CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

- Actualitate -

Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

Consiliul Local Câmpina a aprobat, încă din anul 2013, un regulament privind creşterea şi deţinerea câinilor, dar puțini sunt cei care știu că există un astfel de regulament, iar prevederile lui trebuie respectate. În această săptămână, Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie în legătură cu obligațiile pe care le au atunci când își scot câinii la plimbare pe domeniul public.

"Creşterea câinilor în municipiul Câmpina se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice, a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului", se prevede în primul articol al regulamentului aprobat prin HCL 108/2013, proiect inițiat atunci de actualul viceprimar Adrian Piţigoi.
Prin campania începută de Poliţia Locală Câmpina se doreşte, în primul rând, o informare a deţinătorilor de câini privind reguli elementare pe care ar trebui să le respecte atunci când ies la plimbare prin oraş. Sunt reguli normale, decente, care se aplică şi funcţionează în majoritatea ţărilor europene, la care ne place întotdeauna să ne raportăm. Astfel, în sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă.
De asemenea, în materialul distribuit de Poliţia Locală sunt menționate şi amenzile pe care le riscă posesorii de câini dacă nu respectă regulamentul aprobat de CL. În funcţie de rezultate acestei prime campanii de informare a posesorilor de animale de companie, Poliţia Locală Câmpina are în vedere şi o campanie privind stăpânilor câinilor în cazul în care nu sunt respectate regulile menționate.
Un demers corect al Poliției Locale Câmpina. Dar va trebui, totuși, rezolvată și problema câinilor comunitari și ne referim aici în special la faptul că în Câmpina apar foarte des câini aduși din alte părți, cel mai probabil din comunele vecine. Noi am mai scris despre acest subiect și continuăm să credem că trebuie să existe o soluție pentru identificarea și sancționarea celor care "descarcă" animale în Câmpina. Nu se poate doar să constatăm și să ridicăm din umeri!


15 Aug 2018 12:34 5999 vizualizari


Comentarii


  • 17.08.2018 09:01 Nini In sfarsit si-au adus aminte ca nu trebuie sa dea numai amenzi. Au auzit si ei de prevenție.
  • 15.08.2018 12:59 Calistrat Bravo politia locala !
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
434 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
875 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
1716 vizualizari 12 Jun 2024 06:56 Primim de la cititori. O mașină a blocat minute în șir intrarea într-un complex comercial din Câmpina

Primim de la cititori. O mașină a blocat minute în șir intrarea într-un complex comercial din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, care a fost surprinsă în cursul zilei de marți, 11 iunie, la intrarea într-un complex comercial din Câmpina.

citeste mai mult
1592 vizualizari 11 Jun 2024 23:25 Alegeri locale 2024. Cum se împart mandatele de consilier local la Câmpina: PSD - 7, PNL - 5, PCC - 3, ADU - 2, AUR - 2

Alegeri locale 2024. Cum se împart mandatele de consilier local la Câmpina: PSD - 7, PNL - 5, PCC - 3, ADU - 2, AUR - 2

D-abia marți, după orele prânzului, Biroul Electoral Câmpina a încheiat verificarea tuturor proceselor verbale de la toate cele 23 secții de vot. S-au făcut toate calculele, iar mandatele de consilier local au fost împărțite astfel:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV