Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

A fost un proiect care a generat numeroase discuții, ajungându-se la retragerea sa de pe ordinea de zi și rediscutarea sa a doua zi dimineață, în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată, fără să fie nicio modificare și nicio clarificare față de proiectul inițial.
Discuțiile au fost generate de consilierul Aron Sabo, care a anunțat că se va abține la vot, existând mai multe cereri pentru concesionarea acelui imobil din partea unei societăți comerciale care intenționa să deschidă aici o grădiniță. Iar la aceste cereri, răspunsurile administrației nu au fost mulțumitoare, după cum a considerat și reprezentantul respectivei societăți, prezent la ședința ordinară a Consiliului Local. Apoi, consilierul Adina Gârbăcică a întrebat ce reprezintă suma de aproape 500.000 lei, care se constituie în aportul administrației locale la viitorul Centru Comunitar Integrat. În condițiile în care primarul Alin Moldoveanu s-a încăpățânat să spună doar că ”scrie în proiect ce reprezintă acea sumă”, lucrurile au cam degenerat. Mai mult, primarul Moldoveanu a insistat cu acest răspuns, anunțând că este dispus să retragă proiectul și să convoace o nouă ședință a doua zi dimineață (ceea ce s-a și întâmplat) pentru a le permite consilierilor locali să aibă timp să se lămurească. ”Ce părere aveți de această propunere?”, a întrebat primarul Moldoveanu. ”Că este o mare bătaie de joc!”, a răspuns consilierul Livia Lupu.
În condițiile în care primarul Alin Moldoveanu a retras proiectul, a doua zi a urmat o nouă ședință la care au lipsit mai mulți consilieri, inclusiv cei ai PSD, dar și... Adina Gârbăcică. Nu a mai întrebat nimeni de nicio sumă, iar proiectul a fost adoptat, în ciuda amenințărilor reprezentantului societății care solicitase concesionarea acelei clădiri că va ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea.
Privitor la suma asupra căreia se iscase discuția, scrie clar în articolul 3 al hotărârii că suma respectivă reprezintă ”valoarea de inventar a clădirii din evidențele contabile ale Primăriei”.
Acum, foarte probabil, va urma un nou proces...

2209 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 30.09.2023 16:18 Cum știam. Circ, scandal, un primar total depășit de funcție, un Consilul Local compus din oameni fără studii de specialitate în mai niciun domeniu, multe sforării, mulți bani cheltuiți aiurea și un orășel în derivă totală! Numele lui? Cămpina.
  • Elena 30.09.2023 18:27 Eheee! Ce pleasca le cazuse consilierilor opozitiei si nu au fost in stare sa o valorifice😡Moldoveanu nu avea habar de ce scrie in proiectul de HCL si nici in celelalte documente insotitoare, ca de obicei de altfel, motiv pentru care fuge din sedintele de Consiliu. De data asta nu avea cum sa plece ca proiectul era al lui si trebuia sa il sustina. Dar, sunt la fel de convinsa ca nici consilierii nu studiasera documentatia.Cei 10 sustinatori inghit nemestecat, ca pelicanii, orice le arunca Moldoveanu.Au incredere totala in trioul MDP , uitand ca in caz de ceva penal, ei raspund . Au trecut 3 ani si in ciuda amenintarilor primarului ( vezi cazul PUZ-pasaj cand le-a spus ca eu vior plati banii ) nu simt pericolul.

Actualitate

565 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

1854 vizualizari
06 dec. 2023 20:58

Clubul Sportiv Câmpina va avea un nou Comitet Director. Consilierii au fost de acord cu cea mai mare parte a modificărilor aduse de Cosmin Raț

1 comentarii

Vă informam recent că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie 2023 se afla și un proiect privind modificarea condițiilor pentru alcătuirea Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina, proiect inițiat de consilierul Cosmin Raț.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

663 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.