Consiliul Local Câmpina a respins proiectul privind organizarea concursului pentru un nou director la Casei Tineretului

Actualitate (Categoria articolului)

După cum v-am informat zilele trecute, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, care a avut loc joi, 30 iunie 2022, a fost proiectul privind procedura de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al Casei Tineretului, precum și criteriile de selecție a candidaților.

Surprinzător sau nu, proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu a fost respins de majoritatea consilierilor locali. Chiar dacă nu s-a discutat foarte mult pe marginea acestui subiect, totuși au fost câteva lucruri pe care am considerat că trebuie să le scoatem în evidență.

Proiectul a fost respins pentru că... facem un centru cultural care a picat la vot
”Nu considerăm oportun un asemenea proiect, în condițiile în care ați tot discutat, domnule primar, de proiectul privind înființarea unui centru cultural, care ar urmea să includă și Casa Tineretului. Ce facem cu cel care ar câștiga acest concurs?! După numai câteva luni, probabil, îi spunem că ne pare rău și îl punem să dea din nou concurs pentru Centrul Cultural”, a spus Horațiu Zăgan (PSD), consilierul cu cea mai mare experiență în administrația locală din actualul Legislativ și cel care se remarcase până acum prin pozițiile sale echilibrate. Replica a venit din partea primarului Alin Moldoveanu: “Dumneavoastră ați fost împotriva acestui centru cultural. Da, a fost un proiect privind înființarea unui centru cultural, l-ați respins, iar acum dumneavoastră nu doriți sa demarăm procedurile pentru organizarea unui concurs pentru funcția de director al Casei Tineretului pentru ca vom putea înființa la un moment dat un centru cultural?!”

Agresiune fizică și intervenția Poliției la Casa Tineretului
Un alt consilier PSD, Livia Lupu, i-a cerut lămuriri primarului Alin Moldoveanu privind motivele pentru care a demarat aceste proceduri, invocând referatul de aprobare, unde primarul a menționat unele aspecte constatate personal, inclusiv conflicte între salariați. “Da. Nu numai că au existat conflicte între salariați, dar au fost chiar și agresiuni fizice, care au impus intervenția Poliției! Dincolo de toate acestea, consider că trebuie să avem un director cu atribuții depline și care să revigoreze activitatea acestei instituții”, a fost explicația primarului.
La final, proiectul a fost respins. Deci, lucrurile rămân așa cum sunt în prezent, cu un director interimar care în câteva luni va ieși la pensie.

2945 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

551 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

657 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.