Expoziție de artă sacră la Școala de Poliție din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Un eveniment deosebit a avut loc astăzi, de Sfântul Nicolae, la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este vorba despre vernisajul unei expoziții de artă sacră "Pentru a fi iubit pământul", o expoziție organizată de Atelierul Iconografic "Sfântul Nichita" din Câmpina, în parteneriat cu Școala de Poliție, și care reunește lucrările a șase artiști plastici. 

Este pentru prima dată când la Școala de Poliție are loc un astfel de eveniment. Lucrările sunt expuse în foaierul clădirii administrative a instituției. Cele mai multe lucrări sunt icoane realizate în tehnici diferite – pe lemn, în format triptic sau prin metaloplastie, dar pot fi văzute și tablouri deosebite. Icoanele sunt realizate de artiștii plastici Valeriu Stoica, Grigore Popescu Muscel, Maria Popescu Dragomir, Ovidiu Teodorescu şi Nestor Nicolai, în vreme ce tablourile înfățișând biserici, în general ctitorii brâncoveneşti, sunt pictate de Maria Iacob.
La vernisajul de astăzi a fost prezent și directorul Școlii de Poliție, comisar-șef Vasile Tache, care le-a oferit diplome de onoare tuturor artiștilor ale căror lucrări sunt prezentate în cadrul expoziției. La final, solista Ioana Marin a susținut un recital de muzică tradiţională românească. Primii vizitatori au expoziției au fost un grup de elevi de la Școala de Poliție și un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Energetic. Expoziția va rămâne deschisă până la 28 decembrie 2017.

5952 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1486 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2766 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

34 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

39 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Gropa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița.