Primăria Câmpina va organiza concurs pentru realizarea unui monument care să înlocuiască "Soldatul Necunoscut"

Actualitate (Categoria articolului)

Anul acesta este rândul Parcului de la Soldat să intre în proces de modernizare, investiție pentru care s-au alocat 700.000 lei de la bugetul local. Va trebui găsită și o altă denumire pentru acest parc, având în vedere că statuia "Soldatului Necunoscut" va fi mutată în Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. Iar Primăria Câmpina va organiza un concurs pentru realizarea unui nou monument care să fie amplasat în parc. Pentru acest concurs, suma alocată este de 100.000 lei.

S-ar putea ca unora dintre dvs. să vă sune cunoscută ideea. Și poate vă reamintiți că Primăria Câmpina a mai organizat un concurs similar în 2005-2006, care a costat peste 10.000 lei, iar lucrarea câștigătoare a fost "Oul primordial" (foto), autor - artistul plastic Andrei Bălan. Se spunea atunci că monumentul va fi amplasat pe locul fundației din beton, abandonată de ani buni, iar "Soldatul Necunoscut" va fi dus la Cimitirul Eroilor. Costurile realizării monumentului erau estimate la 150.000 dolari. După concurs, nu s-a mai făcut nimic. Au fost multe certuri în cadrul Consiliului Local și până la urmă s-a renunțat la proiect. Acum, după 10 ani, ideea unui nou monument revine în forță și, iată, se alocă bani pentru organizarea unui nou concurs. Poate măcar de această dată să ducă cineva planurile până la capăt dacă tot se pornește la un nou drum.

7304 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetatean 11.02.2016 23:34 Bai oameni buni,aceiasi bani,din buzunarul nostru,pentru alt OU???Chiar trebuie sa avem doua!
  • Madalin F. 11.02.2016 23:36 Eu am credinta ca totusi autoritatile vor fi intelepte si vor directiona suma alocata acestui nou concurs, catre realizarea efectiva a proiectului castigator din 2006, care inca se poate face, mai ales ca fundatia sa este deja turnata. Ca sa nu mai vorbim ca "Oul primordial" este cu adevarat o opera de arta moderna, cu semnificatie frumoasa, si care se potriveste bine cu parcul si blocurile din jur. Oricum, numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism si amenajare peisagera, ar trebui sa aiba cuvantul hotarator.
  • domnita 12.02.2016 17:25 Numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism stau in parc? Mi-ar place un parc cu multe statui, monumente din flori, mici cascade, alei cu trandafiri ...si-n orasul nostru s-au facut multe lucruri frumoase de cei de la sere. Nu m-a impresionat nici-o statuie de pana acum, pe dumneavoastra? Le-as da toti banii celor de la sere si cred ca am fi toti multumiti!
  • eu 06.04.2016 17:29 Nu sunt locuri de munca si voua va arde de betoane

Actualitate

1954 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

3000 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.

Alte stiri recente

1580 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

1594 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.