Se întâmplă în Câmpina unele lucruri pe care nici nu știm cum să le mai catalogăm. Aproape că nu este lucrare realizată de administrația locală și plătită din bani publici la care să nu apară probleme. Astăzi vă prezentăm situația terenului de sport de la Grădinița nr.5 din Cartierul Slobozia. Amenajarea acestui teren este gata de anul trecut, mai trebuie aplicată doar suprafața acrilică. Numai că, iată, am trecut de jumătatea lui iunie 2019 și lucrarea nu se mai termină, astfel încât să se poată face recepția tehnică. Din câte se pare, la mijloc este o eroare de proiectare care nu a fost îndreptată la timp. Proiectul prevede ca suprafața acrilică să fie de... 4 mm, aplicată pe beton.
Indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea terenului de sport de la Grădinița nr.5 au fost aprobați de Consiliul Local Câmpina în decembrie 2017, iar procedura de achiziție publică s-a derulat în august 2018. Licitația a fost câștigată de firma Gebo Construct SRL Poiana Câmpina cu prețul de 201.307 lei fără TVA (în jur de 45.000 euro). Termen de execuție - patru luni, din care o lună pentru proiectare și obținere avize și trei luni pentru executarea lucrărilor, conform indicatorilor aprobați de CL.
Nu s-a dorit un simplu teren de sport, ci unul multifuncțional (baschet, handbal și minifotbal), cu suprafață acrilică de culoare roșie și cu instalație nocturnă de iluminat - formată din opt stâlpi prevăzuți cu lămpi tip proiectoare. Accesul la teren se face direct din Bulevardul Bălcescu, pe o alee amenajată în cadrul acestui proiect. A fost gândit ca un teren care să deservească atât Grădinița nr.5, dar care să poată fi utilizat și de copiii și tinerii din Cartierul Slobozia.
Lucrările au fost executate în toamna anului trecut, aproape în totalitate, cu excepția suprafeței acrilice care trebuie aplicată în anumite condiții de temperatură și umiditate, să nu plouă trei zile la rând și să fie peste 15 grade Celsius în atmosferă, după cum ne-a precizat directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Câmpina, Eliza Oprescu. Iar constructorul spune că până acum nu a fost o vreme corespunzătoare. Numai că, legat de această suprafață acrilică mai este o problemă. Proiectul prevede să aibă o grosime de doar 4 mm și să fie aplicată direct pe stratul de beton armat. În aceste condiții, firma constructoare a tot solicitat schimbarea soluției tehnice în sensul aplicării unei suprafețe acrilice cu o grosime mai mare, în caz contrar, constructorul nefiind dispus să ofere garanție pentru această suprafață. Un strat de 4 mm este extrem de subțire și nu oferă niciun fel de siguranță și nici rezistență, mai ales că se aplică direct pe beton și fără strat intermediar de granule de cauciuc. Primăria nu poate schimba soluția tehnică acum, la finalul lucrării. Dar nu putem să nu ne întrebăm cum de s-a ajuns la o astfel de situație și cine răspunde pentru problema apărută în proiect?!
Până se va găsi o soluție, pe poarta terenului de sport rămâne pus lacătul. Lângă lacăt a fost pus și un afiș prin care doritorii de sport sunt anunțați că nu s-a făcut recepția tehnică și riscă amendă dacă sunt prinși pe teren. Iar prin aleea cea nouă va continua să iasă buruiana.
Câmpina pare blestemată când e vorba despre lucrări publice. Nu știm ce se întâmplă, indiferență, incompetență... Poate că primarul Horia Tiseanu ar trebui să cheme un preot care să alunge ghinioanele, asta dacă nu e dispus să facă ordine printre subalterni.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.
Pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs în această dimineață la o locuință din satul Perșunari, comuna Cocorăștii Colț.