Echipele de fotbal din zona Câmpina își reiau pregătirile

Sport (Categoria articolului)

Vacanța de iarnă s-a cam încheiat și pentru jucătorii de la echipele de fotbal din zona Câmpina. Un tur de orizont pe la aceste echipe, ne-a dezvăluit situația existență la fiecare formație în parte.

FC Bănești
Liderul campionatului Ligii A Prahova va începe pregătirile cu un nou antrenor principal, Claudiu Dumitrescu, care va continua și să joace pentru formația din Bănești, dar va continua și să pregătească una dintre grupele de copii de la CS Câmpina. Primul antrenament al anului 2019 este programat pe 19 ianuarie, dată până la care se vor perfecta și primele meciuri amicale. La capitolul noutăților în lot, este certă doar plecarea lui Marius Vișan, dar la capitolul sosiri încă se mai lucrează. Obiectivul anunțat de președintele Aurel Covrig este clasarea pe podium.

CS Cornu
Ocupanta locului al patrulea în clasamentul Ligii A, CS Cornu are și ea un nou antrenor principal, Zaharia Prodan, Mihai Dinu rămânând în staff-ul tehnic al formației din Cornu. Joi, 17 ianuarie, este programat primul antrenament, iar sâmbătă, pe terenul sintetic din Parcul Vest de la Ploiești va avea loc și primul meci amical în compania formației Gloria Buzău. Apoi, duminică, cornenii au programat un meci amical cu Olimpia Comarnic, dar locul desfășurării partidei va fi stabilit în funcție de starea terenurilor. În privința noutăților din lot, cornenii l-au pierdut pe Bârsănel, dar au sosit Marius Ene (revenit de la Gloria Buzău), Florin Matei (de la Oltenița) și Olariu.

AFC Brebu 
Surpriza plăcută a primei jumătăți a campionatului Ligii A, AFC Brebu a iernat pe un "călduț" loc 6. Gruparea pregătită de Robert Săvulescu se va reuni pe 27 ianuarie, atunci când va susține un joc-școală cu AS Podenii Vechi, grupare de la care brebenii intenționează să transfere câțiva jucători. De asemenea, Săvulescu îl așteaptă și pe Vali Bunea să revină la antrenamentele formației sale. Următoarele meciuri amicale vor fi stabilite după primul antrenament.

Tricolorul Breaza
Cea mai importantă mutare pentru gruparea brezeană este aducerea ca director al clubului a lui Marius Vișan. Acesta nu a luat încă o decizie dacă va mai juca sau nu, dar în noua sa calitate l-a menținut pe antrenorul Florin Stăncioiu și a anunțat că va pune un mai mare accent pe grupele de copii și juniori, ținta fiind readucerea formației din Breaza în Liga a III-a. Noutățile din lot sunt Duricu și Soreanu, iar programul jocurilor amicale este următorul: 26 ianuarie, cu Fortuna Breaza; 2 februarie, cu Muntenii Câmpina; 9 februarie, cu CSM Rm. Sărat; 10 februarie, cu Sportul Câmpina; 16 februarie, cu CS Cornu; 23 februarie, cu AFC Breebu; 2 martei, cu Petrolistul Boldești.

Sportul Câmpina
Cea mai grăbită dintre echipe s-a dovedit a fi Sportul Câmpina, care a iernat pe locul 11 în Superliga B Prahova. Jucătorii pregătiți de Marius Pălăncianu au jucat deja un prim meci amical, duminica trecută, 5-1 cu AS Șotrile, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, dar președintele echipei, Mărgărint Ciobotaru s-a arătat extrem de nemulțumit de calitatea suprafaței de joc. "Este inadmisibil să plătim pentru un teren sintetic pe care zăpada avea 10cm și nu s-a deranjat nimeni să-l curețe de zăpadă", a spus Ciobotaru. Următorul meci amical va fi duminică, ora 13.00, pe terenul sintetic de la Căminul Petrol, cu Fortuna Breaza, iar discuțiile sunt foarte avansate pentru un amical de gală la Câmpina, cu Rapid București, în ultimul week-end al acestei luni. În privința noutăților din lot, s-au alăturat echipierilor Sportului jucătorii Andrei Crețu, Mosor și Stănescu.

Muntenii Câmpina
Liderul Seriei Sud din Liga B Prahova, Muntenii Câmpina va susține pe 20 ianuarie primul meci amical cu CS Cornu II. Jocurile amicale vor continua astfel: 27 ianuarie cu Fortuna Breaza, 3 februarie cu Tricolorul Breaza, 10 februarie cu CS Valea Doftanei, 24 februarie cu Olimpia Comarnic, 3 martie cu Viitorul Aricești. Muntenii va debuta în competițiile oficiale încă din 17 februarie, atunci când va juca în deplasare cu Viitorul Provița de Sus, în turul al III-lea al Cupei României, faza județeană. Din punct de vedere al lotului, antrenorul Mugurel Negreanu va avea la dispoziție mai multe noutăți: Marian Stanciu, Aurel Tandalache (revenit din Anglia), Paul Simion (fost la Rapid București și FCM Alexandria), Nicola Berti (de la Unirea Urlați, fost și la Filipești, și la Astra), Claudiu Drăcea (de la Olimpia Comarnic, provenit de la juniorii Fortunei Breaza), Florian Ene (de la Viitorul Provița de Sus, fost jucător și la Coruna, Unirea Câmpina și AFC Brebu).

3051 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2315 vizualizari
17 aug. 2019 19:49

Liga A Prahova, etapa I. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață, la Boldești, s-a dat startul unei noi ediții a Campionatului Ligii A Prahova la fotbal. Primul joc al etapei și al campionatului a opus două echipe de tradiție, Petrolistul Boldești și Tricolorul Breaza. Cele mai multe dintre meciurile acestei prime etape au avut loc sâmbătă după-amiaza, runda urmând a se încheia duminică dimineață.

2688 vizualizari
14 aug. 2019 19:27

Liga A Prahova, etapa I. Avancronici

La finalul acestei săptămâni începe o nouă ediție de campionat în Liga A Prahova, o ediție care nu are o favorită certă la ocuparea primului loc, așa cum s-a întâmplat în ultimele sezoane. Poate acest lucru va face campionatul mai interesant... Așa cum v-am obișnuit, miercurea vă oferim avancronicile etapei, iar joi delegările arbitrilor și observatorilor.

Alte stiri recente

6299 vizualizari
17 aug. 2019 16:21

Incendiu la Câmpina, la două case din cartierul Câmpinița. Cinci persoane au fost evacuate

UPDATE 16.50 - Incendiul a fost lichidat. Una dintre autospeciale s-a retras la bază, celelalte echipaje de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor incendiului.
 
În cartierul Câmpinița din municipiul Câmpina a avut loc sâmbătă după-amiază un incendiu puternic, în urma căruia au ars două case, în suprafață de 150mp și 120mp, precum și mai multe anexe gospodărești, iar cinci persoane au fost evacuate, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

1992 vizualizari
16 aug. 2019 11:47

Peste 100 de elevi și profesori din țară au participat la concursul de dezbateri "Câmpina Impromptu Open 2019"

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost gazda ediției a V-a a concursului de dezbateri "Câmpina Improptu Open", un eveniment dedicat în acest an aniversării centenarului liceului. Competiția a reunit 27 de echipe din întreaga țară, în total peste 100 de elevi și profesori coordonatori. De la un an la altul, competiția de dezbateri organizată sub egida AES (Asociației de Educație Socială) crește în valoare și tinde să devină una dintre cele mai atractive la nivel național.