La data de 15 mai încetează starea de urgență pe teritoriul României, decretată ca urmare a pandemiei de COVID-19, iar conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina s-a întâlnit pentru a stabili regulile care sunt valabile după încetarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă.
Astfel, conform unui comunicat de presă, conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila a luat următoarele decizii:
- Menținerea restricțiilor privind internările, după cum urmează: se vor interna doar cazurile apreciate de către medic drept urgențe psihiatrice sau în pusee acute de boală și care nu pot fi tratate prin rețeaua de ambulatoriu de specialitate.
- Reluarea programărilor în vederea efectuării consulturilor în cabinetele de specialitate din ambulatoriul integrat de Psihiatrie adulți; Psihiatrie pediatrică; Recuperare medicală și balneo-fizioterapie.
- După efectuarea triajului epidemiologic la intrarea în incinta spitalului, pacienții programați, care se vor prezenta pentru consulturi de specialitate în cabinetele din ambulatoriul de specialitate integrat, vor purta obligatoriu măști de protecție. În cazul în care pacientul nu va avea asupra sa mască de protecție, de la punctul de triaj i se va repartiza un astfel de material de protecție.
- Menținerea restricțiilor privind accesul pentru următoarele categorii de persoane fizice: aparținători; vizitatori; reprezentați medicali și ai firmelor de distribuție a medicamentelor; persoane din exteriorul spitalului care solicită participarea la slujbele religioase oficiate in Biserica Spitalului Voila; reprezentanților firmelor de curierat.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.