CONTACT

Pictorii câmpineni au expus la Cahul, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Expoziției Internaționale "Elegie autumnală"

- Eveniment -

Pictorii câmpineni au expus la Cahul, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Expoziției Internaționale

Sunt câțiva ani de când între Câmpina și Cahul, localități înfrățite, există o foarte frumoasă relație în domeniul artelor, mai exact în domeniul picturii. La Câmpina au fost organizate anual tabere de pictură la care au participat și artiști plastici de la Cahul, iar la Cahul sunt organizate periodic expoziții internaționale de pictură la care sunt invitați și pictori din Câmpina. Un astfel de eveniment a avut loc la Palatul Național de Cultură “Nicolae Botgros” din Cahul luna aceasta și s-a numit Expoziția Internațională de Arte Vizuale “Elegie autumnală” – Ediția a IV-a.

Peste 30 de artiști plastici din Republica Moldova și România au expus în cadrul acestui eveniment, printre ei numărându-se și 11 pictori din cadrul Asociației "Câmpina Artelor". La vernisajul care s-a desfășurat pe 15 noiembrie 2023, Câmpina a fost reprezentată de artiștii plastici Gabriel Dima și Valentin Bălan. Au mai participat pictori din Cahul, dar și Gheorghe Șoitu și Pavel Cornogolub – membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, membri ai filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Drobeta Turnu Severin și Timișoara, manifestarea fiind prezidată de primarul municipiului Cahul - Nicolae Dandiș și viceprimarul Tatiana Romaniuc. Invitat de onoare a fost consulul României la Cahul, Albert Vasilescu.
La vernisaj, primarul municiului Cahul, Nicolae Dandiș, a vorbit despre importanța susținerii artei, “pentru că în ea ne reflectăm și, la rândul ei, arta ne exprimă, creăm arta, dar în același timp arta ne modelează comportamentul, gândirea și simțirea. Să atragem tineretul spre tot ceea ce înseamnă frumos, astfel încât tinerii să își asume responsabilități tot mai mari și să aibă curajul să fie mai vocali, să își exprime sentimentele și emoțiile”. Participanții au primit diplome de onoare din partea administrației locale din Cahul, au vizitat întreaga expoziție, au făcut schimb de păreri și idei, au demonstrat încă o dată că arta este limbajul comun al tuturor popoarelor.
Trebuie să știți că la Cahul există Școala de Arte Plastice pentru Copii, înființată încă din anul 1960 și la care în prezent învață 240 de elevi. Această instituție de învățământ este principalul organizator al Expoziției “Elegie autumnală” care reunește artiști plastici cu experiență din România și Moldova, în dorința unei cât mai strânse legături culturale, dar și pentru promovarea artelor plastice în special și culturii, în general, în rândul tinerilor.


19 Nov 2023 09:54 2094 vizualizari


Comentarii






4321 vizualizari 01 May 2024 15:12 Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, într-un spațiu amenajat în clădirea Gării Câmpina, cu acces de pe peronul liniei 1, va avea loc deschiderea unei inedite expoziții de machete de trenuri, dar și diverse amenajări feroviare.

citeste mai mult
1362 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1382 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2167 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV