La Câmpina, incidența infectării cu SARS-CoV-2 a coborât sub 10 cazuri la mia de locuitori. Poliția continuă acțiunile de prevenție

Actualitate (Categoria articolului)

După mai bine de două săptămâni, rata infectării cu SARS-CoV-2 a coborât la Câmpina sub 10 cazuri la mia de locuitori, atingând vineri, 5 noiembrie, valoarea de 9,82 cazuri. Poate fi un lucru benefic, dar acest indice rămâne în continuare la un nivel ridicat, ceea ce justifică acțiunile zilnice ale polițiștilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse de autorități.

În acest context, în ultimele 24 de ore, pe raza municipiului Câmpina, a orașelor Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Sinaia, Slănic, Mizil, Urlați, cât și pe raza comunelor Bănești DN1, Bucov, Râfov, Șirna și Târgșorul Vechi, peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat 16 acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au vizat, în special zonele aglomerate și agenții economici, fiind astfel verificate 115 de societăți comerciale și peste 75 de mijloace de transport în comun. Pentru unele nereguli constatate au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în cazul nerespectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, au fost aplicate 43 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, dintre care 41 pentru nepurtarea măştii de protecţie și două pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. De asemenea, zece sancțiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 10.000 de lei, informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

(Foto cu caracter ilustrativ)

3322 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.