Cupa României, 16-imi de finală, faza judeţeană. Avancronica rundei

Sport (Categoria articolului)

La sfârşitul acestei săptămâni se reia sezonul oficial la nivelul fotbalului judeţean, primele meciuri fiind cele din faza 16-imilor de finală ale Cupei României, etapă a competiţiei din care intră în arenă şi formaţiile din Liga A Prahova. Iată programul partidelor, delegările şi avancronica fiecărui joc:

sâmbătă, 27 februarie, ora 14.00

Bordeni: CS Scorţeni Bordeni – CS Păuleşti
Gazdele ocupă locul 10 în Seria Nord a Ligii B, ultimul său meci oficial fiind pe 29 noiembrie 2015, în campionat, CS Scorţeni Bordeni – Luceafărul Drajna 2-5. În turul precedent al Cupei României, a trecut de CS Scorţeni Mislea, pe teren propriu, cu scorul de 3-2. Oaspeţii sunt lideri la zi ai Ligii A, în ultimul lor meci oficial învingând cu scorul 1-0, în deplasarea de la Brebu, pe AFC Brebu, pe 22 noiembrie anul trecut. De asemenea, a câştigat ediţia de anul tercut a fazei judeneţe a Cupei României, învingând în finală, cu 2-0, pe FC Băneşti.
Arbitri: Ionuţ Neagu – Gabriel Brăilă, Emil Mateescu.
Observator: Pavel Roşală.

Măgureni: Avântul Măgureni – FC Băneşti

Gazdele ocupă locul 3 în Seria Nord a Ligii B Prahova, după ce în ultimul meci de campionat, disputat pe 29 noiembrie, în deplasare, a pierdut cu 1-0 la Flacăra Mălăieşti. În turl precedent, formaţia din Măgureni a trecut de Carpaţi Sinaia, 5-0 pe teren propriu, după ce în ediţia precedentă a Cupei României s-a oprit în turul al doilea, după ce a fost eliminată de Petrolul Băcioi, scor 4-1, într-un meci jucat la Măgureni. Băneştenii ocupă locul 5 în Liga A, în ultimul meci de campionat, disputat pe 22 noiembrie anul tecut, învingând cu 1-0, în deplasare, pe CS Ceptura. În ediţia trecută a Cupei României, formaţia antrenată de Ion Burchi a pierdut finala, la Ploieşti, în faţa formaţiei CS Păuleşti, scor 0-2.
Arbitri: Sergiu Târşoreanu – Florin Bureaţă, Andrei Dan.
Observator: Ion Andreoiu.

Gornet: Voinţa Gornet – CSO Plopeni
Gazdele ocupă locul 2 în Seria Nord a Ligii B Prahova, ultimul meci din campionat fiind pe 29 noiembrie anul trecut, Voinţa Gornet - Brădetul Ştefeşti 2-2. În turul precedent al Cupei României a trecut de Muntenia Blejoi, pe care a învins-o cu 4-2 chiar la Blejoi. În ediţia trecută a acestei competiţii, Voinţa Gornet s-a oprit în optimi, unde a fost eliminată de Teleajen Văleni, care i-a administrat un sever 7-1, chiar la Gornet.

Formaţia din Plopeni ocupă locul 10 în Liga A, în ultimul meci de campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, pierzând cu 3-0  la Măneciu, în faţa echipei locale, Avântul. În ediţia precedentă a Cupei României, plopenarii s-au oprit în sferturi, unde au fost eliminaţi de FC Băneşti, scor 3-2.
Arbitri: Mihai Amorăriţei – Ştefan Călăraşu, Vlad Mocirlă.
Observator: Teodor Negoiţă.

Ştefeşti: Brădetul Ştefeşti – AS Tufeni
Formaţia din Ştefeşti ocupă primul loc în Seria Nord a Ligii B Prahova, în ultimul meci din campionat, pe 29 noiembrie anul trecut, remizând în deplasare, în faţa formaţiei Voinţa Gornet, scor 2-2. În turul precedent al Cupei României a învins în deplasare, cu 3-1, pe Progresul Aluniş, aceeaşi formaţie de care era eliminată în ediţia trecută a aceleaişi competiţii, încă din turul al doilea. Atunci, formaţia din Aluniş s-a impus cu un indubitabil 3-0.

Nou promovata în Liga A, AS Tufeni ocupă locul 6 la jumătatea întrecerii, în ultimul meci din campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, remizând la Drăgăneşti, cu Progresul, scor 1-1. În ediţia trecută a Cupei României, AS Tufeni a fost eliminată de Petrolistul Boldeşti în optimi, scor 2-0.
Arbitri: Doralin Bârziloiu – Nicolae Niţu, Adrian Voicilă.
Observator: Petre Butufei.

Cocoşeşti: Real Rio Cocoşeşti – Găzarul Surani

Gazdele ocupă primul loc în Superliga B Prahova, în ultimul meci din campionat, pe 22 noiembrie 2015, învingând pe teren propriu, cu scorul de 3-2, pe Ştiinţa Albeşti. În turul precedent a trecut de Gloria Vâlcăneşti, pe terenul acesteia, cu scorul de 5-3. În ediţia trecută de campionat, Real Rio Cocoşeşti a fost eliminată în turul II, de Unirea Lipăneşti, scor 3-0. Oaspeţii sunt „lanterna roşie” a primului eşalon judeţean, în ultimul meci din campionat pierzând în deplasare, 1-7 cu Unirea Cocorăştii Colţ, joc disputat de 22 noiembrie anul trecut. În ediţia trecută de campionat, formaţia Găzarul Surani a fost eliminată din faza 16-imilor, Voinţa Gornet administrându-i un categoric 5-0, joc disputat la Gornet.
Arbitri: Viorel Căunei – Diana Florea, Sorin Nistor.
Observatori: Decu Crângaşu. 

Buşteni: Caraimanul Buşteni – CS Cornu

Caraimanul se află pe locul 15 în Superliga B Prahova, în ultimul meci  din campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, pierzând în deplasare, în faţa formaţiei Cetatea Coada Izvor, cu 5-2. În precedenta etapă din cadrul actualei ediţii a Cupei României a învins în deplasare pe ACS Ariceşti, cu 3-1. În ediţia trecută a Cupei României, a fost eliminată în turul II de Carpaţi Sinaia, 2-1 la Sinaia. De partea cealaltă, surpriza plăcută a primei jumătăţi a campionatului judeţean, CS Cornu ocupă locul 2 în Liga A, în ultimul meci de campionat, pe 21 noiembrie 2015, CS Cornu – Astra II 3-1. Va fi un meci emoţional pentru antrenorul Mihai Dinu, care a venit la Cornu de la Buşteni şi chiar a antrenat şi formaţia din Buşteni, în actualul sezon, în paralel cu cea din Cornu. În ediţia trecută a Cupei României, cornenii au fost eliminaţi în optimi, de CSO Plopeni, după 1-1 şi 4-2, după prelungiri.
Arbitri: Laurenţiu Piciu – Doru Petre, Emilian Chipon.
Observator: Stelian Homan.

Băicoi: Petrolul Băicoi – AFC Brebu
Gazdele ocupă locul 2 în Superliga B Prahova, în ultimul meci din campionat, pe 21 noiembrie anul trecut, învingând cu 2-0 pe Rapid Mizil. În turul precedent a trecut de Olimpia Cireşeanu, pe care a învins-o chiar pe terenul acesteia, cu 3-1. În ediţia trecută a Cupei României, Petrolul Băicoi s-a oprit în turul III, unde a fost eliminată de AS Tufeni cu scorul de 2-0.

Brebenii ocupă locul 15 în Liga A Prahova şi l-au pierdut chiar zilele trecute pe atacantul Bogdan Dumitru, care a suferit o entorsă la gleznă şi va lipsi cel puţin o lună. În ultimul meci de campionat, pe 21 noiembrie anul trecut, brebenii au fost învinşi pe teren propriu de CS Păuleşti, scor 0-1. În ediţia trecută a Cupei României, brebenii au fost eliminaţi din faza 16-imilor de AS Tufeni, scor 5-1, într-un meci disputat la Tufeni.
Arbitri: Andrei Moroiţă – Daniel Leca, Adrian Dumitrescu.
Observator: Marian Deaconu.

Negoieşti: CS Brazi Negoieşti – CS Blejoi

Gazdele ocupă locul 8 în Seria Est a Ligii B Prahova, în ultimul meci din campionat, pe 21 noiembrie anul trecut, această formaţie învingând pe treen propriu cu 1-0 pe Progresul Boldeşşti Grădiştea. În turul precedent a trecut de Arizona Zalhanaua, 3-0 la „masa verde”, după ce pe teren pierduseră în prelungiri cu 3-1. CS Blejoi se află pe locul 3 în Liga A, în ultimul meci de campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, înnvingând la Breaza, 2-0 cu Tricolorul. În ediţia trecută a Cupei României, actuala formaţie a lui Răzvan Vlad s-a oprit în sferturi, unde a fost eliminată de Teleajen Văleni, cu 2-0.
Arbitri: Ovidiu Oprea – Gabriel Enache, Eduard Neagu.
Observator: Marian Popa.

Puşcaşi: AS Româneşti – Astra II
Gazdele se află pe locul 7 în Seria Est a Ligii B Prahova, în ultimul meci din campionat, disputat pe 22 noiembrie 2015, remizând, în deplasare, 1-1, la Sportul Valea Cucului. În turul precedent, AS Româneşti a trecut cu scorul de 3-2 de CS Brazi Popeşti. În ediţia trecută a Cupei României a fost eliminată de Energia Pietroşani, scor 0-2. Astra II se află pe locul 8 în Liga A Prahova, ultimul meci din campionat, pe 21 noiembrie anul trecut, a pierdut cu 3-1, în deplasare, la CS Cornu. În sezonul trecut al Cupei României, Astra II fiind în Liga a 3-a a jucat direct în faza naţională a competiţiei, fiind eliminată din primul tur, de Conpet Ploieşti, scor 1-0.
Arbitri: Alin Gheorghe – Luis Oprescu, Valentin Dediu.
Observator: Constantin Ciocoiu.

duminică, 28 februarie, ora 11.00
Drajna: Luceafărul Drajna – Avântul Măneciu

Gazdele ocupă locul 8 în Seria Nord a Ligii B Prahova, în ultimul meci de campionat, disputat pe 29 noiembrie anul trecut, CS Scorţeni Bordeni – Luceafărul Drajna 2-5. În turul precedent al Cupei României, drăjnenii au trecut de Tineretul Gura Vitioarei cu scorul de 5-2. În ediţia trecută a aceleiaşi competiţii, Luceafărul Drajna a fost eliminată din primul tur de Victoria Olteni, cu scorul de 3-1. Avântul Măneciu vine la Drajna din postura de ocupantă a locului 4 din Liga A. În ultimul meci de campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, Avântul Măneciu – CSO Plopeni 3-0. În ediţia trecută a Cupei României, Avântul Măneciu a fost eliminată în semifinale, cu 5-0, de CS Păuleşti, formaţie care avea să câştige trofeul.
Arbitri: Viorel Căunei – Gabriel Răduţă, Georgian Radu.
Observator: Mihai Ionescu.

Stănceşti: AS Tg. Vechi Stănceşti – Unirea Cocorăştii Colţ
Gazdele ocupă locul 14 în Seria Vest a Liigii B Prahova, în ultimul meci de campionat, disputat pe 29 noiembrie anul trecut, pierzând în deplasare, la Viitorul Puchenii Mari, cu 4-1. În turul precedent a trecut de Rapid Ibrianu, după lovituri de departajare, cu 1-1, 2-2, şi 4-2. În ediţia trecută a competiţiei, a fost eliminată încă din primul tur, de Tricolor Băltiţa, scor 3-0. Unirea Cocorăştii Colţ oocupă locul 9 în Liga A Prahova, iar ultimul meci oficial l-a susţinut pe 22 noiembrie anul trecut, 7-1 pe teren propriu cu Găzarul Surani. În ediţia precedentă a Cupei României, formaţia din Cocorăştii Colţ s-a oprit în optimi, unde a fost eliminat de FC Băneşti, scor 0-1.
Arbitri: Valentin Dumitru – Alex Chivu, Luis Oprescu.

Observator: Stelian Achimescu.

Balta Doamnei: Tineretul Balta Doamnei – Progresul Drăgăneşti

Gazdele ocupă locul 6 în Seria Teritoriu a Ligii C Prahova. În ultimul meci din campionat, pe 8 noiembrie anul trecut, Steaua Mărgineni – Tineretul Balta Doamnei 4-4. În turul precedent a trecut de AS Pleaşa, cu scorul de 2-1. Ediţia trecută a Cupei României a însemnat un parcurs mai scurt pentru formaţia din Balta Doamnei, care s-a oprit în turul II, fiind eliminată de Unirea Râfov, scor 0-3. Progresul Drăgăneşti ocupă locul 12 în Liga A Prahova, în ultimul meci de campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, remizând pe teren propriu cu AS Tufeni, scor 1-1. În ediţia trecută a Cupei României, a ajuns până în faza sferturilor, fiind eliminat de CS Păuleşti, scor 1-0, formaţie care care avea să câştige competiţia.
Arbitri: Laurenţiu Piciu – Iulian Bălănescu, Emil Mateescu.
Observator: Constantin Safta.

Sălciile: Rapid Sălciile – Unirea Urlaţi
Formaţia din Sălciile ocupă locul 5 în Seria Est a Ligii B Prahova. În ultimul meci din campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, Rapid Sălciile – Petrolul 95 Ploieşti 3-2. În turul precedent, a învins cu scorul de 10-4 pe Viitorul Colceag. În ediţia precedentă a competiţiei, a fost eliminată din primul tur al competiţiei de Oţelul Larissa, cu 3-0.

Urlăţenii ocupă locul 11 în Liga A Prahova, în ultimul meci din campionat, disputat pe 21 noiembrie, pierzând în faţa formaţiei Teleajen Văleni, pe terenul acesteia, scor 0-2. În ediţia precedentă a Cupei României, Unirea Urlaţi a fost eliminată în 16-imi, de Teleajen Văleni, după un categoric 5-0 chiar pe terenul din Parcul Bellu.
Arbitri: Eduard Zamfir – Sebi Păduraru, Dumitru Zahiu.
Observator: Octavian Grigore.

Valea Cucului: Sportul Valea Cucului – CS Ceptura
Gazdele ocupă locul 13 în Seria Est în Liga B Prahova. În ultimul meci de campionat, pe 22 noiembrie anul trecut, Sportul Valea Cucului – AS Româneşti 1-1. În turul precedent al competiţiei, a trecut de AS Mehedinţa, cu 4-2. În ediţia precedentă, formaţia din Valea Cucului s-a oprit încă din primul tur, 2-3 pe teren propriu cu AS Pleaşa.

CS Ceptura ocupă locul 14 în Liga A Prahova, în utlimul meci de pe teren propriu, pe 22 noiembrie, a pierdut pe teren propriu, 0-1, cu FC Băneşti. În ediţia trecută a Cupei României, cepturenii s-au oprit în optimi, unde au fost eliminaţi de Progresul Drăgăneşti, scor 1-2.
Arbitri: Ionuţ Neagu – Mihail Pandelea, Marius Bărbuceanu.
Observator: Nicolae Nuţă.

Coada Izvor: Cetatea Coada Izvor – Tricolorul Breaza
Gazdele ocupă locul 4 în Superliga B Prahova, în ultimul meci disputat în campionat pe 22 noiembrie anul trecut învingând cu 5-2 o alltă formaţie prezentă în 16-imile Cupei României, Caraimanul Buşteni. În turul precedent a învins în deplasare cu 6-1 pe CS Brazi. În ediţia trecută a competiţiei, s-a oprit în faza 16-imilor, unde a fost eliminată de CS Păuleşti, scor 1-2.

Brezenii ocupă locul 13 în Liga A Prahova, în ultimul meci din campionat, disputat pe 22 noiembrie 2015, pierzând pe teren propriu, 0-2, cu CS Blejoi. În sezonul precedent din Cupa României, brezenii s-au oprit în 16-imi, unde au fost eliminaţi de Carpaţi Sinaia, cu 2-1.
Arbitri: Robert Stanciu – Cristinel Damian, Cătălin Popovici.
Observator: Radu Vasile.

Cocorăştii Mislii: Stejarul Goruna – Teleajen Văleni
Formaţia Stejarul Goruna ocupă locul 13 în Seria Nord a Ligii B Prahova, iar în ultimul meci din campionat, disputat pe 28 noiembrie 2015, a pierdut în deplasare, la Voinţa Măgurele, cu 0-2. În runda precedentă a trecut pe teren propriu, cu 4-2, de Flacăra Mălăieşti. În ediţia trecută a Cupei României, formaţia Stejarul Goruna s-a oprit în turul al treilea, unde a fost eliminată de Voinţa Ciorani, după lovituri de departajare.

Teleajen Văleni ocupă locul 7 în Liga A Prahova, în ultimul meci de campionat, disputat pe 21 noiembrie anul trecut, învingând pe teren propriu, cu 2-0, pe Unirea Urlaţi. În ediţia preedentă a Cupei României, formaţia din Vălenii de Munte s-a oprit în semifinale, unde a fost eliminată de FC Băneşti, cu un categoric 4-0.
Arbitri: Mihai Safta – Claudiu Dumitru, Gabriel Enache.
Observator: Traian Notaru.

5577 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

285 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

393 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.

Alte stiri recente

464 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2082 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.