadra în noul PUZ, din punct de vedere tehnic și juridic.

2743 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Magdalena Stan 23.09.2022 07:32 De un singur lucru văd că nu s- a ținut cont:55 la sută din campineni nu doresc acest pasaj !!!
  • ter 23.09.2022 11:38 chiar nu intelegeti ca pasajul nu are sens? e inutil. nu vrem nici concerte in centru, nici parcari subterane cu plata. daca parcarea subterana va fi pentru cei ce vin in oras, oamenii ce locuiesc in zona unde mai parcheaza? cum se castiga locuri de parcare? daca vreti sa faceti pasaje fara sens, mergeti undeva in camp sau pe muscel si faceti acolo un tunel sau ce doriti, un pod ceva, care o sa ajute la fel de mult, adica deloc.
  • Anonim 23.09.2022 15:35 Pentru Ter: NU e vorba de pasaj, e vorba de sifonare de fonduri. Cineva se va imbogati in urma acestui pasaj si campinenii vor ramane cu o groapa in centrul orasului cel putin 10 ani. Retineti: este vorba de bani!
  • ,Minerul 24.09.2022 09:48 @Anonim, ai dreptate. Uniunea Europeana le da fonduri fara a le plati inapoi pentru proiecte de inbunatatirea infrastructurii din oras. Pasajul subteran nu are nici-o valoare utilitara, nu avem trafic rutier sau de pietoni care poate fi amelioroat sau inbunatatit de ceea ce vrea ei sa construiasca. In plus, populatia Campinei se duce in jos, oamenii pleaca in occident, nu avem servicii iar traiul e din ce in ce mai greu, proiectul asta nu ne ajuta de loc. Ei vrea sa distruga centrul si sa stoarca banii de la Uniumea Europeana. Ganditi-va la asta: conducerea orasului nu e in stare sa asfalteze strazile sau sa construiasca canalizari de apa fara a distruge altceva. Acum imaginati-va ce va face ei din centrul orasului. Toti sunt niste hoti si mincinosi.
  • Miezu 24.09.2022 13:45 Acest pasaj este cu un scop. Momentan nu înțelegem ce și cum. Dar va avea legătură sigur cu ocolirea Dn1 prin Câmpina-Valea Doftanei centura ocolitoare spre Predeal. Atât primarul cât și consilierii nu știu nimic. Este un fel de Calea Dacia dar mai costisitoare. Unii dacă ar putea ar muta și munții. Jocul de putere este zona turistica Valea Doftanei, Câmpina va fi un reper. Moldoveanu nu știe în ce se baga!

Actualitate

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

551 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

657 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.