Direcția de Sănătate Publică Prahova are, de săptămâna trecută, un nou director executiv numit prin ordin al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, pe o perioadă de șase luni. Este vorba despre Cătălin Albu, fostul șef al Poliției Locale Ploiești.
Este o numire îngrijorătoare în condițiile în care Cătălin Albu nu are nicio pregătire în domeniul medical. Ce-l recomandă? Soția, care este secretar general al PSD Ploiești și fost administrator public al municipiului reședință de județ în perioada 2020-2024, precum și nașul - Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, membru PSD. Cu alte cuvinte, este o numire politică, în fruntea uneia dintre instituțiile publice importante ale județului.
După cum menționează presa județeană, Cătălin Albu a fost proprietarul unui restaurant în Ploiești, apoi angajat la Serviciul de Gospodărire Urbană Ploiești și apoi director la Poliția Locală Ploiești. După ce Andrei Volosevici a pierdut alegerile locale, Cătălin Albu a fost angajat la DSP Prahova, în octombrie 2024, ca și consilier superior, iar de săptămâna trecută a devenit director executiv.
Numirile pe criterii politice în instituțiile publice devin din ce în ce mai... jenante. Ajung pe posturi importante oameni care nu au pregătire în domeniul respectiv (cum este și cazul lui Marian Iorga, directorul Hidro Prahova, comisar șef de poliție pensionat la 46 de ani și angajat apoi pe un post de conducere la compania Consiliului Județean de fostul președinte CJ, Iulian Dumitrescu (PNL). Iar exemple sunt multe în Prahova și în țară.
Polițiștii câmpineni l-au reținut 24 de ore pe bărbat de 32 ani, autor al accidentului de la Zorile.
Trei ani cu suspendare - aceasta a fost pedeapsa decisă de Judecătoria Câmpina pentru Adela Pena, fata care, în primăvara anului 2022, l-a ucis pe trecerea de pietoni de la Salcie pe Paul Dragomir, un adolescent de 17 ani.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă în cursul acestei dimineți în parcarea din fața magazinului Lidl de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
În vara anului trecut, după o întreagă telenovelă, Primăria comunei Telega reușea concesionarea Băilor Minerale.