Mai multe ipoteze privind cauzele accidentului de pe Centura de Vest a Ploieștiului

Social (Categoria articolului)

Accidentul care s-a produs în această dimineață, la ora 6.15, pe DN1 - Centura de Vest a Ploieștiului a declanșat planul roșu de intervenții, adică o mobilizare a unui număr important de ambulanțe și echipaje de intervenție. Este unul dintre cele mai grave accidente care s-au petrecut în ultimii ani în Prahova. Cinci persoane au murit și 28 au fost rănite (16 femei, 11 bărbați și un copil).

Un autobuz în care se aflau navetiști a intrat într-o autobasculantă încărcată cu nisip, care circula în fața sa, cu viteză relativ redusă. Este vorba despre un autobuz care efectua curse regulate pe ruta Mănești - Ploiești și care aparține firmei Darko Impex SRL Ploiești. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, autobuzul avea inspecția tehnică la zi. Nu se cunosc cu exactitate motivele producerii acestui cumplit accident. Se așteaptă un raport de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, în urma căruia se va stabili dacă este vorba despre o defecțiune tehnică a autobuzului sau despre o eroare umană. Deocamdată, polițiștii nu exclud varianta ca șoferul să fi fost neatent sau chiar să fi adormit la volan. Cert este doar că autobuzul a intrat cu viteză în autospeciala care circula în fața sa și că nu există urme de frânare. Șoferul autobuzului a murit pe loc. Avea 44 de ani. Celelalte patru persoane decedate - o femeie de 42 de ani, doi bărbați de 32 și 33 de ani și un tânăr de 19 ani. Toți pasagerii autobuzului sunt din comunele Mănești și Cocorăștii Colț.  

Potrivit comunicatului transmis de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, la fața locului s-au deplasat opt ambulanțe Smurd și 14 ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, un spital mobil, trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă. În total 83 de pompieri, zeci de medici, asistenți medicali, polițiști și jandarmi. Traficul a fost deviat în zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților la spital. Toate victimele accidentului au fost duse la Spitalul Județean de Urgență, unde se aflau deja polițiști și psihologi, pentru identificare rapidă și pentru consilierea familiilor. De altfel, au fost deschise și două linii telefonice pentru rudele victimelor: 0244.515.933 și 0244.515.946. Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de prefectul județului, Rodica Paraschiv.

9486 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1680 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1662 vizualizari
29 mar. 2020 10:46

Impresionant omagiu adus lui Jesus Gayoso Rey, șeful Grupării de Acțiune Rapidă din Garda Civilă a Spaniei, răpus de coronavirus

Printre miile de victime din Spania, infectate cu coronavirus și care și-au pierdut viața, se numără și locotenent-colonelul Jesus Gayoso Rey, șeful Grupării de Acțiune Rapidă din Garda Civilă. Acesta a decedat vineri, după ce a fost internat în stare gravă timp de câteva zile şi nu a putut supravieţui infecţiei cauzată de noul coronavirus.

Alte stiri recente

1104 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1378 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.