La ediția de toamnă a Târgului Național de Turism (TTR), desfășurată la București, în perioada 16 - 19 noiembrie, municipiul Câmpina a avut un stand propriu de prezentare, alături de cel al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova. La standul Câmpinei gazda vizitatorilor a fost Carmen Găman, referent în cadrul Centrului de Informare și Promovare Turistică.
La finalul evenimentului de la Romexpo, s-a tras linie și s-a adunat: peste 2.000 de persoane s-au oprit la standul Câmpinei pe parcursul celor patru zile în care s-a desfășurat Târgul Național Turism, cel mai important eveniment de profil din România. De această dată, comparativ cu ediția din primăvară, când Câmpina a participat în premieră la TTR, standul celui de-al doilea municipiu al județului a fost mult mai bogat în materiale de informare și promovare. Au existat pliante, broșuri, albume, diverse postere despre Muzeul Hasdeu și Muzeul Grigorescu, despre micul muzeu în care se află expuse acum permanent copii ale schițelor și desenelor maestrului Grigorescu, despre traseele turistice din zonă, dar și despre diverse obiective turistice din localitățile vecine.
După cum am spus-o și cu alte ocazii, Câmpina nu poate fi o destinație turistică de vacanță și suntem cu toții conștienți de acest lucru. Dar poate fi o destinație de week-end, un loc unde să te relaxezi și să respiri aer curat și să vezi ceva - un muzeu, un parc, un lac, poate chiar și o expoziție. Câmpina poate fi și o destinație de o zi sau de câteva ore pentru cei care doresc să se oprească aici în drumul lor spre Valea Prahovei sau mai departe, iar noi trebuie să-i convingem că merită să oprească.
Sigur, nu valoarea prejudiciului este importantă, ci fapta în sine.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse marți seară pe Strada I.H. Rădulescu, în apropiere de intersecția cu Aleea Mărului.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina pentru autoarea accidentului cumplit din 7 aprilie 2022, de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.