Pictorii câmpineni au expus la Cahul, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Expoziției Internaționale "Elegie autumnală"
Eveniment (Categoria articolului)
Sunt câțiva ani de când între Câmpina și Cahul, localități înfrățite, există o foarte frumoasă relație în domeniul artelor, mai exact în domeniul picturii. La Câmpina au fost organizate anual tabere de pictură la care au participat și artiști plastici de la Cahul, iar la Cahul sunt organizate periodic expoziții internaționale de pictură la care sunt invitați și pictori din Câmpina. Un astfel de eveniment a avut loc la Palatul Național de Cultură “Nicolae Botgros” din Cahul luna aceasta și s-a numit Expoziția Internațională de Arte Vizuale “Elegie autumnală” – Ediția a IV-a.
Peste 30 de artiști plastici din Republica Moldova și România au expus în cadrul acestui eveniment, printre ei numărându-se și 11 pictori din cadrul Asociației "Câmpina Artelor". La vernisajul care s-a desfășurat pe 15 noiembrie 2023, Câmpina a fost reprezentată de artiștii plastici Gabriel Dima și Valentin Bălan. Au mai participat pictori din Cahul, dar și Gheorghe Șoitu și Pavel Cornogolub – membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, membri ai filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Drobeta Turnu Severin și Timișoara, manifestarea fiind prezidată de primarul municipiului Cahul - Nicolae Dandiș și viceprimarul Tatiana Romaniuc. Invitat de onoare a fost consulul României la Cahul, Albert Vasilescu.
La vernisaj, primarul municiului Cahul, Nicolae Dandiș, a vorbit despre importanța susținerii artei, “pentru că în ea ne reflectăm și, la rândul ei, arta ne exprimă, creăm arta, dar în același timp arta ne modelează comportamentul, gândirea și simțirea. Să atragem tineretul spre tot ceea ce înseamnă frumos, astfel încât tinerii să își asume responsabilități tot mai mari și să aibă curajul să fie mai vocali, să își exprime sentimentele și emoțiile”. Participanții au primit diplome de onoare din partea administrației locale din Cahul, au vizitat întreaga expoziție, au făcut schimb de păreri și idei, au demonstrat încă o dată că arta este limbajul comun al tuturor popoarelor.
Trebuie să știți că la Cahul există Școala de Arte Plastice pentru Copii, înființată încă din anul 1960 și la care în prezent învață 240 de elevi. Această instituție de învățământ este principalul organizator al Expoziției “Elegie autumnală” care reunește artiști plastici cu experiență din România și Moldova, în dorința unei cât mai strânse legături culturale, dar și pentru promovarea artelor plastice în special și culturii, în general, în rândul tinerilor.
Eveniment

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina
Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă
La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.
Alte stiri recente

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana
Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi
În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.
Comentarii