CS Câmpina - buget de 1.138.500 lei, zero echipe, zero competiţii. Cine răspunde?

Sport (Categoria articolului)

Atunci când administraţia locală începuse demersurile pentru a înființa Clubul Sportiv Câmpina, inclusiv la nivelul Consiliului Local, în discuții neoficiale, se vorbea despre temerea ca nu cumva acest club să devină "o vacă de muls" pentru nişte "băieţi deştepţi". La aproape trei ani de la înființarea CS Câmpina, constatăm că este foarte posibil să fi avut dreptate cei care considerau că s-a făcut un club doar pentru beneficiul unora și în niciun caz pentru Câmpina.

În anul 2018, CS Câmpina are un buget aprobat de Consiliul Local Câmpina de 1.138.500 lei. Deci bani sunt, dar rezultate? În momentul de faţă, din cele patru secţii aflate în diverse stadii - fotbal, baschet, nataţie şi handbal - niciuna nu are vreo echipă sau măcar vreun sportiv care să participe măcar la o competiţie. Echipele de fotbal (trei grupe de juniori) nu sunt înscrise în niciun campionat din cauza gestionării defectuoase a litigiului cu HM Junior, pierdut până acum în toate instanţele sportive şi civile, deşi s-au cheltuit mulţi bani cu reprezentarea juridică. Celelalte secţii ale clubului se află în fazele de iniţiere.
CS Câmpina este una dintre acele structuri care nu a făcut niciodată în trei ani nici măcar o conferinţă de presă, ceea ce spune multe despre transparenţa şi dorinţa conducerii clubului de a avea o bună comunicare. Mai ales că ar fi multe lucruri de explicat în condițiile în care CS Câmpina este o instituție publică, finanțată de la bugetul local, deci din bani publici. Dar dacă președintele clubului nu le răspunde consilierilor locali la întrebări, cum am putea crede că va fi dispus vreodată să organizeze o conferință de presă?!
De asemenea, recent s-a încheiat un control al Servicului de Audit Intern din cadrul Primăriei Câmpina şi s-a încheiat un raport. Deşi aprobat de primarul Horia Tiseanu şi văzut de membrii Comitetului Director al clubului, nimeni nu spune nimic despre conţinutul său. În plus, conducerea Primăriei Câmpina consideră - injust, după părerea noastră - că rapoartele de audit asupra instituţiilor din subordinea Primăriei şi Consiliului Local nu sunt documente publice. Poate că este vreo virgulă prin vreo lege pentru a fi acoperiţi la o astfel de interpretare, dar considerăm că dacă nu ai nimic de ascuns, prezinţi public aceste rapoarte. Nu vom trage nicio concluzie, dar nu putem să nu ne întrebăm de ce nu răspunde nimeni niciodată pentru situaţia de la CS Câmpina? Acest club reuşeşte marea performanţă de a cheltui peste 11 miliarde lei vechi din bani publici fără a participa la vreo competiţie. Sigur, nu este CS Câmpina cea mai mare problemă a localității, dar este una dintre ele pentru că acolo se pare că sunt niște băieți care se cred deștepți, stabilesc ei regulile, fac ce vor ca și cum ar fi clubul lor, dar când vine vorba de performanță, se lasă liniștea.

3733 vizualizari
10

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornelia 01.10.2018 12:16 Aveți dreptate, este întradevăr o `vacă de muls`, dar nu pentru băieți destepți ci pentru hoți. 11 miliarde de lei vechi din banii noștri? Pentru zero echipe, zero competiții? Cum adică nu este o mare problemă a localității? Dacă s-au furat atâția bani din buzunarul câmpinenilor, este o problemă gravă! Faceți demersuri pentru că sunt obligați să dea raportul către cetățeni, să vedem cine a semnat și cine e răspunzător pentru banii ăștia. Doar așa o să vadă câmpinenii, din nou, că se va ajunge tot la cei care sunt băgați în primărie de cel care stăpânește cu adevărat orașul.
  • Aurel 01.10.2018 14:38 Cum adică să nu facă raportul controlului public? Toate documentele care intră în posesia consilierilor locali sunt publice. Consilierii sunt obligați să arate celor care i-au votat cum își fac treaba în consiliul local. Clubul Sportiv este al orașului, al tuturor câmpinenilor. Cer prin intermediul dumneavoastră Câmpina Tv, să îl dea și să îl publicați. Pe deasupra, sunt banii noștri. Domnul primar, domnul viceprimar, domnul city manager, unde sunt banii?
  • Admin 01.10.2018 17:53 Raportul de audit nu a fost transmis Consiliului Local Câmpina, ci membrilor Comitetului Director al CS Câmpina.
  • Aurel 01.10.2018 19:02 Vai de noi… dacă nu au transmis către consilierii locali raportul, cei din primărie și de la club înseamnă că au făcut mizerii cu banii respectivi, ținând cont de faptul că, clubul este înființat de către consiliul local, deci aparține acestuia, prin urmare consilierii trebuie să fie informați. Pe această cale fac apel la toți consilierii să ceară raportul de audit și să îl dea publicității, dacă primăria și clubul îl țin ascuns. Insistați și dumneavoastră ca ziariști pe legea informării publice.
  • diss 01.10.2018 21:27 Orasul e plin de gropi,seamana mai mult cu un targ ,in spatele Pietei Centrale zici ca esti in ghetourile din Bronx,avem doua cladiri de 5-6 etaje neterminate de ani de zile, rusinea rusinilor....si tovarasii politicieni ce fac?Isi bat joc de banii nostri,iar acest club fantoma e numai un exemplu.Dar cui ii pasa?
  • Nistor Marian 02.10.2018 09:19 Ptr. „diss”: Vă invit la piață. Pot să vă prezint planurile pentru modernizarea / regenerarea zonei din spatele pieței și problemele cu care ne confruntăm.
  • R.I 02.10.2018 14:20 Stoican si Opatchi vor pica nevinovati la mijloc in fata CL.Asta e sa fii sprijinul lui Irinel si Fratila.Un club fantoma.Suporta campinenii consecintele.Au desfiintat Fcm acu 10 ani,nu le pasa de oameni precum dl Pascu,dl Pavel,au distrus motocrosul?Vine scadenta ...daca le plac combinatiile asa astern,asa dorm...si sa numai amestece politicul cu sportul,sanatatea si educatia
  • diss 02.10.2018 15:43 Pt.tov nistor:Tinand cont de indelungata (in)activitate a dvs in functia de sef al Pietei Centrale si a sumelor pe care le incasati lunar nu puteti sa justificati cu absolut nimic brambureala de.nedescris din zona respectiva Daca nu ati sta mai mult prin birou ati putea remarca mizeria de nedescris ,manelele care rasuna incepand cu ora 9 dimineata,betivii care atarna pe la mesele insalubre....etc.De cat sa pierdeti timpul sa va scuzati pe aici mai bine ati face ceva pentru oraselul asta amarat.Iar asta e valabil si pt colegii dvs indiferent de coloratura politica.Cat despre asazisele probleme cu care va confruntati ati dovedit ,pana acum,ca nu puteti sa le gestionati.Pe cale se consecinta dati-va demisia!
  • Nistor Marian 02.10.2018 20:43 Ptr.,, diss'' Eu tot vă aștept. Cu acel "tov" ați semnat comentariul.
  • Aurel 03.10.2018 10:11 Domnul viceprimar si cu domnul Badulescu, impusi in primarie, sunt in spatele la tot ce se intampla in acest club fantoma. Stoican si Opantchi sunt doar executanti, dar asta nu inseamna ca sunt nevinovati.

Sport

1859 vizualizari
29 ian. 2023 21:37

Mai multe clasări pe podium pentru atleții câmpineni la Romanian Masters Athletics, de la București

În week-end, la București a avut loc o competiție de atletism intitulată Romanian Masters Athletics, un excelent prilej de verificare pentru sportivi înainte de campionatele naționale de sală. Atleții câmpineni, pregătiți de Mihaela Marin și Jenica Bran, legitimați la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și la alte cluburi, au reușit o serie de rezultate foarte bune, promițătoare în perspectiva competițiilor viitoare.

2279 vizualizari
29 ian. 2023 11:42

Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.