Campanie de informare, derulată de Poliția Locală, cu privire la obligaţiile câmpinenilor care au animale de companie

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat, încă din anul 2013, un regulament privind creşterea şi deţinerea câinilor, dar puțini sunt cei care știu că există un astfel de regulament, iar prevederile lui trebuie respectate. În această săptămână, Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a posesorilor de animale de companie în legătură cu obligațiile pe care le au atunci când își scot câinii la plimbare pe domeniul public.

"Creşterea câinilor în municipiul Câmpina se poate face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, în vederea asigurării şi garantării sănătăţii publice, a sănătăţii şi protecţiei animalelor, precum şi a protecţiei mediului", se prevede în primul articol al regulamentului aprobat prin HCL 108/2013, proiect inițiat atunci de actualul viceprimar Adrian Piţigoi.
Prin campania începută de Poliţia Locală Câmpina se doreşte, în primul rând, o informare a deţinătorilor de câini privind reguli elementare pe care ar trebui să le respecte atunci când ies la plimbare prin oraş. Sunt reguli normale, decente, care se aplică şi funcţionează în majoritatea ţărilor europene, la care ne place întotdeauna să ne raportăm. Astfel, în sinteză, este vorba de obligativitatea stăpânilor să dețină asupra lor şi să utilizeze materialele (mătură, pungă etc) necesare pentru a curăța în urma câinilor (acolo unde își fac nevoile), să nu permită accesul animalelor pe spaţiile verzi, în locurile de joacă pentru copii şi o serie întreagă de alte spaţii de utilitate publică şi, nu în ultimul rând, să ţină câinii în lesă, iar cei de talie mai mare să aibă și botniţă.
De asemenea, în materialul distribuit de Poliţia Locală sunt menționate şi amenzile pe care le riscă posesorii de câini dacă nu respectă regulamentul aprobat de CL. În funcţie de rezultate acestei prime campanii de informare a posesorilor de animale de companie, Poliţia Locală Câmpina are în vedere şi o campanie privind stăpânilor câinilor în cazul în care nu sunt respectate regulile menționate.
Un demers corect al Poliției Locale Câmpina. Dar va trebui, totuși, rezolvată și problema câinilor comunitari și ne referim aici în special la faptul că în Câmpina apar foarte des câini aduși din alte părți, cel mai probabil din comunele vecine. Noi am mai scris despre acest subiect și continuăm să credem că trebuie să existe o soluție pentru identificarea și sancționarea celor care "descarcă" animale în Câmpina. Nu se poate doar să constatăm și să ridicăm din umeri!

4605 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Calistrat 15.08.2018 12:59 Bravo politia locala !
  • Nini 17.08.2018 09:01 In sfarsit si-au adus aminte ca nu trebuie sa dea numai amenzi. Au auzit si ei de prevenție.

Actualitate

1776 vizualizari
11 dec. 2018 20:57

Lucrările de reabilitare a Străzii Bobâlna din Câmpina vor fi sistate vineri (14 decembrie 2018) și reluate la primăvară

Reabilitarea Străzii Bobâlna a început în prima săptămână din noiembrie, cu trotuarele de pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre societatea Neptun. S-a lucrat cam două săptămâni, apoi s-a luat o pauză de... alte două săptămâni, pentru ca apoi muncitorii să revină la treabă pentru câteva zile. Vineri, 14 decembrie, va fi emis ordinul de sistare a lucrărilor pe perioada rece, iar activitatea se va relua anul viitor, probabil în primăvară, când timpul o va permite.

1963 vizualizari
11 dec. 2018 18:33

Școlile gimnaziale, grădinițele și mai multe instituții publice din Câmpina primesc pomi de Crăciun din partea Primăriei

Primăria Câmpina a achiziționat 25 de pomi pentru Crăciun, 24 dintre ei cu o înălțime de aproximativ doi metri, iar unul ceva mai înalt, de pestre trei metri, care va fi amplasat și împodobit în holul mare de la intrarea în Casa cu Grifoni. 

Alte stiri recente

1709 vizualizari
11 dec. 2018 20:59

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 11 decembrie 2018

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1646 vizualizari
11 dec. 2018 19:30

O nouă campanie de donare de sânge la Școala de Poliție Câmpina

1 comentarii

O nouă campanie de donare de sânge, intitulată "Un gram de sânge, o șansă la viață", are loc la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este a treia campanie din acest an și se desfășoară pe parcursul a două zile (marți și miercuri), în parteneriat, bineînțeles, cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.