Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, încă din anul 2013, un regulament privind creşterea şi deţinerea câinilor, dar puțini sunt cei care știu că există un astfel de regulament, iar prevederile lui trebuie respectate. În această săptămână, Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie în legătură cu obligațiile pe care le au atunci când își scot câinii la plimbare pe domeniul public.

"Creşterea câinilor în municipiul Câmpina se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice, a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului", se prevede în primul articol al regulamentului aprobat prin HCL 108/2013, proiect inițiat atunci de actualul viceprimar Adrian Piţigoi.
Prin campania începută de Poliţia Locală Câmpina se doreşte, în primul rând, o informare a deţinătorilor de câini privind reguli elementare pe care ar trebui să le respecte atunci când ies la plimbare prin oraş. Sunt reguli normale, decente, care se aplică şi funcţionează în majoritatea ţărilor europene, la care ne place întotdeauna să ne raportăm. Astfel, în sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă.
De asemenea, în materialul distribuit de Poliţia Locală sunt menționate şi amenzile pe care le riscă posesorii de câini dacă nu respectă regulamentul aprobat de CL. În funcţie de rezultate acestei prime campanii de informare a posesorilor de animale de companie, Poliţia Locală Câmpina are în vedere şi o campanie privind stăpânilor câinilor în cazul în care nu sunt respectate regulile menționate.
Un demers corect al Poliției Locale Câmpina. Dar va trebui, totuși, rezolvată și problema câinilor comunitari și ne referim aici în special la faptul că în Câmpina apar foarte des câini aduși din alte părți, cel mai probabil din comunele vecine. Noi am mai scris despre acest subiect și continuăm să credem că trebuie să existe o soluție pentru identificarea și sancționarea celor care "descarcă" animale în Câmpina. Nu se poate doar să constatăm și să ridicăm din umeri!

5868 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calistrat 15.08.2018 12:59 Bravo politia locala !
  • Nini 17.08.2018 09:01 In sfarsit si-au adus aminte ca nu trebuie sa dea numai amenzi. Au auzit si ei de prevenție.

Actualitate

632 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

843 vizualizari
23 sept. 2023 13:17

Trei tineri din Voluntari depistați de polițiștii câmpineni, după ce ar fi făcut cumpărături cu un card bancar găsit pe stradă

Polițiștii câmpineni au identificat și depistat în cursul zilei de vineri, 22 septembrie, trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Alte stiri recente

580 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

551 vizualizari
23 sept. 2023 14:03

Handbal feminin, juniori III. CSO Mizil - CS Câmpina 19-35

După o primă etapă în care nu au mai jucat, adversarele, echipa Academia Junior Ploiești, restrăgându-se din campionat, handbalistele de la CS Câmpina au debutat în campionatul național de Juniori III, feminin, cu un meci în deplasare, în fața formației CSO Mizil.