CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Bugetul Câmpinei a picat. Cum își explică votul partidele care au respins proiectul în Consiliul Local

- Politică -

Bugetul Câmpinei a picat. Cum își explică votul partidele care au respins proiectul în Consiliul Local

Ședința de vineri seară a Consiliului Local Câmpina va intra, probabil, în istoria administrației locale. Pentru prima dată, cel puțin în ultimii 20 de ani, bugetul localității nu trece de votul din plen. Au votat în favoarea bugetului propus de primarul Alin Moldoveanu consilierii de la USR, POL, Partidul Verde și independentul Costel Filip. S-au abținut la vot consilierii PMP, PSD, ProRomânia și Cezar Grama, iar abținerile se contabilizează ca voturi negative. Nu și-au exprimat votul din motive de conflict de interese patru consilieri: Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Dan Nica și Florin Marcu, deși și aici ar fi o întreagă discuție (asupra căreia vom reveni) dacă acel conflict de interese există sau nu. Prin urmare, cu 9 voturi pentru și 6 abțineri, bugetul nu a fost adoptat, fiind nevoie de 10 voturi pentru (jumătate plus unul din numărul consilierilor în funcție). Prin intermediul unui comunicat de presă remis imediat după ședință, reprezentanții partidelor care s-au abținut la vot, explică motivele pentru care au făcut acest lucru.

"Având în vedere ședința Consiliului Local din data de 11.02.2022, ocazie cu care Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetul local al municipiului Câmpina a fost respins la vot, aducem la cunoștința câmpinenilor următoarele:
1. Reprezentanții PSD, Pro România, PMP, PNL și domnul consilier local Cezar Grama nu au fost invitați oficial de către domnul primar pentru consultări, într-un format instituțional, în care să se menționeze, în clar, data, ora, locul și numărul de reprezentanți.
2. Amendamentele propuse de către forțele politice menționate mai sus provin de la cetățeni și ar fi fost prezentate domnului primar dacă ar fi primit invitație la consultări.
3. Propunerile făcute nu anulează nicio inițiativă propusă de către domnul primar în buget și nu afectează proiectele finanțate prin fonduri europene.
4. Considerăm că bugetul trebuie adoptat în regim de urgență, fapt pentru care solicităm domnului primar, în condițiile menționate mai sus, consultări de urgență, sau includerea amendamentelor propuse de către noi în bugetul local, într-o formă consensuală.
În final, îi reamintim domnului primar că trebuie să țină cont că este primarul tuturor câmpinenilor, inclusiv al celor 65% dintre cetățenii care nu l-au votat și pe care noi îi reprezentăm."
Comunicatul de presă este semnat de:
Ioan Mușat - Președinte PSD Câmpina
Liviu Davidescu - Președinte Pro România Câmpina
Ioan Adrian Pițigoi - Președinte PMP Câmpina
Marian Nistor - Președinte PNL Câmpina
Cezar Grama - Consilier Municipal

Ne permitem o singură observație legată de toată această situație neplăcută din administrația locală. Bugetul nu este al lui Moldoveanu, este bugetul Câmpinei, inclusiv al celor 65% dintre câmpineni despre care se spune mai sus că sunt reprezentați de partidele care semnează comunicatul de presă. Nu este un buget perfect, dar Consiliul Local poate remedia acest lucru în beneficiul locuitorilor, pentru că și Consiliul Local trebuie să fie al tuturor câmpinenilor!
Dezbaterea asupra bugetului o puteți urmări AICI și AICI.  


12 Feb 2022 07:15 4236 vizualizari


Comentarii


  • 12.02.2022 20:57 ioan.state@yahoo.com Aveti perfecta dreptate, bugetul nu este al lui Moldoveanu, dar spuneti-i si lui. El nu stie treaba asta, este invatat ca la Poiana Campina, el sa dispuna totul fara sa tina cont de altii. Iar cei 65% dintre campineni chiar sunt reprezentantii altor partide, care nu l-au ales (''nu despre care se spune'', cum vreti sa dezinformati, ca de obicei).
  • 12.02.2022 13:47 Diss Niciun fel de problemă! Oraș mic, orgolii mari, '' politicieni"'' pe măsură! Cămpinenii continuă să se calce în picioare pentru a plăti impozitele în condiții de anii 1980!( a se vedea brambureala de nedescris, fără minime condiții de igienă, de la impozite!😖).Restul sunt doar jocuri politice adică niște glume proaste! Cămpina este un fost orășel cochet care foarte curănd va fi populat doar de politicieni!Să vezi atunci distracție!😂
  • 12.02.2022 11:38 Dobre Este o rușine aceste clase politice fac bugete pt firme și interese personale și mafia locala unde nu fac nimica
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
883 vizualizari 22 May 2024 18:35 Alin Moldoveanu a prezentat investițiile în infrastructura din educație și cultură și a lansat un atac extrem de dur la adresa opozanților săi politici

Alin Moldoveanu a prezentat investițiile în infrastructura din educație și cultură și a lansat un atac extrem de dur la adresa opozanților săi politici

În cadrul unei noi emisiuni electoral, Alin Moldoveanu, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 9 iunie, a prezentat investițiile realizate în infrastructura din educație și din cultură și a lansat un atac fără precedent la adresa opozanților săi politici - PSD, PMP și, mai nou, Partidul Câmpina Curată.

citeste mai mult
797 vizualizari 22 May 2024 11:53 Un PAS ÎNAINTE pentru Câmpina. BOGDAN ENE și mesajul său către câmpineni

Un PAS ÎNAINTE pentru Câmpina. BOGDAN ENE și mesajul său către câmpineni

Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită (PMP-USR-Forța Dreptei) la Primăria municipiului Câmpina. Are 54 de ani, este inginer la societatea Confind, a absolvit Universitatea Transilvania Brașov - Secția Construcții Aerospațiale. este căsătorit și are doi copii. Din 2020, este consilier local din partea PMP, președinte al Comisiei de Buget-Finanțe din CL Câmpina. Vă prezentăm în continuare mesajul lui Bogdan Ene către câmpineni.

citeste mai mult
753 vizualizari 20 May 2024 11:39 Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Jumătate de normă pentru viceprimar asigură banii pentru investiția în ștrand!”

Cosmin Raț, candidatul POL la Primăria Câmpina: ”Jumătate de normă pentru viceprimar asigură banii pentru investiția în ștrand!”

Cosmin Raț este candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1990 vizualizari 17 May 2024 21:36 “Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

“Votul de pe 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva pasajului subteran rutier” - Irina Mihaela Nistor (candidat PSD pentru funcția de primar al Câmpinei)

În contextul alegerilor locale din 9 iunie, candidatul PSD pentru funcția de primar al Câmpinei, Irina Mihaela Nistor, subliniază importanța crucială a acestui vot, mai ales în ceea ce privește controversatul proiect al pasajului rutier subteran. Irina Mihaela Nistor consideră că votul din 9 iunie trebuie privit ca un referendum local împotriva acestui proiect și că rămânerea la cârma Primăriei a actualului primar, Alin Moldoveanu, va duce inevitabil la începerea lucrărilor pentru pasaj. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV