Apa de pe Muscel, direcționată spre pârâul Câmpinița - o lucrare pentru care Primăria caută fonduri la următoarea rectificare

Social (Categoria articolului)

Colectarea apelor pluviale din zona intersecției străzilor Ion Heliade Rădulescu și Drumul Taberei, plus capătul Străzii Muscel, este una dintre investițiile incluse pe lista aprobată de municipalitatea câmpineană în acest an. Deocamdată, se află în procedură de achiziție publică proiectarea acestei lucrări, iar ulterior, dacă vor exista banii necesari, se va organiza și licitația pentru executarea lucrării. 

"În funcție de fondurile pe care le avem, la rectificarea bugetară din luna iulie vom vedea dacă putem transfera niște bani și pentru execuția lucrării în acest an. Eu sper să găsim fondurile necesare pentru a realiza măcar parțial această lucrare în 2018, pentru că în timpul ploilor abundente, sistematic, canalizarea pluvială de pe Strada I.H. Rădulescu se umple de apă, asta chiar dacă ea este proiectată la un debit foarte mare. După cum știți, în zona Lacului Bisericii, canalizarea nu face față și refulează și asta pentru că o mare parte din apele care ajung în această canalizare vin de pe Dealul Muscel. Toate apele pluviale de pe Muscel ar trebui dirijate spre pârâul Câmpina pentru a nu mai ajunge în canalizarea pluvială de pe I.H Rădulescu și în asta constă lucrarea pe care dorim să o realizăm", a declarat primarul Horia Tiseanu într-o conferință de presă organizată vineri la Primăria Câmpina. (video)
Nu este pentru prima dată când se discută depre această investiție. Direcționarea apelor pluviale de pe Muscel spre pârâul Câmpinița este un subiect mai vechi, de prin 2010, dar a fost readus în actualitate în ultimii ani și din cauza perioadelor tot mai dese cu ploi abundente, care creează probleme în mai multe zone ale municipiului, printre care și zona menționată.

3680 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2366 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.

2901 vizualizari
13 feb. 2019 10:43

Incendiu la o casă din Băicoi. O bătrână a suferit arsuri la picioare și a fost transportată la spital

Un nou incendiu a avut loc în orașul Băicoi, de această dată la o casă de pe Strada Mihai Eminescu. Pompierii militari au intervenit într-un timp foarte scurt și au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se extindă la întreaga casă. Au ars mai multe bunuri dintr-o cameră, iar o bătrână de 88 de ani a suferit arsuri de gradul 2 pe picioare și a fost transportată la UPU Ploiești de un echipaj Smurd.

Alte stiri recente

2064 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.