Echipele de fotbal din zona Câmpina își reiau pregătirile

Sport (Categoria articolului)

Vacanța de iarnă s-a cam încheiat și pentru jucătorii de la echipele de fotbal din zona Câmpina. Un tur de orizont pe la aceste echipe, ne-a dezvăluit situația existență la fiecare formație în parte.

FC Bănești
Liderul campionatului Ligii A Prahova va începe pregătirile cu un nou antrenor principal, Claudiu Dumitrescu, care va continua și să joace pentru formația din Bănești, dar va continua și să pregătească una dintre grupele de copii de la CS Câmpina. Primul antrenament al anului 2019 este programat pe 19 ianuarie, dată până la care se vor perfecta și primele meciuri amicale. La capitolul noutăților în lot, este certă doar plecarea lui Marius Vișan, dar la capitolul sosiri încă se mai lucrează. Obiectivul anunțat de președintele Aurel Covrig este clasarea pe podium.

CS Cornu
Ocupanta locului al patrulea în clasamentul Ligii A, CS Cornu are și ea un nou antrenor principal, Zaharia Prodan, Mihai Dinu rămânând în staff-ul tehnic al formației din Cornu. Joi, 17 ianuarie, este programat primul antrenament, iar sâmbătă, pe terenul sintetic din Parcul Vest de la Ploiești va avea loc și primul meci amical în compania formației Gloria Buzău. Apoi, duminică, cornenii au programat un meci amical cu Olimpia Comarnic, dar locul desfășurării partidei va fi stabilit în funcție de starea terenurilor. În privința noutăților din lot, cornenii l-au pierdut pe Bârsănel, dar au sosit Marius Ene (revenit de la Gloria Buzău), Florin Matei (de la Oltenița) și Olariu.

AFC Brebu 
Surpriza plăcută a primei jumătăți a campionatului Ligii A, AFC Brebu a iernat pe un "călduț" loc 6. Gruparea pregătită de Robert Săvulescu se va reuni pe 27 ianuarie, atunci când va susține un joc-școală cu AS Podenii Vechi, grupare de la care brebenii intenționează să transfere câțiva jucători. De asemenea, Săvulescu îl așteaptă și pe Vali Bunea să revină la antrenamentele formației sale. Următoarele meciuri amicale vor fi stabilite după primul antrenament.

Tricolorul Breaza
Cea mai importantă mutare pentru gruparea brezeană este aducerea ca director al clubului a lui Marius Vișan. Acesta nu a luat încă o decizie dacă va mai juca sau nu, dar în noua sa calitate l-a menținut pe antrenorul Florin Stăncioiu și a anunțat că va pune un mai mare accent pe grupele de copii și juniori, ținta fiind readucerea formației din Breaza în Liga a III-a. Noutățile din lot sunt Duricu și Soreanu, iar programul jocurilor amicale este următorul: 26 ianuarie, cu Fortuna Breaza; 2 februarie, cu Muntenii Câmpina; 9 februarie, cu CSM Rm. Sărat; 10 februarie, cu Sportul Câmpina; 16 februarie, cu CS Cornu; 23 februarie, cu AFC Breebu; 2 martei, cu Petrolistul Boldești.

Sportul Câmpina
Cea mai grăbită dintre echipe s-a dovedit a fi Sportul Câmpina, care a iernat pe locul 11 în Superliga B Prahova. Jucătorii pregătiți de Marius Pălăncianu au jucat deja un prim meci amical, duminica trecută, 5-1 cu AS Șotrile, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, dar președintele echipei, Mărgărint Ciobotaru s-a arătat extrem de nemulțumit de calitatea suprafaței de joc. "Este inadmisibil să plătim pentru un teren sintetic pe care zăpada avea 10cm și nu s-a deranjat nimeni să-l curețe de zăpadă", a spus Ciobotaru. Următorul meci amical va fi duminică, ora 13.00, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, cu Fortuna Breaza, iar discuțiile sunt foarte avansate pentru un amical de gală la Câmpina, cu Rapid București, în ultimul week-end al acestei luni. În privința noutăților din lot, s-au alăturat echipierilor Sportului jucătorii Andrei Crețu, Mosor și Stănescu.

Muntenii Câmpina
Liderul Seriei Sud din Liga B Prahova, Muntenii Câmpina va susține pe 20 ianuarie primul meci amical cu CS Cornu II. Jocurile amicale vor continua astfel: 27 ianuarie cu Fortuna Breaza, 3 februarie cu Tricolorul Breaza, 10 februarie cu CS Valea Doftanei, 24 februarie cu Olimpia Comarnic, 3 martie cu Viitorul Aricești. Muntenii va debuta în competițiile oficiale încă din 17 februarie, atunci când va juca în deplasare cu Viitorul Provița de Sus, în turul al III-lea al Cupei României, faza județeană. Din punct de vedere al lotului, antrenorul Mugurel Negreanu va avea la dispoziție mai multe noutăți: Marian Stanciu, Aurel Tandalache (revenit din Anglia), Paul Simion (fost la Rapid București și FCM Alexandria), Nicola Berti (de la Unirea Urlați, fost și la Filipești, și la Astra), Claudiu Drăcea (de la Olimpia Comarnic, provenit de la juniorii Fortunei Breaza), Florian Ene (de la Viitorul Provița de Sus, fost jucător și la Coruna, Unirea Câmpina și AFC Brebu).

2614 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3008 vizualizari
17 feb. 2019 12:19

Aiko Câmpina s-a întors cu 17 medalii de la Cupa Dojo, la arte marțiale

În Sala Apollo din București a avut loc sâmbătă, 16 februarie, Cupa Dojo, la arte marțiale, prima competiție din anul 2019 pentru sportivii de la CS Aiko Câmpina, antrenați de Gabriel Timofte. Sportivii câmpineni s-au întors de la București cu o salbă de 17 medalii - 9 de aur, 7 de argint și una de bronz.

5231 vizualizari
01 feb. 2019 20:14

Andreea Lungu și Marius Vasile (CSS "Constantin Istrati" Câmpina), din nou pe prima treaptă a podiumului

În zilele de 1 și 2 februarie, la București, în sala "Lia Manoliu" are loc prima etapă a Campionatului Național de Atletism în Sală pentru juniori II și III. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina au avut o comportare meritorie, cele mai bune performanțe fiind înregistrate de Andreea Lungu și Marius Vasile, care au urcat din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Alte stiri recente

2428 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la casa de pe Strada Ion Heliade Rădulescu din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

7316 vizualizari
18 feb. 2019 21:50

A încetat din viață Dan Ștefan Chițu, maestru emerit al sportului, multiplu campion național și balcanic la motocros

3 comentarii

UPDATE - Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

O seară tristă pentru sport, o seară tristă pentru Câmpina. Ne-a părăsit pentru totdeauna Dan Ștefan Chițu, unul dintre marii campioni ai României la motocros, maestru emerit al sportului, fost antrenor al lotului național de motocros și, mai târziu, patron al echipei de fotbal Poiana Câmpina. Dan Chițu a încetat din viață în această seară, după o grea suferință. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!