Prahova primește 14,22 milioane lei de la bugetul de stat pentru finanțarea parțială a burselor elevilor

Social (Categoria articolului)

Conform proiectului bugetului de stat pentru 2021, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, județul Prahova va beneficia în acest an de 14,22 milioane lei pentru acoperirea parțială a cheltuielilor cu bursele școlare. Diferența necesară va fi alocată de la bugetele locale.

În decembrie 2020, Guvernul a adoptat, în premieră, un cuantum minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020-2021. Astfel, valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de bursă este de 100 de lei, iar peste acest plafon, administrațiile locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile bugetelor localităților. Practic, valoarea minimă a burselor va fi suportată de la bugetul de stat, iar tot ce trece de 100 lei se va plăti de la bugetul local.
La Câmpina, Consiliul Local a aprobat cuantumurile pentru bursele elevilor, astfel:
- bursa de performanță - 220 lei/lună
- bursa de merit - 140 lei/lună
- bursa de studiu - 120 lei/lună
- bursa socială - 100 lei/lună
Primele trei categorii de bursă se acordă în perioada cursurilor școlare, iar bursa socială se plătește pe toată perioada anului. Comparativ cu anul precedent, fiecare categorie de bursă a crescut cu 20 de lei. Pentru burse, în 2020 s-au plătit de la bugetul Câmpinei 850.000 lei. Anul acesta urmează să se stabilească suma necesară în funcție de noile reglementări legale, dar și în funcție de numărul elevilor care se vor încadra în criteriile de acordare a burselor.
(Foto cu caracter ilustrativ, sursă Mediafax)

3793 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

476 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3388 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

488 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

1387 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.