A fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Străzii Parcului din Câmpina. Banii sunt alocați prin PNDL

Actualitate (Categoria articolului)

Recent, la București, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Străzii Parcului, municipiul Câmpina fiind reprezentat de primarul Horia Tiseanu. Modernizarea Străzii Parcului este o investiție finanțată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Suma alocată - 2,41 milioane lei.

Aceasta este, de altfel, singura investiție din Câmpina finanțată prin PNDL și a fost inclusă în acest program la propunerea Primăriei, având în vedere că era pregătită aproape toată documentația aferentă lucrării. Luna aceasta, chiar înainte de Crăciun, a fost finalizată și licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor, licitație câștigată de firma Roni Civil Interoute SRL Băicoi cu prețul de 936.057 lei fără TVA. Avem din nou o diferență uriașă între valoarea lucrării rezultată din studiul de fezabilitate (2 milioane lei fără TVA) și valoarea rezultată în urma licitației (936.057 lei fără TVA), ceea ce s-a mai întâmplat în foarte multe cazuri și a ridicat semne de întrebare, inclusiv în Consiliul Local, cu privire la profesionalismul firmelor care realizează SF-urile. Poate că, de această dată, faptul că au fost depuse mai multe oferte la licitație (trei) a condus la reducerea semnificativă a prețului final, dar totuși este vorba despre mai puțin de jumătate din valoarea estimată prin studiul de fezabilitate.

Tehnic vorbind, avem următoarele date: 
- lungime Strada Parcului - 556 metri
- lungime alee - 260 metri
- suprafață carosabilă stradă - 3.600 mp
- suprafață carosabilă alee - 2.742 mp
- suprafață trotuare stradă (aleea nu are așa ceva) - 1.715 mp
- lățimea carosabilului variază între 3,5 și 6 metri
Strada Parcului este situată în Cartierul Hernea, pornește din Strada Schelelor pe lângă fostul ștrand acoperit și pe lângă Capela Hernea, iar undeva în apropierea capelei, din stradă se desprinde o bretea care se numește Aleea Parcului.

4244 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammy 30.12.2017 17:01 Macar de-ar transforma Capela Hernea in muzeu.Cu 2 miliarde investitie ar iesi zona turistica.Daca sediul primariei este o bijuterie se poate si in alte parti.Dar indolenta,bat-o vina

Actualitate

1366 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1777 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

4 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

Alte stiri recente

1667 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1937 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.