De la începutul anului și până în prezent, de când la Câmpina a fost introdusă taxa specială de salubrizare, 89 de persoane au încheiat contract cu operatorul Floricon Salub. În continuare, 30% dintre gospodăriile din municipiu nu au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer.
Taxa specială de salubrizare afost aprobată de Consiliul Local Câmpina în noiembrie 2015 și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. Este o taxă pe care trebuie să o plătească cetățenii care nu au contract cu Floricon Salub. Cuantumul acestei taxe este de 20,64 lei de persoană pe lună (cu tot cu TVA). Din acești bani, operatorului de salubritate îi va fi decontată suma de 10,32 lei de persoană pe lună (echivalentă tarifului), iar diferența rămâne la bugetul local. Taxa este valabilă exclusiv pentru persoanele fizice care locuiesc în Câmpina și prin introducerea ei se urmărește determinarea populației să încheie contracte cu Floricon pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere.
"În aceste aproape trei luni de când a fost introdusă taxa specială, am încheiat 89 de noi contracte cu cetățeni din municipiu. Din câte șiu eu, Primăria a trimis adrese la toate familiile care nu au contract pentru ridicarea gunoiului, adrese prin care anunță introducerea taxei speciale de salubrizare și prin care oamenii sunt invitați să vină la noi pentru a încheia contracte. Dar uite că numai 89 de persoane au fost mai conștiincioase. Vom vedea ce se întâmplă mai departe, pentru că, în momentul în care vor merge la Direcția Economică să achite impozitele locale sau pentru orice altă problemă, oamenii vor afla că au de achitat și această taxă nouă de salubrizare. Și, probabil, pentru a scăpa de taxă, vor veni la noi și vor încheia contracte", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Taxa specială de salubrizare nu este o taxă inventată pe plan local, ci introdusă la nivel național, prin Legea 99/2014, care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Pe plan local s-a stabilit doar cuantumul acestei taxe.
Câmpina, trebuie să recunoaștem, este un oraș în care se întâmplă tot felul de lucruri, unele mai ciudate ca altele... Nu ar avea rost o înșiruire aici, dar amintim cea mai recentă ispravă din Câmpina.
Consiliul Județean Prahova a achiziționat 26 microbuze electrice pentru transportul elevilor, printr-un program finanțat de Administrația Fondului de Mediu.
Despre cinemtograf se discută mult în Câmpina, mai ales în momentul în care se pune problema demolării edificiului care zace abandonat de mulți ani, fiind un real pericol și o pată urâtă pe obrazul orașului care, cel puțin teoretic, se mai mândrește cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori.
Pe 25 august, scriam despre focul de artificii de la ora 3.00 dimineața și ”țara nimănui” pentru că este permisă o astfel de situație.