CONTACT

Concursul Național "ecOprovocarea", o adevărată provocare pentru echipa Colegiului Tehnic Forestier Câmpina

- Social -

Concursul Național

Concursul Național "ecOprovocarea" este un proiect extracurricular de educație non-formală, implementat de Asociația ViitorPlus și la care participă elevi și profesori de liceu din toată țara. Concursul are cinci categorii: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. Este în derulare cea de-a IX-a ediție a concursului, printre competitori fiind și o echipă de voluntari din Câmpina - "Happy Planet", formată din liceeni de la Colegiul Tehnic Forestier, coordonați de profesor - consilier Gabriela Popa.

Echipa "Happy Planet" de la Colegiul Forestier participă la concurs la categoria "campanii de conștientizare", iar până acum a derulat astfel de campanii pentru protejarea mediului în mai multe unități de învățământ din Câmpina și împrejurimi, pe lângă liceul din care provin voluntarii. 
Primele campanii de conștientizare au avut loc în luna decembrie 2018, când echipa "Happy Planet" le-a vorbit elevilor din clasele a X-a de la Forestier despre efectele încălzirii globale asupra planetei, despre fenomenele meteorologice extreme alimentate de încălzirea globală, despre poluare, dar și despre formarea comportamentului ecologic în rândul copiilor și tinerilor, despre ce înseamnă colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor. Apoi, voluntarii au mers la colegii lor de la Liceul Tehnologic Mecanic, cu același mesaj de protejare a mediului înconjurător. 
În 2019, echipa "Happy Planet" a reluat seria campaniilor de conștientizare, membrii echipei și prof. Gabriela Popa mergând la Școala Gimnazială "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina (pe 17 ianuarie), la Școala Centrală Câmpina (pe 14 februarie), la Liceul Tehnologic Energetic (pe 27 februarie), la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina (pe 13 martie) și la Școala Gimnazială "Ioan Duhovnicul" din Bănești (pe 20 martie).
Pe lângă subiectele menționate au mai fost abordate și altele extrem de interesante, derivate tot din tema de bază a campaniilor - protejarea mediului înconjurător. Voluntarii de la Colegiul Tehnic Forestier le-au vorbit colegilor lor de la alte unități de învățământ despre ritmul de descompunere al diferitelor materiale, despre sursele de poluare din oraș, despre transportul alternativ, ecologic, despre degivrarea avioanelor și efectul acestui proces asupra apelor din apropierea unui aeroport etc.
"Happy Planet" va continua și în perioada următoare campaniile în unități de învățământ, toate activitățile lor fiind punctate conform regulamentului concursului. "ecOprovocarea" se va finaliza pe 25 mai 2019, iar echipele clasate pe primele trei locuri din fiecare categorie vor participa la o tabără de leadership pentru mediu. De asemenea, va fi acordat un premiu de 10.000 lei pentru liceul cu cele mai bune rezultate din concurs. Concursul Național "ecOprovocarea" este considerat unul dintre cele mai bune proiecte educaționale de mediu derulate în România.


23 Mar 2019 13:12 5262 vizualizari


Comentarii






1985 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1767 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4604 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1745 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV