Serbările Toamnei - Câmpina 2016. Spiritul civic, recompensat în premieră de administrația locală

Eveniment (Categoria articolului)

Premiul 'Câmpineni cu spirit civic' nu a mai fost acordat până acum la Câmpina. Un premiu mai degrabă simbolic, dar tot e bine că s-a gândit cineva să-l ofere. Cui? Tânărului câmpinean Adrian Goagă, cel care, în luna februarie a acestui an, a intrat pe gheața Lacului Bisericii pentru a salva un copil și o femeie.

Tânărul trecea întâmplător prin zonă când l-a văzut pe copil alergând pe gheață și apoi căzând în apa înghețată a lacului. A văzut-o și pe mătușa lui căzând în apă și fără să stea pe gânduri a alergat să-i salveze. El a fost cel care a intervenit înainte de sosirea echipajelor de la ISU. Din păcate, nu a reușit să-i scoată pe cei doi din apă, pentru că gheața a cedat pe o suprafața mai mare, iar tânărul a căzut și el. Toți trei au fost scoși de pompierii de la ISU, plutonierul major Viorel Daniel Șușu fiind primul care a ajuns la victime pentru a le salva. 
Dacă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și-a premiat eroul, Viorel Daniel Șușu fiind declarat 'salvatorul de onoare al anului', iată că și administrația locală a decis să-l premieze pe eroul fără uniformă, care și-a riscat viața pentru a o salva pe a altora. Acordarea acestui premiu pentru spirit civic a fost anunțată, ieri, în cadrul 'Serbărilor Toamnei'. Cu toate insistențele organizatorilor, Adrian Goagă nu a dorit să participe la ceremonie, nu a vrut să iasă în față, să fie cunoscut de public, să fie premiat pentru 'un fapt normal'. Consideră că și-a făcut doar datoria de OM și atât.

6490 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2314 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1954 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1844 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.