89 de câmpineni au încheiat contracte cu Floricon Salub pentru a scăpa de plata taxei speciale de salubrizare

Social (Categoria articolului)

De la începutul anului și până în prezent, de când la Câmpina a fost introdusă taxa specială de salubrizare, 89 de persoane au încheiat contract cu operatorul Floricon Salub. În continuare, 30% dintre gospodăriile din municipiu nu au contracte pentru ridicarea gunoiului menajer.

Taxa specială de salubrizare afost aprobată de Consiliul Local Câmpina în noiembrie 2015 și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016. Este o taxă pe care trebuie să o plătească cetățenii care nu au contract cu Floricon Salub. Cuantumul acestei taxe este de 20,64 lei de persoană pe lună (cu tot cu TVA). Din acești bani, operatorului de salubritate îi va fi decontată suma de 10,32 lei de persoană pe lună (echivalentă tarifului), iar diferența rămâne la bugetul local. Taxa este valabilă exclusiv pentru persoanele fizice care locuiesc în Câmpina și prin introducerea ei se urmărește determinarea populației să încheie contracte cu Floricon pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. 

"În aceste aproape trei luni de când a fost introdusă taxa specială, am încheiat 89 de noi contracte cu cetățeni din municipiu. Din câte șiu eu, Primăria a trimis adrese la toate familiile care nu au contract pentru ridicarea gunoiului, adrese prin care anunță introducerea taxei speciale de salubrizare și prin care oamenii sunt invitați să vină la noi pentru a încheia contracte. Dar uite că numai 89 de persoane au fost mai conștiincioase. Vom vedea ce se întâmplă mai departe, pentru că, în momentul în care vor merge la Direcția Economică să achite impozitele locale sau pentru orice altă problemă, oamenii vor afla că au de achitat și această taxă nouă de salubrizare. Și, probabil, pentru a scăpa de taxă, vor veni la noi și vor încheia contracte", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu. 
Taxa specială de salubrizare nu este o taxă inventată pe plan local, ci introdusă la nivel național, prin Legea 99/2014, care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Pe plan local s-a stabilit doar cuantumul acestei taxe.

6243 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

485 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2461 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2701 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2452 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.