Una dintre clădirile semnificative în istoria Câmpinei, primul sediu al Primăriei, Casa Carcalechi, se afla la intersecţia bulevardului central al urbei noastre cu Calea Telegii, denumită apoi Strada I.C Brătianu, actuala Calea Doftanei.
Casa ziaristului Zaharia Carcalechi a fost construită în anii 1850, fusese proiectată și realizată de arhitectul Nicolae G. Socolescu (unul dintre primii arhitecți români din a doua jumătate a secolului al IX-lea), tatăl lui Toma N. Socolescu și bunicul mult mai celebrului arhitect Toma T. Socolescu. În anul 1877, atunci când s-a construit şi şoseaua spre Valea Prahovei, care traversa Câmpina, administraţia locală a decis să cumpere casa defunctului Carcalechi, cu suma de 10.695 lei şi s-o transforme în primărie. Casa Carcalechi avea o arhitectură specifică zonei muntenești. La trei ani după achiziţionarea clădirii de către administraţia locală, este expropriat şi terenul din spatele clădirii, care era proprietatea lui Anghel Marişca, şi se realizează aici o grădină publică. Astăzi, pe locul Casei Carcalechi, familie care a dat şi un primar al urbei, pe avocatul Al. Carcalechi, se află un bloc ce are la parter şi primul etaj o serie de spaţii comerciale. Casa Carcalechi a fost demolată, iar pe locul ei s-a construit în 1922 noul sediu al Primăriei.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiţi şi: Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Rondul de pe Bulevard, ieri şi azi
Câmpina, România 100. Direcția Tehnică "Astra Română" de ieri, Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice de astăzi
Am reunit oferte privind meniul zilei la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
La finalul lunii martie devenise o obișnuință de a se sărbători la Câmpina unirea Basarabiei cu România, parte a întregirii României Mari de la 1918.
Pe Strada Vasile Alecsandri din Câmpina există această magnolie superbă, devenită de mulți ani un reper pentru localitate și oaspeții săi.
Situat la marginea Câmpinei, în apropiere de DN1, Căminul Energetic - așa cum s-a intitulat această clădire mulți ani și cum este cunoscută în rândul localnicilor - pare a purta pentru totdeauna o pecete a sordidului.