Școala Centrală Câmpina a fost inclusă în proiectul ”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”

Social (Categoria articolului)

În perioada 28 ianuarie-4 februarie 2022, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, prin Biroul Siguranță Școlară, a răspuns invitației lansate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova de a participa la proiectul ”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”, care are drept scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice. O acțiune în cadrul acestui proiect a avut loc chiar vineri, 4 februarie, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. La acțiune au participat și polițiști de la Biroul de Proximitate din cadrul Poliției Municipale Câmpina.

În cadrul acestui proiect, la nivel județean - după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova - polițiștii au participat alături de elevi și de cadrele didactice la activități preventive în mai multe unități de învățământ de pe raza de competență, acțiunea bazându-se pe discuţii interactive, menite să conştientizeze că relațiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate pe o bază de armonie și toleranță, în care puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenței trebuie să primeze.
Principalele obiective ale activităților întreprinse în această perioadă au fost îmbunătăţirea relaţiilor sociale în mediul școlar, schimbarea atitudinii faţă de violenţa verbală, fizică, a abuzului emoţional şi a excluderii sociale și conștientizarea consecințelor unui astfel de comportament. Elevii au participat activ în cadrul dezbaterilor, implicându-se în promovarea unor alternative non-violente de soluționare a conflictelor care pot apărea în cadrul procesului educativ, de asemena au participat la crearea unor materiale (desene, picturi) prin care au transmis mesaje împotriva violenței.
Cu această ocazie, le-au fost transmise elevilor urmpătoarele recomandări:
- Fiți atenți atunci când vă alegeți prietenii, păstrați-vă calmul atunci când discutați în contradictoriu și nu recurgeți niciodată la violență pentru a vă impune părerile!
- Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți pe baza educației primite și a propriei experiențe;
- Dacă vreun coleg sau prieten vă roagă să faceți ceva cu care voi nu sunteți de acord, refuzați categoric, indiferent de promisiunile sau amenințările primite;
- Păstrați liniștea și curățenia în școală, nu alergați pe scări și nu vă împingeți colegii în pauze. Protejați elevii mai mici și ajutați-i să se simtă în siguranță;
- Când sunteți jigniți sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunțați profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați;
- În timpul pauzelor, nu părăsiți incinta școlii sau curtea unității de învățământ! Semnalați profesorilor prezența unor persoane străine în școală sau în curte, mai ales dacă aceștia încearcă să atragă elevii în discuții sau să le ofere vreun bun!
- Fiți prudent în relațiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulați să comiteți infracțiuni sau să deveniți victima acestora.

3598 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

2050 vizualizari
29 ian. 2023 20:51

In memoriam prof. dr. Gheorghe Râncu - Vocația dăruirii

1 comentarii

La 28 ianuarie 2023 s-au împlinit trei ani de la dispariția profesorului Gheorghe Râncu.

Alte stiri recente

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

3133 vizualizari
30 ian. 2023 21:45

Câmpinenii sunt invitați să depună copii ale actelor de proprietate la primărie pentru finalizarea Cadastrului General

2 comentarii

Primăria municipiului Câmpina îi invită pe cetățeni să depună copii legalizate ale documentelor de proprietate pentru realizarea și finalizarea Cadastrului General. Este vorba despre cetățenii care locuiesc în zonele unde s-au efectuat lucrări cadastrale.