89 de câmpineni au încheiat contracte cu Floricon Salub pentru a scăpa de plata taxei speciale de salubrizare

Social (Categoria articolului)

De la începutul anului și până în prezent, de când la Câmpina a fost introdusă taxa specială de salubrizare, 89 de persoane au încheiat contract cu operatorul Floricon Salub. În continuare, 30% dintre gospodăriile din municipiu nu au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer.

Taxa specială de salubrizare afost aprobată de Consiliul Local Câmpina în noiembrie 2015 și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. Este o taxă pe care trebuie să o plătească cetățenii care nu au contract cu Floricon Salub. Cuantumul acestei taxe este de 20,64 lei de persoană pe lună (cu tot cu TVA). Din acești bani, operatorului de salubritate îi va fi decontată suma de 10,32 lei de persoană pe lună (echivalentă tarifului), iar diferența rămâne la bugetul local. Taxa este valabilă exclusiv pentru persoanele fizice care locuiesc în Câmpina și prin introducerea ei se urmărește determinarea populației să încheie contracte cu Floricon pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. 

"În aceste aproape trei luni de când a fost introdusă taxa specială, am încheiat 89 de noi contracte cu cetățeni din municipiu. Din câte șiu eu, Primăria a trimis adrese la toate familiile care nu au contract pentru ridicarea gunoiului, adrese prin care anunță introducerea taxei speciale de salubrizare și prin care oamenii sunt invitați să vină la noi pentru a încheia contracte. Dar uite că numai 89 de persoane au fost mai conștiincioase. Vom vedea ce se întâmplă mai departe, pentru că, în momentul în care vor merge la Direcția Economică să achite impozitele locale sau pentru orice altă problemă, oamenii vor afla că au de achitat și această taxă nouă de salubrizare. Și, probabil, pentru a scăpa de taxă, vor veni la noi și vor încheia contracte", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu. 
Taxa specială de salubrizare nu este o taxă inventată pe plan local, ci introdusă la nivel național, prin Legea 99/2014, care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Pe plan local s-a stabilit doar cuantumul acestei taxe.

6503 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2424 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3155 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.