S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2 august...
1936 – Corul legionarilor din Câmpina, condus de Aurel Chira, de la societatea Steaua Română, participa la deschiderea taberei de muncă de pe muntele Susai, lângă Predeal.
1943 – Regele Mihai și Regina-Mamă Elena vizitează Câmpina pentru a vedea urmările bombardamentelor din ziua anterioară.
1948 – Prin Decretul 175 al Ministrului Învățământului Public privind Reforma Învățământului Liceul ”D.B. Știrbey” se unea cu Liceul ”Iulia Hasdeu” sub o nouă denumire – Școala Medie Mixtă, actualul Colegiu Național ”Nicolae Gigorescu”.
2008 – Ultimul meci al formației FCM Câmpina (Poiana Câmpina), un amical 2-1 cu FCM Târgoviște (goluri Apetroaiei și Chirea). Iată și echipa de la ultimul joc: Mindileac - Apetroaiei, Năuiu, Zapodeanu, Cristea (cpt) - Tofan, Ţiclea, Jecu, Plugaru - Bica, Enache. Au mai jucat: Marcu, Stamencovici, Defta, Robicek, Bănică, Chirea, Păun. Antrenor: Petre Gigiu. (foto cu caracter ilustrativ - de la un meci al FCM Câmpina)

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

3517 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2324 vizualizari
23 ian. 2021 13:20

Casa familiei Triță, din Provița de Sus, distrusă de incendiu, este refăcută cu sprijinul unor oameni extraordinari

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu puternic mistuia casa familiei Triță, din comuna Provița de Sus, și odată cu ea actele, îmbrăcămintea și toate bunurile agonisite. Oana și Nicolae Triță, alături de cei trei copii ai lor, de 9 ani, 14 ani și 17 ani, au rămas efectiv pe drumuri. Oamenii din Provița de Sus, din alte localități, dar și membrii unei asociații de motocicliști, într-o mobilizare extraordinară, un adevărat exemplu de spirit civic, au realizat ceva la care cei cinci membri ai familiei Triță nici nu mai sperau...

2471 vizualizari
23 ian. 2021 07:25

Medic specialist în stomatologie pediatrică la Clinica ProDent - Dr. Gruia din Câmpina

Din luna ianuarie 2021, copiii din Câmpina și din localitățile de pe Valea Prahovei pot beneficia de serviciile unui medic specialist în stomatologie pediatrică, dr. Marina Bătrânu, în cadrul Clinicii ProDent Dr. Gruia din municipiul Câmpina. Astfel, viziunea clinicii ProDent, aceea de a îmbunătăți sănătatea orală și calitatea vieții celor din jur, cuprinde acum un nou sector - copiii din Câmpina și Valea Prahovei.

Alte stiri recente

1904 vizualizari
23 ian. 2021 18:11

Ștefan Gagiu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), locul al doilea la săritura în lungime în a doua etapă a Campionatului Național

La București au continuat sâmbătă întrecerile de atletism din cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Național. După ce vineri, Marius Vasile a câștigat fără emoții proba de aruncarea greutății la categoria sub 20 ani (detalii - aici), sâmbătă la start s-au aliniat alți doi sportivi de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina (club coordonat de Mihaela Marin), ambii concurând în proba de săritura în lungime.

4065 vizualizari
23 ian. 2021 09:30

Scandal în centrul Câmpinei, între mai multe persoane aflate în stare de ebrietate

Autoritățile au fost alertate, vineri seară, de un apel la 112, prin care se anunța că în zona centrală a municipiului Câmpina avea loc un conflict între mai mulți bărbați. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție pentru verificarea aspectelor sesizate.