Performanță excepțională. Andreea Lungu, vicecampioană balcanică de seniori la aruncarea discului

Sport (Categoria articolului)

Andreea Lungu, sportiva din Poiana Câmpina, legitimată la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, antrenată de Mihaela Marin, a încheiat sezonul cu o performanță de excepție - titlul de vicecampioană balcanică de seniori în proba de aruncarea discului, cu o aruncare de 50,15m, nou record personal, fiind pentru prima dată în cariera ei când tânăra sportivă reușește să arunce discul la peste 50 metri.

Andreea Lungu a reușit această valoroasă performanță în prima zi a celei de-a 73-a ediții a Campionatului Balcanic de Atletism, care se desfășoară la Cluj-Napoca. De altfel, la deschiderea de sâmbătă după-amiază a participat chiar Lord Sebastian Coe, celebrul atlet, câștigător a patru medalii olimpice, astăzi președinte World Athletics.
Proba feminină de aruncarea discului a fost câștigată de Olem Becerek, din Turcia, cu 53,41m, în vreme ce a treia treaptă a podiumului a fost ocupată de bulgăroaica Yana Kopcheva, cu 41,48m. Clasarea Andreei Lungu pe locul secund în această probă a adus României șapte puncte în clasamentul general pe echipe.  
”Este o performanță de excepție, cu care Andreea încheie un sezon extrem de greu. A aruncat constant peste 48 metri și a reușit să-și depășească cea mai bună performanță a carierei, aruncând pentru prima oară peste 50 metri. Faptul că a fost cea mai mică din concurs, ca vârstă, dar a reușit să urce pe a doua treaptă a podiumului, după sportiva din Turcia, este încă un motiv de mândrie pentru noi”, ne-a declarat Mihaela Marin, antrenorul Andreei Lungu, dar și coordonatorul CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

2958 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2020 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.

2669 vizualizari
01 dec. 2021 21:48

Secția de fotbal de la CS Câmpina ar trebui să facă pasul următor, spre o reală performanță

1 comentarii

La cinci ani de la înființarea Clubului Sportiv Câmpina, secția cu cele mai bune și mai vizibile rezultate este cea de fotbal. Sute de copii au trecut în cei cinci ani prin această secție și, probabil, că după cei cinci ani, ar fi momentul să se facă pasul spre nivelul următor.

Alte stiri recente

219 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

817 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.