Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

Actualitate (Categoria articolului)

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea terenului de sport de la Grădinița nr.5 au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în decembrie 2017, iar procedura de achiziție publică s-a derulat în august 2018. Licitația a fost câștigată de firma Gebo Construct SRL Poiana Câmpina cu prețul de 201.307 lei fără TVA (în jur de 45.000 euro). Termen de execuție - patru luni, din care o lună pentru proiectare și obținere avize și trei luni pentru executarea lucrărilor, conform indicatorilor aprobați de CL.
Nu s-a dorit un simplu teren de sport, ci unul multifuncțional (baschet, handbal și minifotbal), cu suprafață acrilică de culoare roșie și cu instalație nocturnă de iluminat - formată din opt stâlpi prevăzuți cu lămpi tip proiectoare. Accesul la teren se face direct din Bulevardul Bălcescu, pe o alee amenajată în cadrul acestui proiect. A fost gândit ca un teren care să deservească atât Grădinița nr.5, dar care să poată fi utilizat și de copiii și tinerii din Cartierul Slobozia.
Lucrările au fost executate în toamna anului trecut, aproape în totalitate, cu excepția suprafeței acrilice care trebuie aplicată în anumite condiții de temperatură și umiditate, să nu plouă trei zile la rând și să fie peste 15 grade Celsius în atmosferă, după cum ne-a precizat directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. Iar constructorul spune că până acum nu a fost o vreme corespunzătoare. Numai că, legat de această suprafață acrilică mai este o problemă. Proiectul prevede să aibă o grosime de doar 4 mm și să fie aplicată direct pe stratul de beton armat. În aceste condiții, firma constructoare a tot solicitat schimbarea soluției tehnice în sensul aplicării unei suprafețe acrilice cu o grosime mai mare, în caz contrar, constructorul nefiind dispus să ofere garanție pentru această suprafață. Un strat de 4 mm este extrem de subțire și nu oferă niciun fel de siguranță și nici rezistență, mai ales că se aplică direct pe beton și fără strat intermediar de granule de cauciuc. Primăria nu poate schimba soluția tehnică acum, la finalul lucrării. Dar nu putem să nu ne întrebăm cum de s-a ajuns la o astfel de situație și cine răspunde pentru problema apărută în proiect?!
Până se va găsi o soluție, pe poarta terenului de sport rămâne pus lacătul. Lângă lacăt a fost pus și un afiș prin care doritorii de sport sunt anunțați că nu s-a făcut recepția tehnică și riscă amendă dacă sunt prinși pe teren. Iar prin aleea cea nouă va continua să iasă buruiana.
Câmpina pare blestemată când e vorba despre lucrări publice. Nu știm ce se întâmplă, indiferență, incompetență... Poate că primarul Horia Tiseanu ar trebui să cheme un preot care să alunge ghinioanele, asta dacă nu e dispus să facă ordine printre subalterni.

3105 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 18.06.2019 21:03 Buna propunerea asta cu preotii, doar ca eu as avea rugamintea ca preotii sa il ia pe Tiseanu si sa-l duca... unde vor ei!
  • Mircea 18.06.2019 21:05 Lacate pe porti?! Unde traim?! Este inadmisibil! Dar de ce nu sunt lasati copiii sa intre pe terenul betonat? Le este teama constructorilor ca se strica frumusete de beton?! Betonul ce grosimea o avea? Eu as miza tot pe vreo 4mm!
  • Niku 18.06.2019 21:10 Eu as vrea sa stiu care este ... din primarie care a comandat un asemenea proiect? Daca asa a fost el comandat din primarie, cine a facut comanda trebuie sa plece acasa! Daca nu, atunci proiectanul trebuie sa dea banii inapoi, daca a fost deja platit pentru rahatul asta! Daca nu se face asa, inseamna ca iara Tiseanu a primit vreun plic de la astia! Mama lor de obiceiuri! Probabail ca a devenit atat de obisnuit cu spagile, incat intre doua vizite la instanta mai incaseaza cateva plicuri cu spagi! Sa vina odata alegerile!
  • raul 19.06.2019 07:32 pai dacă a fost proiectare și execuție, asta nu înseamnă ca tot constructorul ( cel care s-a ocupat de proiectare ) e cel vinovat ? înțeleg ca cel care a câștigat licitația a câștigat proiectare și executie... pai sa răspundă el și proiectantul lui ....
  • Doinita 19.06.2019 08:49 Cat de curand se pune lacatul si pe Primarie! Sau numai pe primar?!

Actualitate

4180 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

2197 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1573 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

2840 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.