În Anul Centenarului, Instituția Prefectului Prahova a decis realizarea unei lucrări extrem de interesante - "Contribuția județului Prahova la Războiul de Întregire a Neamului". Autor este Codruț Constantinescu, un tânăr câmpinean, consilier în cadrul Compartimentului Afaceri Europene, Relații Internaționale, Strategii și Programe de Dezvoltare Economică din cadrul Prefecturii. În decembrie 2018, albumul a fost lansat la Ploiești, iar vineri, 8 februarie 2019, la Câmpina, la Casa de Cultură "Geo Bogza".
“Volumul nostru încearcă să sintetizeze, să adune, dar și să repună în circulație dimensiunea jertfelor și eroismului de care au dat dovadă bunicii și străbunicii noștri și care au dus la crearea României Mari pe care o sărbătorim astăzi”, spune Codruț Constantinescu, cel care nu doar că a scris această carte, ci a realizat și munca de cercetare, de documentare. Albumul cuprinde fotografii de pe front, imagini ale unor clădiri care acum nu mai există, pagini din ziarele acelor vremuri, imagini ale rafinăriilor în timpul ocupației germane sau acte administrative semnate de prefecții și subprefecții prahoveni din timpul Primului Război Mondial. Pe lângă elementele istorice foarte cunoscute, lucrarea cuprinde și mărturii ale prahovenilor sau informații despre cazuri particulare care au ajuns prin petiții la prefecți.
De asemenea, aflăm despre ce reprezenta Prahova în economia țării înainte de 1916, despre organizarea administrativ teritorială de atunci, despre personalitățile vremii, apoi despre trecerea de la extaz la agonie odată cu intrarea României în război. Sunt mărturii cutremurătoare în albumul lui Codruț Constantinescu, păstrate în arhive și scoase acum la suprafață pentru a fi citite de noi, cei de astăzi, la 100 de ani de la acele momente. Mărturii ale unor soldați, ale unor mame sau soții, mărturiile unor oameni simpli, greu încercați, secătuiți, disperați. O carte despre Prahova în primul război mondial și apoi în Războiul de Întregire a Neamului, pentru că atunci au fost două războaie - războiul cel mare și războiul României pentru întregirea neamului și hotarelor.
Vescan ca cânta live în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, pe 12 iulie 2025, de la ora 20.00.
Parcul Brâncoveanu din Breaza va găzdui sâmbătă, 2 august, ediția a V-a a Festivalului Jazz Pop Rock.
Al doilea concert din cadrul evenimentului Câmpina Summer Park Music a adus în fața publicului Corul Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.
Un eveniment de excepție a avut loc sâmbătă seara pe esplanada Casei Tineretului. A fost primul concert din cadrul Câmpina Summer Park Music, susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești.