Parcul de la Soldat (rămas fără Soldat) încă nu e gata pentru efectuarea recepției tehnice

Actualitate (Categoria articolului)

482 de zile au trecut de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea Parcului de la Soldat, rămas între timp și fără... Soldat. Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată în termen de 120 de zile și probabil că va rămâne un exemplu negativ de referință pentru investițiile din Câmpina. Luni, 19 august, în Parcul de la Soldat nu era nici picior de muncitor, asta în condițiile în care mai sunt unele lucruri de făcut, iar recepția lucrării evident că nu a fost realizată.

Cel mai recent lucru care s-a întâmplat în Parcul de la Soldat a fost mutarea barăcii care i-a găzduit pe puținii muncitori ce au lucrat aici. Au trecut multe zile de când însuși viceprimarul municipiului Câmpina, Adrian Pițigoi, spunea în plenul ședinței Consiliului Local din 25 iulie că mai este o problemă de zile ("două-trei, maxim o săptămână") și își manifesta speranța că până la ședința Consilului Local de la finalul lunii august se va realiza recepția lucrării. O lucrare pe seama căreia chiar și consilierii locali au ajuns să glumească, deși nu e de glumă, întrebând unde va fi sărbătorită în acest an Ziua Națională, dacă parcul nu e gata... 
În momentul de față ar mai fi de montat un stâlp de iluminat pe locul unde s-a aflat baraca muncitorilor, de montat balustrada din dreptul fiecărei rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități și de pus la punct toate detaliile referitoare la fântână pavimentală și la aspersoarele de pe spațiul verde. Nu ar mai fi mare lucru de făcut, dar la ritmul în care s-a lucrat la acest parc, probabil că va trece și luna august fără recepția lucrării, poate chiar și septembrie. Reprezentanții Primăriei Câmpina ne-au asigurat că penalitățile curg în continuare și că ultima factură către constructor nu a fost încă achitată și nici nu va fi până la finalizarea investiției. Vă reamintim că modernizarea Parcului de la Soldat este realizată de societatea Construct Edil SRL din localitatea Câmpineanca, județul Vrancea, iar valoarea lucrării este de 1.682.780 lei.

2237 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicu 20.08.2019 13:43 Locuiesc in zona și trebuie sa știți ca l-am văzut pe viceprimarul Pițigoi de mai multe ori decât l-am văzut pe Tiseanu toată viața. Părerea mea este ca vicele și-a dat toată silința, dar nu prea are cu cine și mai cred ca firma asta fantoma a fost adusă in Câmpina de primar. Cine înțelege...
  • Tudor 20.08.2019 16:47 Au trecut doar câteva zile de când domnul viceprimar Pițigoi Ionuț Adrian se lăuda câte a făcut și își exprima dorința de a fi primar. Dar uita să povestească despre acest parc. A fost lucrarea de referință pentru dânsul. și este un mare EȘEC. Să nu mai mintă și să plece acasă.
  • Roxana 20.08.2019 18:47 Pararea mea este ca la acest proiect il criticati degeaba pe viceprimar. Tiseanu a venit cu firma, probabil si-a luat partea, iar vicele a trebuit sa traga de ei pentru lucrare. La cum il cunoastem cu totii pe Tiseanu, nu m-ar mira daca firma respectiva ar fi facut chiar intetntionat toata tergiversarea asta, pentru ca la bani ei oricum s-au scos in momentul in care și s-a acceptat majorarea sumei cu care castigasera licitatia.
  • Contribuabil 20.08.2019 20:44 CURG PENALITĂȚILE, CHIAR NE CREDEȚI PE TOȚI IDIOȚI? POATE PENALITĂȚI DE 1 LEU PE ZI. CE CAUTA O FIRMA DIN CAMPINEANCA??!??? SA NE FACĂ NOUA PARCUL? NIȘTE VESTEJITI DE MUNCITORI, BĂTRÂNI ȘI FĂRĂ VLAGA, NICI ECHIPAMENT DE PROTECȚIE NU AVEAU. SPUNEȚI CINE DEȚINE FIRMA ȘI ATUNCI SE DEZLEAGĂ MISTERUL CELOR 492 DE ZILE +ÎNCĂ 80.
  • Horică 20.08.2019 23:40 De ce s-a majorat prețul lucrarilor?Trebuia sa scadă.Pavelele nu au grosimea celor licitate si care au fost în proiect (sunt mai mici),pavelele vechi nu au fost scoase si de aceea se misca....etc.Consider că este necesar a face expertiză a lucrărilor executate în acest parc si la tot ce s-a executat în acest mandat.
  • Radu 21.08.2019 06:57 Pițigoi și-a scos armata de postaci. El nu este de vină pentru nimic, doar Tiseanu. Foarte urât din partea lui. Poate ne spune Tiseanu cum este cu parcul. Au început deja atacurile și mai sunt 10 luni până la alegeri. Pițigoi a avut mâna liberă în primărie pentru că Tiseanu nu prea a venit pe la serviciu. Iar acum Pițigoi se vaită că a fost blocat. Minciuni. Combinația perfectă pentru dezastru: Tiseanu +Pițigoi.
  • receptie 21.08.2019 09:19 Lucrarea se va receptiona numai dupa ce se va face un dosar sau doua.Nu se poate o bataie de joc mai mare ,cine se va lauda cu ea in campania electorala?HUUUUUUUOOOOOOOOOOO.

Actualitate

1227 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1510 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

596 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2099 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.