Primăria Câmpina va organiza concurs pentru realizarea unui monument care să înlocuiască "Soldatul Necunoscut"

Actualitate (Categoria articolului)

Anul acesta este rândul Parcului de la Soldat să intre în proces de modernizare, investiție pentru care s-au alocat 700.000 lei de la bugetul local. Va trebui găsită și o altă denumire pentru acest parc, având în vedere că statuia "Soldatului Necunoscut" va fi mutată în Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna. Iar Primăria Câmpina va organiza un concurs pentru realizarea unui nou monument care să fie amplasat în parc. Pentru acest concurs, suma alocată este de 100.000 lei.

S-ar putea ca unora dintre dvs. să vă sune cunoscută ideea. Și poate vă reamintiți că Primăria Câmpina a mai organizat un concurs similar în 2005-2006, care a costat peste 10.000 lei, iar lucrarea câștigătoare a fost "Oul primordial" (foto), autor - artistul plastic Andrei Bălan. Se spunea atunci că monumentul va fi amplasat pe locul fundației din beton, abandonată de ani buni, iar "Soldatul Necunoscut" va fi dus la Cimitirul Eroilor. Costurile realizării monumentului erau estimate la 150.000 dolari. După concurs, nu s-a mai făcut nimic. Au fost multe certuri în cadrul Consiliului Local și până la urmă s-a renunțat la proiect. Acum, după 10 ani, ideea unui nou monument revine în forță și, iată, se alocă bani pentru organizarea unui nou concurs. Poate măcar de această dată să ducă cineva planurile până la capăt dacă tot se pornește la un nou drum.

6972 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetatean 11.02.2016 23:34 Bai oameni buni,aceiasi bani,din buzunarul nostru,pentru alt OU???Chiar trebuie sa avem doua!
  • Madalin F. 11.02.2016 23:36 Eu am credinta ca totusi autoritatile vor fi intelepte si vor directiona suma alocata acestui nou concurs, catre realizarea efectiva a proiectului castigator din 2006, care inca se poate face, mai ales ca fundatia sa este deja turnata. Ca sa nu mai vorbim ca "Oul primordial" este cu adevarat o opera de arta moderna, cu semnificatie frumoasa, si care se potriveste bine cu parcul si blocurile din jur. Oricum, numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism si amenajare peisagera, ar trebui sa aiba cuvantul hotarator.
  • domnita 12.02.2016 17:25 Numai criticii de arta, poate si specialistii in urbanism stau in parc? Mi-ar place un parc cu multe statui, monumente din flori, mici cascade, alei cu trandafiri ...si-n orasul nostru s-au facut multe lucruri frumoase de cei de la sere. Nu m-a impresionat nici-o statuie de pana acum, pe dumneavoastra? Le-as da toti banii celor de la sere si cred ca am fi toti multumiti!
  • eu 06.04.2016 17:29 Nu sunt locuri de munca si voua va arde de betoane

Actualitate

4507 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2294 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1751 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2132 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.