”Într-o lume în care poți fi orice, fii bun!”, a fost una dintre zicalele cel mai des auzite în cadrul conferinței ”Bunătatea - superioritatea unui om”, prin care au fost marcate Ziua Mondială a Toleranței și Ziua Mondială a Bunătății la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” din Câmpina.
Profesorul Nicolae Geantă a fost cel care a inițiat acest eveniment și, până la urmă, și cel care l-a susținut, în condițiile în care mai mulți invitați nu au putut participa, din diverse motive.
Conferința a început cu un scurt-metraj despre bunătate, unul dintre cele mai vizionate filme de acest gen și cu numeroase premii la activ, filmuleț pe care îl puteți regăsi integral în materialul video. A urmat o discuție interactivă a profesorului Nicolae Geantă cu cei aproximativ 60 elevi ai acestei instituții de învățământ câmpinene prezenți în amfiteatrul Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina. S-au adresat întrebări, s-au aflat răspunsuri, iar dacă fiecare dintre participanți a plecat acasă ceva mai bun, atunci a meritat.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.