Lacăt pe poarta terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Câmpina. O eroare de proiectare împiedică finalizarea investiției

Actualitate (Categoria articolului)

Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton. 

Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea terenului de sport de la Grădinița nr.5 au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în decembrie 2017, iar procedura de achiziție publică s-a derulat în august 2018. Licitația a fost câștigată de firma Gebo Construct SRL Poiana Câmpina cu prețul de 201.307 lei fără TVA (în jur de 45.000 euro). Termen de execuție - patru luni, din care o lună pentru proiectare și obținere avize și trei luni pentru executarea lucrărilor, conform indicatorilor aprobați de CL.
Nu s-a dorit un simplu teren de sport, ci unul multifuncțional (baschet, handbal și minifotbal), cu suprafață acrilică de culoare roșie și cu instalație nocturnă de iluminat - formată din opt stâlpi prevăzuți cu lămpi tip proiectoare. Accesul la teren se face direct din Bulevardul Bălcescu, pe o alee amenajată în cadrul acestui proiect. A fost gândit ca un teren care să deservească atât Grădinița nr.5, dar care să poată fi utilizat și de copiii și tinerii din Cartierul Slobozia.
Lucrările au fost executate în toamna anului trecut, aproape în totalitate, cu excepția suprafeței acrilice care trebuie aplicată în anumite condiții de temperatură și umiditate, să nu plouă trei zile la rând și să fie peste 15 grade Celsius în atmosferă, după cum ne-a precizat directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. Iar constructorul spune că până acum nu a fost o vreme corespunzătoare. Numai că, legat de această suprafață acrilică mai este o problemă. Proiectul prevede să aibă o grosime de doar 4 mm și să fie aplicată direct pe stratul de beton armat. În aceste condiții, firma constructoare a tot solicitat schimbarea soluției tehnice în sensul aplicării unei suprafețe acrilice cu o grosime mai mare, în caz contrar, constructorul nefiind dispus să ofere garanție pentru această suprafață. Un strat de 4 mm este extrem de subțire și nu oferă niciun fel de siguranță și nici rezistență, mai ales că se aplică direct pe beton și fără strat intermediar de granule de cauciuc. Primăria nu poate schimba soluția tehnică acum, la finalul lucrării. Dar nu putem să nu ne întrebăm cum de s-a ajuns la o astfel de situație și cine răspunde pentru problema apărută în proiect?!
Până se va găsi o soluție, pe poarta terenului de sport rămâne pus lacătul. Lângă lacăt a fost pus și un afiș prin care doritorii de sport sunt anunțați că nu s-a făcut recepția tehnică și riscă amendă dacă sunt prinși pe teren. Iar prin aleea cea nouă va continua să iasă buruiana.
Câmpina pare blestemată când e vorba despre lucrări publice. Nu știm ce se întâmplă, indiferență, incompetență... Poate că primarul Horia Tiseanu ar trebui să cheme un preot care să alunge ghinioanele, asta dacă nu e dispus să facă ordine printre subalterni.

2858 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 18.06.2019 21:03 Buna propunerea asta cu preotii, doar ca eu as avea rugamintea ca preotii sa il ia pe Tiseanu si sa-l duca... unde vor ei!
  • Mircea 18.06.2019 21:05 Lacate pe porti?! Unde traim?! Este inadmisibil! Dar de ce nu sunt lasati copiii sa intre pe terenul betonat? Le este teama constructorilor ca se strica frumusete de beton?! Betonul ce grosimea o avea? Eu as miza tot pe vreo 4mm!
  • Niku 18.06.2019 21:10 Eu as vrea sa stiu care este ... din primarie care a comandat un asemenea proiect? Daca asa a fost el comandat din primarie, cine a facut comanda trebuie sa plece acasa! Daca nu, atunci proiectanul trebuie sa dea banii inapoi, daca a fost deja platit pentru rahatul asta! Daca nu se face asa, inseamna ca iara Tiseanu a primit vreun plic de la astia! Mama lor de obiceiuri! Probabail ca a devenit atat de obisnuit cu spagile, incat intre doua vizite la instanta mai incaseaza cateva plicuri cu spagi! Sa vina odata alegerile!
  • raul 19.06.2019 07:32 pai dacă a fost proiectare și execuție, asta nu înseamnă ca tot constructorul ( cel care s-a ocupat de proiectare ) e cel vinovat ? înțeleg ca cel care a câștigat licitația a câștigat proiectare și executie... pai sa răspundă el și proiectantul lui ....
  • Doinita 19.06.2019 08:49 Cat de curand se pune lacatul si pe Primarie! Sau numai pe primar?!

Actualitate

97 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

596 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1204 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1727 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.