Administrația câmpineană a aprobat predarea la CNI a amplasamentului pentru construcția creșei din Cartierul Voila

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpina din 15 octombrie 2021, s-a aprobat predarea către Compania Națională de Investiții a amplasamentului din Cartierul Voila pe care va fi construită noua creșă pentru copii. Este vorba de un teren de 2.998 mp, situat pe Strada Voila, nr. 19, în curtea din spatele Școlii nr.3.

Câmpina a fost inclusă în acest proiect pilot derulat de Compania Națională de Investiții (CNI) printr-un ordin din 25 august 2021 al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, când au fost aprobate 138 de creșe în țară. La Câmpina va fi vorba de o creșă mică, având o capacitate maximă de 40 locuri într-o clădire care va avea dimensiunea de 34,10m x 47,90m.
În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, primarul Alin Moldoveanu a explicat și de ce s-a ajuns la soluția unei creșe mici, deși inițial era vorba de o creșă medie, cu o capacitate mai mare. ”Câmpina nu are, din păcate, terenuri disponibile care să fie potrivite pentru o astfel de investiție, care să corespundă cerințelor CNI. Trebuie să fie un teren drept, în intravilan, să aibă toate utilitățile necesare, iar acesta a fost singurul teren pe care l-am găsit potrivit construcției unei creșe. În plus, consider că este o reparație morală pentru locuitorii din Cartierul Voila”, a spus primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, în plenul Consiliului Local. Consilierii câmpineni au aprobat în unanimitate predarea amplasamentului către CNI.

3453 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3064 vizualizari
03 dec. 2021 19:19

Preluarea cinematografului din Câmpina de către autoritățile locale se lovește de ”birocrația” RADEF

2 comentarii

Cinematograful din Câmpina este un subiect delicat, dureros pentru orice câmpinean, în condițiile în care aici nu a mai rulat niciun film de foarte mult timp, iar starea de degradare a clădirii se accentuează de la o zi la alta. O inspecție a Poliției, urmată de un avertisment scris adresat RADEF (Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării Filmelor), a reaprins discuția, care ar putea fi soluționată în Consiliul Local.

2480 vizualizari
01 dec. 2021 22:10

De Ziua Națională, polițiștii locali le-au oferit câmpinenilor stegulețe tricolore

1.000 de stegulețe tricolore au fost împărțite astăzi, 1 Decembrie 2021, în diverse zone ale municipiului Câmpina de către agenții Poliției Locale. Un gest simplu și frumos, prin care Polița Locală a dorit să fie mai aproape de cetățeni cu ocazia Zilei Naționale a României.

Alte stiri recente

219 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

817 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.