Iată cum vor crește prețurile la apă și canalizare până în 2018, conform strategiei de tarifare a HidroPrahova

Actualitate (Categoria articolului)

În următorii aproape trei ani, apa potabilă în municipiul Câmpina și în toate celelalte 58 de localități deservite de operatorul HidroPrahova se va scumpi cu aproape 20%, iar canalizarea - cu 10%. Asta, fără să adăugăm inflația și TVA. Cu alte cuvinte, procentele reale privind scumpirea vor fi și mai mari. Așa prevede noua Strategie de tarifare, aprobată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI - Apă Prahova. Tarifele la apă și canalizare vor crește începând cu data de 1 iulie a fiecărui an.

Despre scumpirea din 2016 am scris luna trecută, imediat după ședința ADI - Apă Prahova. Revenim acum asupra acestui subiect din două motive. Primul - pentru a vă prezenta un facsimil din Hotărârea nr.89 a Adunării Generale a ADI Apă - Prahova, cea privind creșterea tarifelor până în 2018 inclusiv. Al doilea motiv este acela că pe plan local nu se vorbește deloc despre acest subiect. Consiliul Local Câmpina a aflat de la noi despre scumpirea apei și canalizării, dar nici un consilier local nu a avut curiozitatea să ceară informații suplimentare la ultima ședință a CL, care a avut loc după aprobarea majorării tarifelor. Nu a interesat pe nimeni noua Strategie de tarifare a HidroPrahova (societate la care și Consiliul Local Câmpina este acționar), în ce bază au fost stabilite scumpirile, cine din partea Câmpinei a participat la ședința AGA de la ADI Prahova etc. Este adevărat că ne aflăm într-o perioadă pre-electorală și un astfel de subiect este delicat pentru administrația câmpineană, mai ales pentru acei aleși locali care își doresc un nou mandat. În același timp, însă, este un subiect care îi vizează direct pe câmpineni, e vorba de banii lor, până la urmă. 
Nici despre lucrările de canalizare sistate nu mai întreabă nimeni nimic, așa cum este evitat și subiectul deselor întreruperi din ultima vreme în furnizarea apei potabile în mai multe cartiere ale municipiului. 

2829 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Bogdan 12.04.2016 13:20 Nici unul dintre candidați nu am auzit sa aibă in program ieșirea din HidroPrahova, cea mai mare porcărie in care a fost implicată Campina in ultimii ani! Si cine va plăti prostia intrării Campinei in aceasta hidra?!
  • Manole 12.04.2016 19:29 De ce nu se anuleaza hotararea prin care se aproba strategia de tarifare,daca nu beneficiem de canalizare? Cand se reincep lucrarile de canalizare? Poate se initiaza proiect de hotarare luna asta, cu toate ca nu cred.Strada C-tin Istrati cand se repara dupa lucrarea de canalizare?

Actualitate

5050 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2997 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

376 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

679 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.