Primăria Câmpina va organiza concurs pentru realizarea unui monument care să înlocuiască "Soldatul Necunoscut"

Actualitate (Categoria articolului)

Anul acesta este rândul Parcului de la Soldat să intre în proces de modernizare, investiție pentru care s-au alocat 700.000 lei de la bugetul local. Va trebui găsită și o altă denumire pentru acest parc, având în vedere că statuia "Soldatului Necunoscut" va fi mutată în Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. Iar Primăria Câmpina va organiza un concurs pentru realizarea unui nou monument care să fie amplasat în parc. Pentru acest concurs, suma alocată este de 100.000 lei.

S-ar putea ca unora dintre dvs. să vă sune cunoscută ideea. Și poate vă reamintiți că Primăria Câmpina a mai organizat un concurs similar în 2005-2006, care a costat peste 10.000 lei, iar lucrarea câștigătoare a fost "Oul primordial" (foto), autor - artistul plastic Andrei Bălan. Se spunea atunci că monumentul va fi amplasat pe locul fundației din beton, abandonată de ani buni, iar "Soldatul Necunoscut" va fi dus la Cimitirul Eroilor. Costurile realizării monumentului erau estimate la 150.000 dolari. După concurs, nu s-a mai făcut nimic. Au fost multe certuri în cadrul Consiliului Local și până la urmă s-a renunțat la proiect. Acum, după 10 ani, ideea unui nou monument revine în forță și, iată, se alocă bani pentru organizarea unui nou concurs. Poate măcar de această dată să ducă cineva planurile până la capăt dacă tot se pornește la un nou drum.

7138 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetatean 11.02.2016 23:34 Bai oameni buni,aceiasi bani,din buzunarul nostru,pentru alt OU???Chiar trebuie sa avem doua!
  • Madalin F. 11.02.2016 23:36 Eu am credinta ca totusi autoritatile vor fi intelepte si vor directiona suma alocata acestui nou concurs, catre realizarea efectiva a proiectului castigator din 2006, care inca se poate face, mai ales ca fundatia sa este deja turnata. Ca sa nu mai vorbim ca "Oul primordial" este cu adevarat o opera de arta moderna, cu semnificatie frumoasa, si care se potriveste bine cu parcul si blocurile din jur. Oricum, numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism si amenajare peisagera, ar trebui sa aiba cuvantul hotarator.
  • domnita 12.02.2016 17:25 Numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism stau in parc? Mi-ar place un parc cu multe statui, monumente din flori, mici cascade, alei cu trandafiri ...si-n orasul nostru s-au facut multe lucruri frumoase de cei de la sere. Nu m-a impresionat nici-o statuie de pana acum, pe dumneavoastra? Le-as da toti banii celor de la sere si cred ca am fi toti multumiti!
  • eu 06.04.2016 17:29 Nu sunt locuri de munca si voua va arde de betoane

Actualitate

4551 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

2 comentarii

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

5043 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

975 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2061 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.