CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Pictorii câmpineni au expus la Cahul, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Expoziției Internaționale "Elegie autumnală"

- Eveniment -

Pictorii câmpineni au expus la Cahul, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Expoziției Internaționale

Sunt câțiva ani de când între Câmpina și Cahul, localități înfrățite, există o foarte frumoasă relație în domeniul artelor, mai exact în domeniul picturii. La Câmpina au fost organizate anual tabere de pictură la care au participat și artiști plastici de la Cahul, iar la Cahul sunt organizate periodic expoziții internaționale de pictură la care sunt invitați și pictori din Câmpina. Un astfel de eveniment a avut loc la Palatul Național de Cultură “Nicolae Botgros” din Cahul luna aceasta și s-a numit Expoziția Internațională de Arte Vizuale “Elegie autumnală” – Ediția a IV-a.

Peste 30 de artiști plastici din Republica Moldova și România au expus în cadrul acestui eveniment, printre ei numărându-se și 11 pictori din cadrul Asociației "Câmpina Artelor". La vernisajul care s-a desfășurat pe 15 noiembrie 2023, Câmpina a fost reprezentată de artiștii plastici Gabriel Dima și Valentin Bălan. Au mai participat pictori din Cahul, dar și Gheorghe Șoitu și Pavel Cornogolub – membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, membri ai filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Drobeta Turnu Severin și Timișoara, manifestarea fiind prezidată de primarul municipiului Cahul - Nicolae Dandiș și viceprimarul Tatiana Romaniuc. Invitat de onoare a fost consulul României la Cahul, Albert Vasilescu.
La vernisaj, primarul municiului Cahul, Nicolae Dandiș, a vorbit despre importanța susținerii artei, “pentru că în ea ne reflectăm și, la rândul ei, arta ne exprimă, creăm arta, dar în același timp arta ne modelează comportamentul, gândirea și simțirea. Să atragem tineretul spre tot ceea ce înseamnă frumos, astfel încât tinerii să își asume responsabilități tot mai mari și să aibă curajul să fie mai vocali, să își exprime sentimentele și emoțiile”. Participanții au primit diplome de onoare din partea administrației locale din Cahul, au vizitat întreaga expoziție, au făcut schimb de păreri și idei, au demonstrat încă o dată că arta este limbajul comun al tuturor popoarelor.
Trebuie să știți că la Cahul există Școala de Arte Plastice pentru Copii, înființată încă din anul 1960 și la care în prezent învață 240 de elevi. Această instituție de învățământ este principalul organizator al Expoziției “Elegie autumnală” care reunește artiști plastici cu experiență din România și Moldova, în dorința unei cât mai strânse legături culturale, dar și pentru promovarea artelor plastice în special și culturii, în general, în rândul tinerilor.


19 Nov 2023 09:54 2135 vizualizari


Comentarii


2010 vizualizari 26 May 2024 22:21

"Flori de cântec prahovean", la a VIII-a ediție. Iată câștigătorii concursului județean organizat de școala din Poiana Câmpina

Festivalul-concurs de muzică populară "Flori de cântec prahovean", organizat de Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este adevărat, evenimentul nu a avut loc în anii marcați de pandemie, dar a fost reluat ulterior, spre bucuria copiilor care doresc să participe la astfel de concursuri, să urce pe scenă, să cânte și să încânte publicul.

citeste mai mult
719 vizualizari 26 May 2024 11:10 La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

La Câmpina a avut loc ediția a XVIII-a a concursului muzical ”Suflet de copil”

Ajuns la ediția a XVIII-a, concursul muzical județean ”Suflet de copil” a avut loc joi, 23 mai, pe scena Casei Tineretului, din Câmpina, în organizarea Clubului Copiilor, condus de profesor Alice Botoacă.

citeste mai mult
4237 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1931 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV